Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Családanyát gázoltak halálra Klárafalván

Makó - Egy fiatal családanyát gázolt halálra szombat hajnalban egy Makó felől érkező személygépkocsi Klárafalván. A 43-as úton éppen átkelni akaró 22 éves nő a közeli szórakozóhelyről tartott hazafelé.
– Megmutatom, hogy hol van a vértócsa! – kiáltotta egy tizenéves kerékpáros fiú szombat délelőtt Klárafalván. A 43-as út és a Kossuth utca kereszteződésében aznap hajnalban egy fiatalasszonyt gázolt halálra egy Makóról Szeged felé tartó Fiat 22 éves sofőrje.

– Kati is ennyi idős volt. Este tízkor még láttam táncolni a kocsmában. Az élettársával lakott a Kossuth utcában, van egy négyéves kislányuk. Sokszor láttuk bulizni az ivóban – mondta el egy szuszra egy kerékpárját toló asszony.

A tragédia mindössze néhány méterre történt a szórakozóhelytől: a falusiak közül a hírre sokan azonnal a helyszínre siettek. Úgy látták, a kocsit egy roma férfi vezette, aki a rendőröknek azt mondta: ötvennel haladt.

– Kati az élettársával és a kislányával érkezett. Később Bandi hazavitte Bettikét lefürdetni. Kérdeztem tőle, hogy miért nem megy velük. Azt válaszolta, a férfi megengedte neki, hogy addig szórakozzon, ameddig csak akar, és egy ezrest is nyomott a markába. Nagyon jól érezte magát. A többi helybeli fiatalasszonnyal a zenegép számaira az egész éjszakát áttáncolta. Itt csak kávét és kólát fogyasztott – tudtuk meg a szórakozóhely pultosától. Az asszony nagyon megrendült Kati halálán, mondván, neki is hasonló korú lánya van. – Hajnali fél háromkor ment el, én az utolsó három vendéggel háromkor zártam be a kocsmát – idézte fel az éjszaka történteket.

Katit fél négy körül gázolta halálra az a fehér Fiat, amelyet a Kossuth utcában leállítva találtunk meg. A szélvédő a vezető felőli részen tört be: az ütközés erejétől több szilánk a hátsó ülésre repült. A helyszínelők a hajnali mérések szerint negyvenkét méteres féknyomot állapítottak meg, a fiatalasszony teste az ütközés után hat métert repült.

– Az egyik barátom csöngetett be hajnalban, hogy öltözzek fel, mert egy rendőr akar velem beszélni. Nem tudtam mire vélni a dolgot – mesélte megtörten Kócsó András. A férfitól az egyenruhás csak annyit kérdezett: van-e élettársa. Az igenlő válasz után a balesett helyszínére vitték a férfit, ahol azonosította Kati holttestét. – Három napon keresztül hordtuk be furgonnal és aprítottuk a fát. Ingyen kaptuk, örültünk neki – mutatott a rendkívül szerény családi hajlék kertjében felhalmozott rönkökre a Deszken dolgozó férfi. Fél évtizede voltak együtt, miután a lány kapcsolata édesanyja halála után megromlott apjával és annak új feleségével. – Nem tudom, hogyan mondjam meg a lányunknak, hogy meghalt az anyja. Folyton őt keresi. Mindig csak azt válaszolom neki, hogy vásárolni ment – beszélt könnyes szemmel Kócsó András.

– A baleset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság vizsgálja. A Fiatot vezető sofőr szabadlábon védekezhet – tudatta lapunkkal M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Savegnago mester Makón mutatott példát

Makó - Bár hét évvel ezelőtt egyik lábát egy autóbalesetben elveszítette, a távol-keleti… Tovább olvasom