Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Célponttá teszi Makót a Hagymatikum: akár ezer új szálláshelyre is szükség lehet a bővítés után

A Hagymatikum bővítése után új szállodák építése lehet a következő beruházás Makón - mondta szerdán délután Lázár János miniszter, amikor megnézte, hogy a fürdőben hol mi fog épülni.
– A mostani fejlesztéssel nyereségessé válhat a makói Hagymatikum – ezt mondta többek között Lázár János miniszter tegnap, amikor Farkas Éva Erzsébet polgármester és Makovecz Benjámin, a Makona Tervezőiroda vezetőjének társaságában bejárta a tervezett beruházás helyszínét. Megírtuk, a Makovecz Imre tervei alapján 6 esztendeje épült fürdő 9,5 milliárdos kormányzati támogatást kapott, amiből családi és élményrészleg, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, napozóteraszos nyári öltöző és ételudvar, valamint sportuszoda épül.
 
Bővítik a Hagymatikumot - látványtervek. GALÉRIA

A város országgyűlési képviselője, mielőtt Gergely Gábor igazgató kalauzolásával, több helyi önkormányzati képviselővel együtt megnézte, mi hol fog épülni, arról is beszélt, hogy a kormánynak fontos a Makovecz-örökség. Makó az itteni épületeivel Makovecz-várossá vált, és a korábban asztalfiókban maradt tervek megvalósítására szánt központi támogatások közül a Hagymatikum bővítése részesült a legnagyobb támogatásban. Farkas Éva Erzsébet polgármester a beruházás állásáról azt a tájékoztatást adta, hogy az engedélyes tervek elkészültek, így a közbeszerzési eljárás az idei első negyedévben elindulhat.
 
Bejárták a Hagymatikumot: akár ezer új szálláshelyre is szükség lehet a bővítés után - GALÉRIA. Fotó: Imre Péter


Lázár arról is beszélt, hogy idegenforgalmi szakemberek előrejelzése szerint ezzel a beruházással Makó az elkövetkező évtizedekre komoly turisztikai célponttá válhat. Emiatt a Magyar Turisztikai Ügynökség számításai szerint akár ezer újabb szállodai férőhely megteremtésére is szükség lehet egy következő beruházás keretében.

Lázár János szerint Makó óriási lehetőséget kap a fürdő bővítésével. Fotó: Szabó Imre

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A román elnök kevesebbet lépcsőzik, dőlt el a makói rendkívüli testületin

Még tíz perc sem volt a makói képviselő-testület idei első rendkívüli ülése. Három napirendi pontot… Tovább olvasom