Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Buzás Péter: Én is számítok a kormányra

Makó - Sorozatunkban az önkormányzati választásokra készülve október 12-éig a tízezer lakosnál népesebb Csongrád megyei városok polgármesterjelöltjeivel készítünk interjút abban a sorrendben, ahogy a szavazólapon szerepelnek majd. Most a jelenleg is hivatalban lévő makói polgármestert, Buzás Pétert (PSZM– MSZP–DK) kérdeztük terveiről.
Buzás Péter azt ígérte 1994- ben, hogy tiszta lesz a város, a levegő, a közélet és így a lelkiismeret is. Azt mondja, később is vigyázott arra, hogy csak annyit ígérjen, amennyit be tud tartani, és közben Makón az elmúlt húsz évben megújult a legtöbb közintézmény; a kulturális élet, az oktatás, a város működtetésének színvonala nőtt, a helyi szociális védőhálót, ellátást az olasz testvérváros küldöttsége is nyugat-európai színvonalúnak minősítette.

Az M43-as elérte a várost, befejeződött a csatornaberuházás, megépült a régóta szorgalmazott új fürdő. 2010-ben Buzás 1000 új munkahelyről beszélt. Ez – az adóbevallások nyilvános foglalkoztatottszámait nézve – 25 fő híján teljesült, a Givaudan, a török húsüzem, a gumigyár és a kisvállalkozások révén. A turizmus 136 állást teremtett, duplájára nőtt a „vendégágyak" száma. Sárváron a fürdőnyitás után öt évet kellett várni az első szállodaépítésre, Makón kettőt. A Polgári Szövetség Makóért, a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje azt mondja, az őt támogató képviselőjelöltekkel együtt a város további megújulásáért szeretne dolgozni.

Buzás Péter polgármesterként újabb ezer munkahely létrejöttében segítene a következő 5 évben. Fotó: Karnok Csaba
Buzás Péter polgármesterként újabb ezer munkahely létrejöttében segítene a következő 5 évben. Fotó: Karnok Csaba

– Újabb ezer munkahely létesítéséhez szeretnénk hozzájárulni, közreműködünk egy térségi zöldségfeldolgozó üzem létrejöttében, továbbfejlesztjük a turizmust – hangsúlyozza Buzás Péter. – Ez a város végrehajtotta, megélte az igazán nagy beruházásokat. A következő ciklusban a kisebb feladatokból lesz több. Szükségünk van még az északnyugati elkerülő útra, amelyet megterveztettünk, a fürdő bővítésére, és a mozit, könyvtárat, képtárat magában foglaló Agórára. Fontos a rendelők és a piac felújítása, az aszfaltozás befejezése, a járdaépítés, a csapadékvíz-elvezetés. Mi ezúttal sem fogunk olyat ígérni, amiről ne tudnám megmondani, miből valósítható meg. Mindent, ami bevált az eddigi kezdeményezéseink közül, ha újból bizalmat szavaz nekünk a város, továbbviszünk. Ezen túl még inkább szeretnénk segíteni a 96 civilszervezeten keresztül a makóiaknak, hogy saját szándékuk szerint alakítsák környezetüket, ötleteiket meg tudják valósítani, és minél több tehetséges gyerek, fiatal jusson el a csúcsra. A Marosmenti Mocorgók a segítségünkkel pályáztak, megépítették a futópályát. A turisztikai egyesület felújította a FÉG- üdülőt, az Irisz táncegyüttes székházat épített, a lovasoknak már a harmadik sikeres pályázatát finanszírozzuk elő. Ugyanígy segítünk a többieknek is.

Ami a kormány segítségét illeti, Buzás úgy gondolja, a város megválasztott országgyűlési képviselője és hamarosan megválasztandó új testülete, polgármestere azokat is képviseli, akik másra szavaztak. Nincs ok arra, hogy a már megígért beruházások kormányzati támogatása attól függjön, ki győz az önkormányzati választáson.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szópárbajjal búcsúzott a testület

Kampányízű szócsatával zárult szerdán a ciklus utolsó ülése Makón – a képviselők egy része ott is hagyta a pengeváltást. Tovább olvasom