Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Családias grillfesztivál Makón

Hangulatos, vidám családi mulatság volt idén is a Váll-Ker Kft. makói grillfesztiválja: a gyárudvaron szombaton száz csapat sütött-főzött, a Návay téri színpadon pedig sztárvendégek szórakoztatták a közönséget – mindenekelőtt a gyár dolgozóit.
Népszerű volt a hanyományos makói cigánypecsenye. Fotó: Szabó Imre
A minőségi kandallóiról itthon és külföldön is ismert Váll-Ker Kft. pontosan öt évvel ezelőtt kezdett grillsütőket gyártani abból a megfontolásból, hogy mivel a míves fűtőberendezések iránt nyáron csekély a kereslet, ilyenkor is legyen valami, amivel a piacon lehetnek. Az első grillpartyt négy esztendeje az új, korszerű – füstmentes, tehát egészséges sütésre alkalmas – grillsütők reklámjaként rendezték meg. Azóta fordult a világ: bár a makói grillsütő töretlenül népszerű, a gyártás megkezdése óta több mint ezer darabot adtak el belőle, ma már a német üzleti partnerekkel kötött hosszú távú szerződéseknek köszönhetően egész évben, folyamatosan kel a kandalló, így a nyári grillfesztivál inkább afféle ünnep, szórakoztató program – tudtuk meg a társaság első emberétől, Tóth Istvántól. Idén először nemcsak hogy benevezhettek az üzem alkalmazottai a különleges sütőversenyre, de húst is kaptak hozzá, ha akartak.

Koós János, a sztárvendég
A gyárudvaron a hétvégén közel száz grillsütőben izzott a faszénparázs. Bemutattak egy újdonságot is: egy ötletes fejlesztésnek köszönhetően a grillező sütőtálca magasságát lehet állítani, így egyenletesen éri a hő a sütnivalót akkor is, amikor a faszénparázs már nem izzik annyira. A sütőkben ezúttal is sokféle hús: sertés, marha, birka, sőt hal és galamb is sercegett, párolódott. Az egyik helyen például a Váll-Ker külső festő csapata dolgozott, láthatólag összeszokott társaságként. A brigád – Lovas Sándor, Kádár Lajos, Kelemen Imre, Petrovics Attila, Varga Zsolt, Takács Tibor és felesége – hagyományos makói cigánypecsenyét készített. Petrovics Attila ottjártunkkor épp sörrel öntözte a hússzeletet, majd a grilles sütés-főzés titkáról elárulta: nagyon fontos az előkészítés, pácolás, ami jelen esetben hagymás-mustáros lét jelentett. Amint elkészült az első szelet, megkóstoltuk – kiválóan sikerült.

Persze nagyon sokan alkottak még ízletes ételkölteményeket, ezért aztán a Némedi József mesterszakács vezette zsűri tényleg nem volt könnyű helyzetben. A győzelmet végül Molnár Isvánné szerezte meg kolbászhússal töltött szűzpecsenyéjével, amihez egy hagyományos népi ételt, kubikos szármát tálalt köretként.

A nap persze nem csupán az evés-ivásról szólt: a gyerekeket ugrálóvár és óriáscsúszda szórakoztatta, a Návay téren felállított nagy színpadon olyan előadók váltották egymást, mint például a helyi kedvenc Antal Csilla és Luigi, vagy Koós János, Emilio és a Groovehouse együttes. A rendezvényt a cég saját zenekarának, a Váll-Ker Bandnek a fellépése zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítést kér a család

Kártérítést követelnek a rendőrségtől annak a földeáki asszonynak a hozzátartozói, aki nemrégiben a… Tovább olvasom