Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Csanádpalota és Maroslele is kapott 2-2 milliót

Csanádpalota és Maroslele is az 52 település között van, amelyeknek a Belügyminisztérium értékelése szerint kiváló szakmai színvonalú volt az idei közmunkaprogramjuk. Mindkét önkormányzat kapott 2 millió forint jutalmat.
Egész évben ellenőrizte a Belügyminisztérium az önkormányzatok közmunkaprogramját, most, az év végén elismerő oklevéllel és pénzzel jutalmazta a kimagasló teljesítményű településeket. Az 52 polgármester között a csanádpalotai Kovács Sándor is átvehette a díszes oklevelet a napokban. A kisváros idén 104 közmunkást foglalkoztatott – nagy részük mezőgazdasági munkát végzett, de voltak, akik a dűlőutak karbantartásával, a belvízcsatornák rendbetételével foglalkoztak, vagy önkormányzati intézményeknél dolgoztak. Az önkormányzat a 2 milliós jutalomból a harmadik, zöldségfélék és virág termesztésére alkalmas fóliasátrat építi fel.

Hasonló elismerést kapott a Belügyminisztériumban Maroslele. Martonosi György polgármester elmondta: a falu közmunkaprogramjában idén 45-en dolgoztak, közülük 15-nek a belvízmentesítés volt a feladata, 30 ember pedig alapanyagot termelt az uniós pályázatból felépített tökmagolajüzemnek. A község összesen 45 millió forintot fordított erre a célra. Pintér Sándor tárcavezető oklevele mellé Maroslele is kapott 2 millió forintot. Ebből a pénzből a már említett feldolgozóüzemet fogják bővíteni jövőre: építenek mellé egy szárítóhelyiséget, amihez beszereznek egy speciális asztalt is. Ezen a tervek szerint már nemcsak tökmagot, hanem fűszerpaprikát is fognak szárítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemjárta vasúti épületek

Némelyiknek már csak a hűlt helyét találtuk. Máshol még éppen áll, de omladozik. Vannak olyanok, amelyek ablak és ajtó nélkül, csaknem vécéként üzemelnek. Megnéztük milyenek a vasúti megállók a makói kistérségben. Tovább olvasom