Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Családias ünnep a zombori főtéren

Két napon át, az egész családnak szóló vidám programmal ünnepelte falunapját a hét végén Kiszombor. A település főterén felállított nagyszínpadon a sztárvendégek és a helyi fellépők egyaránt sikert arattak.
Nagy tapsot kapott a helyi aerobikcsapat is. Fotó: Szabó Imre
A falunapon egy jubileumot is köszöntött Kiszombor: éppen öt esztendeje nyílt meg a helyi határátkelő, mely megélénkítette a település életét, új civil és gazdasági kapcsolatok lehetőségét hozta el. Ezért Dávid Károly határőr dandártábornok, az orosházi igazgatóság parancsnoka nyithatta meg a rendezvényt – tudtuk meg a polgármestertől, Szegvári Ernőnétől. S mi mindent ünnepeltek még a hét végén a zomboriak? Például nyolc önkormányzati lakás átadását, a Gólyafészek vendéglő most elindult rekonstrukcióját, a játszótér átadását, illetve bővítését és járdák felújítását – sorolta Szegváriné. A kétnapos programba a falu főterén sok minden belefért a zenés-táncos, humoros produkcióktól a sporton át magyar nótáig és a rock and rollig.

A mondhatni családias hangulatú, vidám rendezvénnyel a helybeliek is elégedettek voltak. Süliné Faragó Erzsébet például, aki agrármérnökként dolgozik, családjával együtt látogatott ki a programsorozatra. Fia, Tamás egyébként fel is lépett: a magán-zeneiskola fúvós együttesének tagjaként tubázott a délelőtti térzene alkalmával. Az asszony azt mondta, évről évre egyre jobban várják a falunapot, mert összehozza az embereket – sokakat itt ismert meg, pedig Kiszombor nem igazán nagy falu. Érdekes egyébként, hogy bár a sztárvendégek fellépését is mindig szívesen nézi-hallgatja, a helybeli produkciókat sokkal nagyobb örömmel fogadja.

Ez utóbbiakból pedig nem volt hiány. A nagyszínpadon szombaton, a Crystal szuperprodukciója és a későig tartó utcabál előtt fellépett például az Ördögbocskor néptánccsoport, a helyi aerobikcsapat vagy a Kiszombori Örök Fiatalok Dalárdája – ez utóbbi egyébként elismerést is kapott a falunap alkalmából, csakúgy, mint az alkotásaival is bemutatkozó helyi fiatal filmes, Bajnóczy Gábor. Kitüntették – a falu sportéletéért végzett munkája elismeréseként – a zombori focicsapat edzőjét, az egykori válogatott labdarúgó Kutasi Lászlót is. Szintén megható pillanat volt Rácz István Pál tanár úr kötetének posztumusz bemutatója, mely a Dózsa György Általános Iskola történetét írja le 1781-től 1945-ig korabeli dokumentumok alapján, érdekes fotókkal kiegészítve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boglárkát átadta a makói édesapa

A makói Zatykó Attila tegnap átadta volt feleségének, a kilencéves Boglárka (képünkön) édesanyjának… Tovább olvasom