Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Bútorüzlet nyílt a volt cipőgyárban

Makó - Végre nem üres az egykori cipőgyár épületegyüttese: nagy részében bútorbolt nyílt a napokban, de a többi is hasznosul rövidesen – vegyiáru-kereskedés és zöldséges lesz. A cipőgyártás 4 éve állt le.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Négyévnyi szünet után újra élettel telt meg a volt makói cipőgyár Eötvös utcai épületegyüttese: több helyiséget kibérelt egy bútorkereskedés. Mint annak idején megírtuk, a Maroscipő Ipari Kft. ingatlanait egyben elárverezték, miután a társaság komoly adó- és közüzemidíj-hátralékot felhalmozva csődbe ment. A felszámolást végző Horizont Holding Zrt. eredetileg 160 millió forintot szeretett volna kapni érte – végül több sikertelen árverés után, amelyet mindig a kikiáltási ár leszállítása követett, 25-ért jutott hozzá a szegedi Gré-Ba Kft. A belvároshoz közeli komplexum egyébként egy 899, egy 1123 és egy 1225 négyzetméter alapterületű ingatlanból áll. A cég már két esztendeje ígérte lapunkon keresztül, hogy hamarosan beszámol, mit kezd a komplexummal, de azóta sem álltak a nyilvánosság elé. Akkoriban a városban azt beszélték: szállóvá akarták alakítani.

A régi cipőgyár épülete nem pusztul tovább. Sőt! Fotó: DM/DV
A régi cipőgyár épülete nem pusztul tovább. Sőt!
Fotó: DM/DV

A jelek szerint ebből nem lett semmi, de az épület már nem pusztul tovább. Aki elsőként fantáziát látott az egykor több száz ember munkahelyeként számon tartott gyártelepben, az Demeter Kálmán bútorkereskedő volt, aki a napokban itt nyitott üzletet. Volt már neki hasonló a városban, de mint mondja, itt méltó körülmények között, tágas termekben tudja bemutatni az általa kínált, készre szerelt hazai bútorokat. Bérel itt bemutatótermeket és raktárt is, ő használja az épületegyüttes legnagyobb részét. Hozzáteszi: mielőtt kibérelte volna a helyiségeket, a tulajdonos igényesen felújította, kifestette azokat. A helyszínen járva azt is megtudtuk, hogy az épületegyüttes többi része sem marad üresen már sokáig. Bár az átalakítás még folyik, hamarosan lesz az egykori cipőgyárban egy vegyiáru-üzlet és egy zöldségkereskedés is.

Olvasóink írták

  • 1. Francois 2013. augusztus 14. 10:39
    „Ezt már két hónapja le írtam ide! :) :P :) :P”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szabadkai mérnök algairtó szerét tesztelik Makón

Kék színben pompázik napok óta két makói szökőkút vize. Nem fiatalok tréfájáról van szó: egy új algairtó vegyszert próbálnak ki, amitől azt remélik, olcsóbb lesz a kutak fenntartása. Tovább olvasom