Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Buszpályaudvar: egy évet biztos csúszik az építkezés

Makó - Bár eredetileg idén szeptemberre ígérték az átadását, még el sem kezdődött az új makói buszpályaudvar építése, pedig a Tisza Volán – az önkormányzattal közösen – már nyert a beruházásra 288 milliót.
Ha minden az eredeti terveknek megfelelően alakult volna, napokon belül avatnák a makói buszpályaudvar új épületét. Egy évvel ezelőtt ugyanis azt írtuk, 2009 tavaszán indul az építkezés a Makovecz Imre nevével fémjelzett Makona-iroda tervei alapján 320,5 millió forintból, amelyhez a város és a Tisza Volán 288 milliót szerzett egy közös pályázattal – és a munka befejezése szeptemberre várható. Ám ha valaki felkeresi a Csanád vezér téri központot, továbbra is csak a megszokott, szocreál épületegyüttessel találkozhat, építkezésnek nyoma sincs.

A téma szóba került a makói képviselő-testület legutóbbi ülésén is; a képviselők jobbára azt sérelmezték, Szegedet leszámítva már a megye minden nagyobb városában felújították a buszpályaudvart, Makó az utolsó, és a Maros-parti városnak még mindig várnia kell, pedig a társaságnak bizonyára komoly bevételt jelent az innen induló, illetve ide érkező utasok forgalma.

A makói buszpályaudvar még mindig nem újult meg – jövő tavaszig biztosan várni kell rá. Fotó: Szabó Imre
A makói buszpályaudvar még mindig nem újult meg – jövő tavaszig biztosan várni kell rá.
Fotó: Szabó Imre

A Tisza Volán Zrt. közszolgáltatási divízióigazgatója, Mező István a tervezett beruházással kapcsolatban annyit mondott: úgy jártak, ahogy a makói önkormányzat is járt a fürdővel. Kiírták a pályázatot a munkálatok elvégzésére, de a tervek megvalósítására nem kaptak olyan árajánlatot, ami belefért volna a megszabott pénzügyi keretbe. Nem adták fel a dolgot, de határidő-módosítást kértek, és átdolgozzák a terveket. Véleménye szerint, mivel télen már nem alkalmas az időjárás az építkezésre, leghamarabb jövő tavasszal láthatnak hozzá az építkezéshez.

Olvasóink írták

 • 8. hajosinas 2009. augusztus 28. 20:43
  „7-nek !
  A túlkorosakat sem ártana megkérni,hogy adják át a helyüket a fiataloknak.Ők meg üljenek otthon a hintaszékükbe és szunyókáljanak amig a mama az ebédet főzi,vagy amig az ételfutár csenget !”
 • 7. napiszar 2009. augusztus 28. 20:29
  „magyarok szerintem zolcsi nem tudja,vegyük számításba Mágoriné?! hát kétséges Márton Imre nem tudom esetleg még én de én meg nem vállalom,azt beláthatjuk olyan személy aki tényleg megfelelne rajtam kívül még nem jelentkezett,vagy nem mer esetleg le van fizetve hogy ne tegye vagy nincs,ezzel a Búzással se volna sok baj csak kicsit rövidebre kellene fogni a pénzek szociális átcsoportosítását saját zsebekre!Ja meg meg kéne néznie hogy hány ember vezető nála iskolai végzettség nélkül!”
 • 6. magyarok 2009. augusztus 28. 20:10
  „különben is zolcsi te kit szeretnél polgármesterként látni, aki jobb képességű véleményed szereit mint Búzás?”
 • 5. napiszar 2009. augusztus 28. 17:58
  „zolcsi44 Búzás nem tűnik el ,ő lesz a polgármester ez tuti,ha valamit nem tud elintézni pénzel elintézi sok pénzel!”
 • 4. hajosinas 2009. augusztus 28. 16:32
  „Hát az elmondható,hogy az utóbbi időben akadoznak a választási stratégiának szánt beruházások.De nincs ez másként a vasúti közlekedéssel sem. Az ügyben is volt nagy igérgetés és ma ugyanott tart a dolg, ahol pár évvel ezelőtt.Mintha tényleg csak az érdekelné az illetékeseket, mit tudnak szakitani maguknak az adott ügyből ? Mint amikor a helyi adók összegét határozzák meg. Az a lényeg , hogy az egyéni elképzelések kivitelezésére legyen elég pénz. Hogy Magyarországon az egyik legmagasabb adót fizető polgárok városa Makó ez tény.Ez a város vezetését, (beleértve a képviselőket is) egyáltalán nem érdekli.Lényeg a ciklus végéig,de ha lehet a következő ciklusban is képviselőnek maradni.Szerveznek itt" cirkuszt" minden városrészben (természetesen a mi adó forintjainkon) mint a római császár, néminemű kenyér is jut az itt lakónak, aztán maradjon csendben.A választott tisztségviselőkre nem mondható el,hogy lakosság barát intézkedéseket találnak ki és azokat alkalmazzák.Kezd élhetetlen várossá válni Makó. Vagy talán már az is egy ideje ?”
 • 3. zolcsi44 2009. augusztus 28. 16:08
  „Buzás el fog tünni a sülyesztőbe rövidesen, de a vagyona amit ebben a pozicioban szerzett megmarad???????és ha haladnak a dolgok a makoveczi alkotások is a nyakunkon maradnak. Ezekre egy pár év mulva rámegy a gatyánk már mint a felujitásukra. Hiszen az egész szarbol----vár.”
 • 2. Szirilli 2009. augusztus 28. 15:21
  „Mert Makó imád irreális összegeket fizetni ilyen hülyeségekre.
  Rendben, fel kell újítani, na de ennyiért?!”
 • 1. eva45 2009. augusztus 28. 14:58
  „Nem értem miért muszáj mindent Makovecz stílusban építeni. Ha valaki meg tudná magyarázni ezt....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszedték a keresztvizet a fürdővezetőről

Makó - 46 és fél milliót költ Makó a közbiztonság javítására. Elhangzott: a kiszombori átkelőn olyan… Tovább olvasom