Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Csak az újévi koncert költözik

Makó - Bár sokan számítottak rá, nem okoz sok problémát a makói sportcsarnok életében, hogy megszigorodtak a biztonsági előírások. Az újévi koncerten kívül egyetlen iskolabál van, amelynek a létszáma meghaladja az épületre meghatározott limitet, de erre is találtak megoldást.
Az újévi koncerten kívül egyetlen más szórakoztató vagy sportrendezvény sem marad el a West Balkán-tragédia után megszigorított biztonsági előírások miatt az Erdei János nevét viselő makói sportcsarnokban – tájékoztatta lapunkat a csarnokot is működtető Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója, Bálint Márta. Megírtuk: a Maros-parti városban – idén először – elmarad a hagyományos újévi koncert, amelyet itt szokás tartani; a Magán Zeneiskola ugyan fellép majd az év első napján a Hagymaházban, de sztárvendégek és polgármesteri köszöntő nélkül, tűzijáték sem lesz. A hangverseny azért nem a sportcsarnokban lesz, mert az 1500-1600-as szokásos nézőszám meghaladja az épülethez egy időben, egyszerre engedélyezett 630 fős létszámot.

Ez ugyanakkor más rendezvények esetében nem jelent problémát. Ami a sportrendezvényeket illeti, a nézőtér 568 fős, így még telt ház esetén, a mérkőzést vívó csapatokat beleszámítva is biztonságos. A különböző zenés-táncos, szórakoztató rendezvényekre, ahogyan ez eddig is történt, a megszabottnál több belépőt nem adnak el.

A sportcsarnok közkedvelt helyszíne különböző céges és iskolai báloknak is. Ezek – mondja Bálint Márta – eleve más jellegűek, mint mondjuk egy koncert, mert itt a résztvevők jönnek-mennek, cserélődnek, nincs egy időben ott mindenki, aki jegyet rendelt. Ám ezzel együtt is egyetlen középiskola esetében merült csak fel, hogy a vacsorázó vendégek száma meghaladhatja a megszabott létszámot. Ez a József Attila Gimnázium, amelynek igazgatója, Rója István lapunknak megerősítette: a problémát meg tudják oldani azzal, hogy terítenek az iskola aulájában is. A vendégek számára ez nem jelent különösebb gondot, hiszen a sportcsarnok 2000-ben a gimnáziumhoz épült, a két épület között pedig van átjárási lehetőség – a tornaórákat is itt tartják.

Olvasóink írták

 • 4. Egyolvasó 2012. december 11. 17:20
  „1. Kasyka 2012.12.11. 08:33
  "Akkor miért nem lehet azzal a 630-as létszámmal megtartani a koncertet?? o.O"

  Gondolom azért mert a tavalyi ár már nem aktuális, többet pedig nem akarnak adni érte.”
 • 3. makovaros 2012. december 11. 14:53
  „Azért az szomorú hogy a tűzijáték is elmarad vagy más alkalomra örülnék ha áttennék legalább”
 • 2. vip007 2012. december 11. 10:14
  „1. Kasyka 2012.12.11. 08:33

  Gondolom azért, mert 630 ember belépője nem fedezné a bekerülést. Nem biztos, ezt csak én így gondolom.”
 • 1. Kasyka 2012. december 11. 08:33
  „Akkor miért nem lehet azzal a 630-as létszámmal megtartani a koncertet?? o.O
  Itt már megint van valami a háttérben.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Péter: Fenyegetést kaptunk Hoffmann Rózsától

Varga Péter apátfalvi polgármester, MSZP-s politikus szerint fenyegetést és ultimátumot kaptak a kisebb települések Hoffmann Rózsától. Tovább olvasom