Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Buzás Péter: jussak eszetekbe 4–6 év múlva!

Buzás Péter: jussak eszetekbe 4–6 év múlva!

Makó - Elkezdődött a makói és a hódmezővásárhelyi kórház összevonásának előkészítése – hangzott el a makói képviselő-testület ülésén. A rendőrkapitány beszámolójából kiderült, egy év alatt 26 százalékkal csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, és sokkal kevesebb a baleset az M43-as elkészülte óta.

Bakos András - 2012.04.25. 16:48
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Amikor a kormány terve még formálódott az egészségügy átalakításával kapcsolatban, orvosok telefonáltak a makói polgármesternek: veszélyben érzik a helyi kórház jövőjét. Most, hogy Lázár János országgyűlési képviselő kezdeményezésére elkezdődött a hódmezővásárhelyi kórházzal való integráció előkészítése, és a helyi tévében már a két igazgató a jövőről beszélt, néma maradt Buzás telefonja. A polgármester – mint szerdán a képviselő-testület ülésén mondta – ebből arra következtetett, hogy a szakma vagy jónak tartja ezt az utat, vagy fél. Ő már elmondta, mit gondol az összevonásról: rövid távon lehet ez a jó megoldás, főleg, ha így megmarad a gyermekosztály és a szülészet, de meggyőződése, hogy később, ha szűkíteni kell a kapacitásokat, azt az alárendelt helyzetben lévő makói kórház sínyli meg. „Jussak eszetekbe 4–6 év múlva!" – mondta. Ezzel együtt tudomásul vette, hogy egyedül maradt a véleményével.

Sánta Sándor képviselő nem osztotta a polgármester aggodalmait. Arról beszélt, ő az integráció híve, és bár jobb lenne, ha a kórház független maradhatna, tudomásul kell venni, hogy így is, úgy is állami kézbe kerül. Ilyen körülmények között az a fontos, hogy legyenek garanciák az ellátás színvonalának megőrzésére, javítására.

A képviselő-testület ülésén elhangzott, hogy a tavaly tavaszi 1,9–2,1 milliós havi bevételekhez viszonyítva az új fürdő eddig havi 28–30 milliót realizált. Elfogadták a képviselők a tavalyi év zárszámadását.

A rendőrök munkájáról beszámoló Palicz András kapitány – aki Sánta szerint maga a „két lábon járó polgárbarátság" – azt emelte ki, hogy a vagyon elleni bűncselekmények száma tavaly 26,6 százalékkal csökkent, és ez már a 93 térfigyelő kamerának is köszönhető. Kerékpártolvajt is fogtak el a felvételeknek köszönhetően. Az 53,4 százalékos nyomozáseredményességi mutató az országos és a megyei átlagot is meghaladja.

Gál Sándor kérdésére – hogyan lehetne a menet közben telefonáló, járdán közlekedő kerékpárosokat a szabályokhoz szoktatni – a kapitány bevallotta, ő is nagyon óvatosan lép ki a kapitányság épületéből a járdára, mert arra is járnak biciklisek. Kollégái gyakran ellenőrzik a kerékpárosokat, és az ittas vezetésért keményen büntetnek is – de minden szabálytalanságért elsőre nem lehet, mert az nagyon nagy bírságokat eredményezne. Palicz szerint kisebbfajta csoda, hogy ilyen kevés baleset éri a kerékpárosokat. Bár az is elhangzott, hogy míg korábban évente 180–245 között mozgott a balesetek száma, tavaly – az M43-as megnyitásának köszönhetően is – csak 65 karambol történt a kapitányság területén.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 19 hozzászólás
Moderálásra küldöm 19. dédi8 2012.05.01. 09:44

A Spar és a Judit virágüzlet közötti járdaszakasz az egyik legveszélyesebb Makón. A sok kerékpáros úgy suhan el a babakocsis anyukák mellett, mintha a Tour De France -n lennének. Több kisgyermeket sodortak már el. A multkor az ott dolgozó fodrász kisfiát. Az egyik esetet láttam is: gondolkodás nélkül továbbhajtott az a kretén elektromos biciklijével. Ez egyszerűen cserbenhagyásos gázolás és úgy gondolom, hogy letöltendő börtönbüntetést érdemel.
Nem igaz, hogy nem tudják 100 métert tolni a kerékpárjukat. Addig a rendőrség sem fog cselekedni, míg egy jogosan felháborodott szülő be nem takarja a szemtelen biciklist. Persze akkor majd apukát veszik elő, mert meg merte védeni a gyermekét a többszörösen szabálytalanul közlekedő gondatlan biciklistől.

Moderálásra küldöm 18. 6tyúktava 2012.04.30. 18:44

Sokkal szigorubban kellene fellépni a kerékpárosokkal szemben is!

Moderálásra küldöm 17. WSS 2012.04.27. 20:05

<moderálva>

Moderálásra küldöm 16. Francois 2012.04.27. 08:58

13. viro 2012.04.26. 16:38
"Francois, akkor emlékezz Andreára ha tudsz??!!!!!!!!!!!" Az kicsoda?!!!!!!

Moderálásra küldöm 15. CsImre 2012.04.26. 19:32

"hogyan lehetne a menet közben telefonáló, járdán közlekedő kerékpárosokat a szabályokhoz szoktatni "

Mondjuk, hogy járművezetőként kezelik őket, ennek megfelelő következetes és ésszerű infrastruktúrát építenek nekik. Nah, ez az, ami nem megy Makón, és most már, milliárdos nagyságrendű közpénz elherdálása után már nem is merik felülvizsgálni. A válasz tehát, hogy sehogy.

"Palicz szerint kisebbfajta csoda, hogy ilyen kevés baleset éri a kerékpárosokat."

Látva, hogy milyen irtózatosan veszélyes feltételeket teremtettek számukra a közlekedéshez, valóban csoda.

Moderálásra küldöm 14. dareky 2012.04.26. 19:17

"jussak eszetekbe 4-6 év múlva!"
Biztos így lesz! Akkor még nyögni fogja a város a felvett hiteleket! És erre mindenki emlékezni fog, meg a bőrén is érzi majd.
A diktátorokat sokáig megőrzi a hétköznapi emberek emlékezete. Sztálint a szülővárosában még mindig nagyon szeretik, bár ezzel egyedül vannak még Oroszországban is.

Moderálásra küldöm 13. viro 2012.04.26. 16:38

Francois, akkor emlékezz Andreára ha tudsz??!!!!!!!!!!!

Moderálásra küldöm 12. eva45 2012.04.26. 14:52

10. cucusz

Ez is igaz, de az utak is nagyon keskenyek lettek a parkolók miatt.

Moderálásra küldöm 11. scott1 2012.04.26. 13:44

Én nagyon sokszor hivatkoztam már arra, amit évekkel ezelőtt mondott a Polgármester Úr, mégsem volt sosem örömködés ilyenkor a táborát erősítő fórumozók köreiben... :(

Moderálásra küldöm 10. cucusz 2012.04.26. 13:17

7. eva45
De nagyon sokan meg az úttesten gyalogolnak egymás mellet 3-4 is, közben a biciklis a járdán dönget. Mielőtt kilépek a kapun érdemes körülnézni, nehogy a biciklis elsodorjon mikor elszáguld előttünk/ nincs kerékpárút előttünk/. Ja és még a gyalogosnak áll feljebb az úton, ha elakarok menni az autóval mellette.


19 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...