Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Buzás Péter: A fürdő ne legyen kampánytéma!

Buzás Péter: A fürdő ne legyen kampánytéma!

Makó - A makói fürdőépítés pénzügyi háttere szabályos, az ellenőrző hatóság eddig mindent rendben talált. Ettől még ártani lehet a beruházásnak, de a város érdekében nem kellene – reagált két fiatal szakértő aggályaira a város polgármestere.

Bakos András - Délvilág napilap - 2010.09.15. 08:56
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
- A makói képviselő-testület 15 éve készül arra, hogy a fürdőt megépítse, a jobboldali képviselők is támogatták, Mágori Józsefné, a térség országgyűlési képviselője is megszavazta, s bizottsági tagként tudott és tud minden pénzügyi műveletről; ez a város számára sokkal fontosabb ügy annál, mint hogy kampánytémává váljon – mondta tegnapi tájékoztatóján Buzás Péter polgármester. A Hír Televízióban vasárnap két makói jobboldali gazdasági szakértő, Weszely Tamás és Bakos Tamás arról beszélt, hogy az uniós szabályokkal ellentétes az a pénzügyi konstrukció, ahogyan finanszírozza a város a fürdőépítést, és ezért lehet, hogy a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség leállítja az uniós támogatás kifizetését.

– Ez egy politikai akció volt, a két fiatalember állításait pontról pontra cáfolom – mondta a polgármester. – Igenis szabályosan jártunk el. Ezt a pályázatot az ország legjobb, ha úgy tetszik, jobb- és baloldalon is elfogadott szakértőivel állíttattuk össze, mindkét fordulóban folyamatosan egyeztettünk az irányító hatósággal és a fejlesztési ügynökséggel, a műszaki és a pénzügytechnikai megoldásokról is, mindent szabályosnak találtak. Így kötöttünk szerződést, folyik a kivitelezés, a Keviép Kft. a munka 20 százalékán túl van. Szeptember 6-án a DARFÜ a projekttel kapcsolatos jelentésünket rendben találta. Ehhez képest szeptember 7-i dátummal valóban küldött egy levelet, amelyben a tagi kölcsönre kérdez rá, de meg fogjuk találni azt a megoldást, ami a DARFÜ-nek is megfelel. Az ügynökségnek is az az érdeke, hogy az elkezdett beruházás, amelyért velünk együtt dolgozott, rendben be is fejeződjön. Nem igaz a fiatalok számítása a 300 milliós évi kamatteherről, én pedig nem írok alá olyan döntést, amit a testület ne hagyott volna jóvá.

Buzás nem érti, hogyan tudhatott a két fiatalember már szerdán egy olyan levélről, amelyet a címzett, az önkormányzat csak következő hétfőn kapott meg. – Azzal együtt, hogy itt minden szabályos, a nyilatkozatuk mégis árt, mert elbizonytalanítja a város lakóit és a kivitelező dolgozóit. Tehát nem csak nekem ártottak vele – összegezte Buzás.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 24 hozzászólás
Moderálásra küldöm 24. vidake 2010.09.22. 16:57

Most Búzás odaadta a pénz vagy nem?Remélem az Állami Számvevőszék megfogja vizsgálni az ügyet.Ha a pénz átadása előtt a képviselőtestület határozatot hozott egy hamis valótlan állításokra alapuló előterjesztés kapcsán,akkor nem a félrevezetett testület,-melyben egyettlen szakember sincs- a vétkes,hanem az előterjesztő Búzás pm.Viselnie kell a felelősséget egy személyben.Esetleg felzárkózhatnak a kedvenc emberei is.Remélem nem sokáig élvezik a hatalom mámorát,ami tetemes tiszteletdíjukban valósul meg.Javaslom nézzék meg az olvasók a jelentkező jelöltek képzettségét és ha van szakértelmét amivel a szocik annyira kivannak itt Makón és a szerint válasszanak.

Moderálásra küldöm 23. Németh_Pál 2010.09.18. 20:37

2010-09-18 11:35

Súlyos szabálytalanságok a szocialista önkormányzatnál.

Felfüggesztették a makói gyógy- és termálfürdő uniós támogatását, mert a szocialista vezetésű önkormányzat súlyos szabálytalanságot követett el. A helyhatóság a fejlesztési ügynökség figyelmeztetése ellenére kamatmentes támogatásként adta át a fürdő megépítésére létrehozott cégnek a pályázathoz szükséges kétmilliárd forint önerőt, ez azonban az uniós jogszabályok szerint tiltott támogatásnak minősül.
Az uniós jogszabályok megsértése miatt egyelőre felfüggesztették a makói gyógy- és termálfürdő támogatásának kifizetését. A 3,5 milliárd forintból épülő élményfürdőre a város 1,5 milliárd forintot nyert az uniós pályázaton. A fennmaradó kétmilliárd forintos önerőt kötvénykibocsátással fedezi. Az önrészt azonban kamatmentesen adta át a beruházást végző projektcégnek, amely így jogosulatlan gazdasági előnyre tett szert.

