Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Civil pályázatból újul meg a kultúrház Pitvaroson

A makói kistérségben egyedülálló módon nem az önkormányzat, hanem egy civilszervezet, a Provita Segítő Szolgálat működteti a helyi kultúrházat, amelyet hivatalosan Erdei Ferenc Közösségi Színtérnek neveznek.
A szervezetet persze támogatja a falu, de adományokból és pályázati pénzekből is igyekszik magát fenntartani. Olyan sikeresen, hogy erejükből még az 1987-ben épült, később több lépcsőben bővített, klubhelyiségből, irodából, könyvtárból, teleházból és nagyteremből álló épületegyüttes felújítását is meg tudták oldani.

A Tószegi Gyula vezette civilszervezet egyébként – mint amúgy információgazdag honlapján olvasható – 1997-ben alakult meg 10 alapító taggal. Jelenleg 23 rendes és még több pártoló tagja van. Hosszú távú célja a szociálisan nehéz helyzetben élők segítése, az idősek támogatása, de kulturális missziót is felvállalt. Ennek jegyében pályáztak a közösségi színtér felújítására, bővítésére és akadálymentesítésére. Összesen 37,4 millió forintot nyertek erre a célra, és ehhez a pénzhez még önerőt sem kellett letenniük. A lassanként befejezéséhez közeledő munka elvégzésére a makói Hovefa Kft. kapott megbízást – a befejezés, egyúttal a megszokott nyitvatartási rend visszaállításának időpontja április 1.

Az épületegyüttesnél április 1-jéig tart a munka. Fotó: Karnok Csaba
Az épületegyüttesnél április 1-jéig tart a munka.
Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falucsinosító hétvége Kiszomboron

Kiszombor - A helyi önkormányzat a civilszervezetekkel, egyesületekkel összefogva falucsinosító… Tovább olvasom