Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Buzás Péter augusztus közepén állhat munkába

A polgármester betegsége miatt Siket István alpolgármester vezette tegnap a makói önkormányzat testületi ülését, amelyen kiderült: Buzás Péter már otthon lábadozik, leghamarabb augusztus közepén állhat munkába.
Súlyos komplikáció miatt került vakbélműtétjét követően a szegedi sebészti klinikára Buzás Péter, Makó polgármestere, aki a komoly műtét után most már otthon lábadozik – indokolta a makói önkormányzat tegnapi testületi ülésén a város első emberének hiányzását Siket István alpolgármester, üléselnök. Az utóbbi ciklusok történetében először fordult elő Makón, hogy a testület rendszeres havi ülésén végig nélkülözni kényszerült a polgármestert. Kiderült: Buzás Péter leghamarabb augusztus közepén állhat munkába.

A jelentősebb viták nélkül zajló ülésen a legtöbb hozzászólás a város és a történelmi egyházak, illetve a karitatív szervezetek kapcsolatát taglaló napirendi pont kapcsán hangzott el. Az összefoglalót követően Mágori Józsefné felvetette: a katolikus temető rendezett, szép, ám a környező esővíz-elvezetők környéke gazos, rendezetlen, ráadásul büdös is, hiszen sok felelőtlen lakó ide ereszti a szennyvizét. Műhelyi István, a városüzemelési csoport vezetője ígéretet tett a csatornapart mihamarabbi rendbehozatalára. Bakos Gáborné, az egészségügyi bizottság elnöke a Vöröskereszt tevékenysége kapcsán felvetette: évente hatszázzal kevesebben adnak vért a városban és a környékén, így külön köszönet illeti a véradókat és az őket koordináló szervezetet. Orbán Imre hozzátette: a város többi, hasznos tevékenységet végző alapítványa, egyesülete is elismerést érdemel.

Támogatások

A város hivatalosan is támogatja a Zoom to Europe-fesztivál megrendezését, valamint a makói videoműhelyt és a Maros Táncegyüttest, emellett kettőszázezer forint támogatást kaptak a makói polgárőrök. Az előterjesztések sorában elfogadták az extrém sportpálya új helyét: az egykori Bajza utcai iskola udvarát és döntött a testület az iskolatejprogram folytatásáról is.

Számítógépes bemutatóval prezentálta az Almási utcai általános iskolában legutóbb végzett átfogó vizsgálat eredményeit az intézmény igazgatója, Almási Pál. Ezt követően a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló tájékoztatót is elfogadták a képviselők. A város rendezési tervének alakulásáról számolt be a makói főépítész, Novák István, majd a testület elfogadta az építési szabályzatot, amelynek részleteiről Takács Máté vezetőtervező számolt be. Ezzel kapcsolatban Bakos Gáborné felvetette: Lesi városrészt nem lakható övezetnek jelölte a terv, ám ott mégis állnak házak – akkor most kivethető az ott élőkre is a kommunális adó? Novák István elmondta: a minősítés nem azt jelenti, hogy az ott álló ingatlanokat el kell bontani, így fizetniük is kell, de új ház építésére itt nem adnak már építési engedélyt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megelőzi a bajt a makói kapitányság

Traffipaxot venne, és bűnmegelőzéssel kapcsolatos oktatófilmet készít a makói önkormányzat, a helyi… Tovább olvasom