Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Buzás: Ez az én kormányom is

Makó - Az ellenzék is támogatta Marosvári Attilát, aki ismét alpolgármesterként segíti Buzás Péter polgármester munkáját Makón. „Ne bántsuk egymást" – kérte a jövőre nézve politikustársaitól az alakuló ülés korelnöke, Sánta Sándor.
Az új makói testület alakuló ülését Sánta Sándor, a város első szabadon választott polgármestere kezdte vezetni. Megköszönte a város polgárainak, hogy működtetik a demokráciát, a vesztes oldalon állókat kérte, ne betegedjenek bele az eredménybe, gondolkodjanak el azon, mit csináltak rosszul – a győztesek pedig ne nagyon örüljenek, mert sok munka vár rájuk. „Ne bántsuk egymást, hiszen a politikusok az ismert okoknál fogva érzékenyebbek" – kérte Sánta. Siket Tibor, a választási bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket. Az MSZP-s polgármester, Buzás Péter programismertető beszéde a fiatalok itthon tartásáról szólt.

Ehhez van színvonalas bölcsőde, óvoda, iskola, szociális ellátás és építési telek – de elég munkahely is kell. A Givaudan és a még várt befektetők révén várhatóan lesz, a fürdő pedig akkor teremt a ráépülő vállalkozások révén további állásokat, ha a makóiak is magukénak érzik ezt a beruházást. Buzás kijelentette: együttműködésre törekszik a Fidesszel, lojális lesz a kormányhoz, mert ez az ő kormánya is, Mágori Józsefné az ő országgyűlési képviselője is.

A testület ellenszavazat nélkül döntött a tisztségviselőkről, bizottságokról. Marosvári Attila lett ismét az alpolgármester. Az ifjúsági és sporttanácsnok Molnár László, a mezőgazdasági tanácsnok Gál Sándor, a civil kapcsolatok tanácsnoka Márton Imre lett. Az ügyrendi, pénzügyi, közbeszerzési és tulajdonosi bizottság elnöke Siket István, a városfejlesztésért, városüzemelésért, környezetvédelemért és lakásügyekért felelős grémiumot Baranyi Sándor vezeti. Az oktatási, művelődési, szociális és egészségügyi bizottság elnöke Sánta Sándor lett. Buzás Péter fizetése bruttó 521 ezer 775 forint lesz, Marosvári Attiláé 495 ezer 600 forint, annyi, amennyi eddig.

Olvasóink írták

 • 4. Takavaka 2010. október 26. 16:50
  „Mi mást mondhatna szegény?”
 • 3. K67 2010. október 26. 14:06
  „A kormány szerint meg a megbukott mszp polgármestere.”
 • 2. hajosinas 2010. október 16. 19:35
  „Gratulálok a megbizatásokhoz,jó egészséget és sok sikert kivánok munkájukhoz.Azt gondolom, ha a Polgármester Úr nem így nyilatkozott volna, a tény akkor is tény lenne.Kivánom,hogy vigye sikerre gondolatait a jövőben, még akkor is ha nem a jelenlegi kormány jelöltjeként lett polgármester.A polgármestert mindíg a lakosság választja normális körülmények között és nem a pártok /azok legfeljebb jelölik/ és ez így van rendjén.Mostmár csak arra lenne szükség,hogy ezt a kormány és az országgyűlési képviselők is megértsék, és ebben a tudatban konstruktív építő munkát végezzenek a következő négy évben.Ehhez kivánok nekik is sok sikert és jó egészséget.”
 • 1. Gyennadij_Petrov 2010. október 16. 18:11
  „Nem elég egyszer?!:):D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói díjazott virágok

Makó - Idén is különdíjat kapott a Maros-parti város a Virágos Magyarországért környezetszépítő… Tovább olvasom