Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Cáfolták a tanúvallomások P. József makói történetét

Makó - Több tanú is megcáfolta a tavaly májusban Makón történt hármas gyilkossággal gyanúsított P. József előző héten tett vallomását a Csongrád Megyei Bíróságon. Tegnap az áldozatok szüleit is meghallgatták.
Siha Norbert szülei és ügyvédjük, Krajkó Zoltán szerint nem mondott igazat egy héttel ezelőtt a Csongrád Megyei Bíróságon P. József. A fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy tavaly május 17-én Makón brutálisan meggyilkolta a 21 éves Boros Noémit, annak 78 éves nagymamáját, Szűcs Pálnét, valamint ismerősét, a lány korábbi barátját, a 26 esztendős Siha Norbertet. A hármas gyilkossággal vádolt makói P. József büntetőpere tegnap reggel folytatódott a megyei bíróságon.

A 27 éves vádlott egy hete tett vallomásában „mindössze" Siha Norbert megölésében érezte magát bűnösnek, elmondása szerint a két nővel barátja végzett. Úgy nyilatkozott, hogy a gyilkosság részleteibe Siha csak pár perccel annak megtörténte előtt avatta be.

A vádlott, P. József talpig bilincsben. Fotó: Karnok Csaba
A vádlott, P. József talpig bilincsben.
Fotó: Karnok Csaba

Ennek mondott ellen tegnap annak a férfinak a tanúvallomása, aki Joó Attila bíró gyilkossággal kapcsolatban feltett kérdésére azt válaszolta: tavaly április végén fültanúja volt egy párbeszédnek a helyi Török kocsma előtt, amelyben P. József pénzt akart kölcsönkérni egyik ismerősétől. A vádlott azt mondta, hogy hamarosan lesz 20 millió forintja, amelyet azért kap, mert két embert eltesz láb alól. P. József a tanúvallomás után megjegyezte, hogy a fent említett időben ő nem járt a Török sörözőben, akkortájt egy másik kocsmát látogatott.

Joó Attila bíró tegnap Boros Noémi szüleit is meghallgatta. A lány anyja, Boros Péterné fekete ruhában, nyakában egy aranyláncon függő, Noémi feliratos medállal lépett a bíró elé. – Mi érdeke lett volna P. Józsefnek megölni a lányunkat? A másik tervelte ki az egészet – mondta lapunknak a bíróság folyosóján Boros Péterné, mindössze néhány méterre a rabláncban ücsörgő vádlottól. Azt nyilatkozta, hogy a lelküknek sokat jelentene, ha a bíróság megállapítaná, hogy a tragikus napon nem csak P. József ölt a makói családi házban. Siháék ezzel szemben abban bíznak, hogy fiuk ártatlansága bizonyosodik majd be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is lesz nyári étkeztetés

Makó - A tanítási idő után sem maradnak éhen a rászoruló makói gyermekek, ugyanis az önkormányzat a… Tovább olvasom