A szocialista Buzás Péter vezette önkormányzat az uniós jogszabály mellett a makói… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 22. citrom01 2010.09.16. 20:27

Ki a felelős Buzás ,vagy Andrea ? Vagy lehet cinkosok??? Most deritsétek kí !!!!!!!!

Moderálásra küldöm 21. pisces 2010.09.16. 14:05

Mindenesetre azt a versenytársak döntik el, kedves polgármester uram, hogy miből lesz kampánytéma! Ez olyan, hogy a másik fél ne induljon, illetve senki sem, mert akkor nagy valószínűséggel nyerni tudok! Hát, igen így is lehet, de nem ajánlott! Tudja pártján belül nagy gond, hogy nem kommunikálnak egymással valószínű, mert, akkor egy ekkora pofonba nem szaladnak bele! Ugyanis más szocialisták vezette önkormányzatoknál ezt már eljátszották, pechükre. Hát igen, elég kemény sarat hagy utódjára, vagy másik lehetőség viszi magával a terhét tvább ami igencsak emberpróbáló! Na, százszónak is egy a vége Makó keressen magának egy az ügyben érintetlen polgármestert, akinek lesz erkölcsi alapja szembenézni a választókkal és a problémával!

Moderálásra küldöm 20. scott1 2010.09.16. 12:00

Leírom hát még egyszer:
11!
Felesleges kitiltatnod a fórumról mivel - már hónapok óta semmilyen bért, juttatást nem kapok és már csak azt éljük fel amink még van - eljutottam odáig, hogy az első konkrét állásajánlatra lelépek a városból, és nemcsak a fórumotokról...
Ez a válasz volt uszító, azért törölték? A 11. hozzászólás pedig nem???

Moderálásra küldöm 19. kergezerge 2010.09.16. 10:57

Kedves Mindenki, Kedves Képviselő Asszony!
Kérdésem lenne a fürdőt aláaknázókhoz. Mivel lenne jobb, ha most leállna az építkezés? Mennyibe kerülne egy újra gondolása a fürdőberuházásnak? Támogatna-e az Európai Unió egy bizonytalanná váló építkezést? A már befektetett pénzek, hogyan térülnének meg? Mennyibe kerülne mindent felrúgni csak azért, mert nem FIDESZ-es ötlet volt?
Valami elkezdődött, s lehet, hogy nem tökéletes, lehet, hogy vannak mellébeszélések, de ez okot ad arra, hogy egy vagy több évig egy romos főtere legyen a városnak. Folytatódnia kell a munkáknak, hiszen nem katasztrófa turistákat akarunk itt látni, akik jót röhögnek rajtunk....

Moderálásra küldöm 18. Pupets 2010.09.16. 09:03

Szeptember 6-án a DARFÜ a projekttel kapcsolatos jelentésünket rendben találta. Ehhez képest szeptember 7-i dátummal valóban küldött egy levelet, amelyben a tagi kölcsönre kérdez rá, de meg fogjuk találni azt a megoldást, ami a DARFÜ-nek is megfelel. Érdekes ez a két mondat! Pénz, Pénz, Pénz!!!! Mindent meg lehet oldani!

Moderálásra küldöm 17. kergezerge 2010.09.16. 08:44

dédi8 neked is kellene egy kis segítség, vagy te szeretsz "szemétdombon" élni?

Moderálásra küldöm 16. scott1 2010.09.16. 07:24

kgb696!
Szerintem felesleges a személyeskedés irányába terelni a hozzászólásokat, én jobban örülnék annak, ha a hozzászólásomra reagálnátok, mármint egyáltalán ha hozzászólok, mert ehhez a cikkhez hozzá se szólnék, ha nem lennék folyamatosan megemlítve! De nincs harag, éppen ezért, nem is kívánnék Neked és családodnak annyi boldogságot és egészséget amennyi valóságtartama van a hozzászólásodnak... :)

Moderálásra küldöm 15. ja 2010.09.15. 20:24

Andrea hiányzik nekünk?Szerintem nem,vagy ő is a zsebeit akarja megtömni?Nincs még neki elég!!!
Péter már ugy is televan,neki már memkell.
Vajon az jó a városnak ha a fürdő le áll?Mert igy nem ér semmit,és használhatatlan.De lehet,hogy a romhalmaz valakinek tetszik.


24 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...