Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Csak jövőre dől el a fürdő sorsa - A Keviép a két ünnep között is épít

Csak jövőre dől el a fürdő sorsa - A Keviép a két ünnep között is épít

Makó - Idén már nem derül ki, megfelel-e a hatóság elvárásainak az új megoldás, amelyet a makói önkormányzat a fürdőépítés támogatására talált. Az építkezés ettől függetlenül a két ünnep között is folytatódik.

Bakos András - Délvilág napilap - 2010.12.30. 09:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Szeptemberben adtuk hírül, hogy szabálytalansági vizsgálat indult a makói fürdő építése kapcsán. Egy ilyen eljárás normál esetben 45 napig tart. Az uniós támogatások felhasználását koordináló fejlesztési ügynökségnek azt kellett megnéznie, szabályos-e, hogy a makói önkormányzat – annak érdekében, hogy az áfát vissza tudja igényelni a teljes beruházás után – létrehozott egy fürdőfejlesztő kft.-t, amelynek átadja az építésre szánt 2 milliárdot, tagi kölcsönként. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség szerint az jogos, hogy a város vissza akarja igényelni az áfát a 3,6 milliárdos beruházás után, de erre más megoldást kell választani. Makó egyeztetett az ügynökséggel, a támogatásvizsgáló irodával, illetve a fürdőpályázatot készítő szakértőivel.

Makói képeslap, félkész fürdővel. A két ünnep között is dolgoznak rajta. Fotó: DM/DV

Makói képeslap, félkész fürdővel. A két ünnep között is dolgoznak rajta.
Fotó: DM/DV


Közben az uniós támogatás kifizetését is leállították. A képviselő-testület novemberben úgy döntött, hogy megváltoztatja a felállást, az önkormányzat lép a Makói Fürdőfejlesztő Kft. helyébe. A cégnek minimális szerepe marad a beruházásban, a pénzügyi finanszírozás visszakerül a városhoz. Az erről szóló dokumentációt Makó november végén elküldte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, és most várja a választ, illetve a támogatás kifizetésének újraindítását. Buzás Péter polgármester kérdésünkre azt válaszolta, eddig semmilyen reakció nem jutott el hozzájuk. Várható, hogy csak jövőre dől el a beruházás sorsa.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen a vizsgálattal kapcsolatos érdeklődésünkre is január eleji választ ígértek.

Az építkezés nem szakadt félbe, és most, a két ünnep között is zajlik. A kivitelező, a Keviép kiszámolta, hogy ha abbahagyná, később pedig újrakezdené a munkát, az egész építkezés 1,5 milliárddal kerülne többe. Az építkezést irányító egyik mérnöktől, Gyetvai Attilától tudjuk, hogy ha nincs erős hóesés, nagy köd vagy eső, tudják végezni a munkájukat. Az A és B épület esetében sikerült tető alá hozni azokat a gépészeti, elektromos munkákat, amelyeket jobb fedett helyen végezni. A Makovecz Imre által tervezett fürdőnek 2011 nyarán elvileg el is kell készülnie.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 16 hozzászólás
Moderálásra küldöm 16. viro 2010.12.31. 14:38

Az a baj,hogy itt olyanok is okoskodnak akiknek egy perc munkaviszonyuk sem volt!!!

Moderálásra küldöm 15. makovaros 2010.12.31. 13:57

üdv! te csak ezt az egy mondatott tudod leírni? Demokrácia van még jogom van elmondani a véleményem. Az Alkotmányban is benne van (remélem az újban is benne lesz)! Véleménynyilvánítási jog

Moderálásra küldöm 14. makovaros 2010.12.31. 13:16

Az iparőrzési vagy mit tom én milyen adójának az egyik felét fizeti algyőre a másikat meg Makóra De ezt testületin elmondták. Másik meg a 16%-os adó tényleg a szegényebbeket szivatták meg még a milliomosoknak sokkal több marad.

Moderálásra küldöm 13. Tony_Soprano 2010.12.31. 12:13

Palacsinta 2010.12.31. 10:13 Buzás Petyus barátod mennyi adóval járult Makó költségvetéséhez?! Tudtommal a kommunális adón kívül egy fillérrel sem:D De azért kérdezd meg tőle , biztos ami biztos:) Hátha az én információm a sz@r és Peti bácsi Makó legnagyobb adófizetője :O Bár efelől nagy kételyeim vannak:D

Moderálásra küldöm 12. Palacsinta 2010.12.31. 10:13

Még szerencse hogy Viktor az összes adót megszüntette.Mázli hogy az igazán jól keresők adózása szuper kedvező lett. Mi meg dögöljünk meg a nyolcvanezrünkkel,mert abból ugyan alig igényelsz vissza!

Moderálásra küldöm 11. Palacsinta 2010.12.31. 10:09

Tehát ha ÁFA-f fizetek,akkor feketén dolgozhatok,dolgoztathatok kedvemre?

Moderálásra küldöm 10. nagyi8 2010.12.31. 07:52

5. Palacsinta 2010.12.30. 18:14

Hu-ban mindenki adózik!
A 20-25%-os ÁFA érvényes a vízre, gázra, villanyra, élelmiszerre, étteremre, stb. stb.
Benzinre, autóra, stb. stb.
Televízióra, stb. stb.

Ezeket elfelejtetted????? Vajon miért??? Csak nem????
De.
.

Moderálásra küldöm 9. Penyákdűlő 2010.12.30. 21:52

Me van Tony?
A termálvíz igenis jó. Kiszödte a csípős paprikát a szömemből, mög a mútkó is mikó beleestem a Marosba oszt sáros löttem, másnapra kiállt a zsába a lábambú. El is möntem röntgenyre, hogy mi ez, de nem tudtam fotót csinyáni, me azt mondták, hogy sugárzik az iszaptú a lábam. Azóta vagyok én ilyen sugárzó személiség, me tele vagyok nehézfémme, mint a makói szenvíz.
A termál mög jó, mert még tán makóváros eszit is mőghozná egy-két perc a 95 fokos vízbe.

Moderálásra küldöm 8. imre321 2010.12.30. 18:39

Nyereséges lesz a fürdő szobrot állítanak Buzásnak meg Andreának ki írják rájuk egy köpés 1 EURÓ sokan 4-5 öt is köpnek lesz haszon nyugi.

Moderálásra küldöm 7. imre321 2010.12.30. 18:39

Nyereséges lesz a fürdő szobrot állítanak Buzásnak meg Andreának ki írják rájuk egy köpés 1 EURÓ sokan 4-5 öt is köpnek lesz haszon nyugi.


16 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...