Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Brazíliában tűnt el a fiú

Két éve nem adott életjelt magáról egy földeáki fiatalember, a huszonhat esztendős Szarvas Ferenc. Brazíliába utazott, ahonnan egy levelet még küldött a családnak – azóta viszont semmi hír róla. Édesapja aggódik érte, már az Interpol és a Vöröskereszt segítségét is kérte.
Szarvas Ferenc utoljára néhány fotót küldött a családnak a braziliai Rio Preta de Evából. Édesapja általunk is üzenni szeretne fiának. Fotó: Segesvári Csaba
A földeáki Szarvas Ferenc – hasonló nevű édesapja elmondása szerint – azért távozott Brazíliába, mert miután részt vett egy egy hónapos ottani turistaúton, valósággal beleszeretett az egzotikus országba. Attól kezdve folyton útikönyveket bújt, és azt emlegette, ott szeretne élni. A csendes, kissé zárkózott fiatalember egyébként szakmunkásképzőt végzett, és a hódmezővásárhelyi porcelángyárban dolgozott egészen addig, míg két évvel ezelőtt repülőre nem szállt. Szüleinek, rokonainak megígérte, hogy ha megérkezik, jelentkezik és rendszeresen ír majd – ám lassan két éve semmilyen életjelt nem adott magáról.

Az Advent utcában, takaros házban lakó nyugdíjas édesapa azt az egyetlen levelet tudta nekünk megmutatni, amit nem sokkal megérkezése után írt haza a fiú. Ebben arról mesélt, hogy nagyon jól érzi magát, barátokat szerzett és nyelvet tanul, nagyon tetszik neki az ország, sőt már randevúzik is egy helybeli lánnyal, mi több, szeretne letelepedni Brazíliában. Nem sokkal később fotókat küldött magáról és kiszemeltjéről, akkor azonban már nem volt levél a Rio Preta de Evából feladott borítékban. És azóta sem jött tőle semmiféle küldemény, pedig az édesapa és a férfi húga is írt neki. Az egyiket még megkaphatta, a másik viszont már visszajött. Az édasapa néhány hónapig várt, ám minthogy hiába, fia eltűnését tavaly nyáron bejelentette a rendőrségen.

A jósnő szerint él

Szarvas Ferenc édesapja végső elkeseredésében egy makói jósnőt is felkeresett. Az asszony azt mondta a kártyából, a fiú él, jól van, de már nem ott, ahonnan a levelet hazaküldte. Ennél többet viszont nem tudott meg róla. Most egy másik, vásárhelyi jósnővel szeretne kapcsolatba lépni.

A Makói Rendőrkapitányság nem sokkal később körözést adott ki a Brazíliában eltűnt földeáki férfi felkutatására, és – az Interpolon keresztül – természetesen az ottani hatóságokkal is felvette a kapcsolatot, ám megkeresésükre az azóta eltelt egy esztendő ellenére sem érkezett még válasz. Az időközben megözvegyült édesapa a Vöröskereszttel is felvette a kapcsolatot, ám ott is hasonlóképp járt. Abban a reményben, hogy lapunk internetes változata szerte a világban, így Brazíliában is olvasható, és esetleg Szarvas Ferenchez is eljut, a könnyeivel küszködő édesapa rajtunk keresztül is megpróbál üzenni fiának. – Ha nem akar hazajönni, megértem, nem is kérem tőle, azt viszont nagyon szeretném, ha végre életjelt adna magáról. Aggódom érte, és nagyon hiányzik – mondta elcsukló hangon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázötvenöt méteres lett a fokhagymafüzér

Világrekordnak számító füzért font öt szorgos makói szerdától tegnapig: a 255 méteres hagymafonat… Tovább olvasom