Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Büntető- után polgári per

Több tanú is hallászavarral küszködött tegnap a megskalpolt lány ügyében indított büntetőper tárgyalásán. A vádlottat elítélték, az áldozat jogi képviselője néhány napon belül kártérítési igénnyel lép fel vele szemben.
Szilágyi Györgyi ügyvéd és védence, Kiss Erzsébet Fotó: Karnok Csaba
Maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében bűnösnek mondta ki Bánfi Csabát a Szegedi Városi Bíróság és 1 év, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. A bíróság döntését Lajkó Szilvia ügyész és a vádlott, valamint védője, Krajkó Zoltán szegedi ügyvéd tudomásul vette, így az ítéletet jogerős.

Mint azt korábban megírtuk, 2005. augusztus 30-án Makó mellett, az Ugartanyán egy bejelentés nélkül foglalkoztatott, akkor 27 éves nő derékig érő haja rácsavarodott egy, a szakértő szerint szabálytalanul üzemeltetett, gyártási szám és típus nélküli, ráadásul utángyártott zöldségtisztító berendezés forgó részére. A gép megskalpolta a négygyermekes fiatalasszonyt. A román állampolgárságú Kiss Erzsébetet életveszélyes állapotban szállították a Szegedi Tudományegyetem új klinikájára, ahol több műtéten esett át.

Fejbőrét combjairól levett bőrrel pótolták. Bár az ügy tárgyalása tavaly novemberben kezdődött, Juhász Zsuzsanna bíró betegségek és egyéb okok miatt csak tegnap tudta meghallgatni a vádlottat, valamint Kiss Erzsébetet és a tanúkat, akik közül hárman is hallászavarral küszködtek.

A megskalpolt nő azt állította, rendszeresen dolgozott a Makó környékén, de nem a vádlottal állt kapcsolatban, hanem a mosót neki bérbeadó három férfival. Velük beszélte meg, hogy mit kell csinálnia, tőlük kapott fizetést, de ezt a tulajdonosok tagadták, sőt a többi tanú sem támasztotta alá a Kiss Erzsébet által elmondottakat. Egyébként ez a bűnösség megállapításában nem játszott szerepet.

A Kiss Erzsébet jogi képviselőjét helyettesítő Szilágyi Györgyi ítélethirdetés után azt mondta, néhány napon belül benyújtják kártérítési igényüket a vádlottal szemben. Az összeg nagyságáról az ügyvédnő egyelőre nem akart nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémhír, hogy bezárják az Erdeit

Makón elterjedt a hír, hogy bezárják az Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakiskolát. Az… Tovább olvasom