Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Csanádpalota: újabb nagy lépés a várossá váláshoz

Csanádpalota - Már csak a minisztérium elbírálására vár az a pályázat, amelyet a városi rang elnyeréséért nyújtott be egy hónappal ezelőtt Csanádpalota önkormányzata. A megyéből idén egyedül pályázó nagyközség első embere, Kovács Sándor továbbra is bízik a sikerben – az anyag eddig mindenkinek tetszett.
Már az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban van az a pályázat, amelyet a városi rang elnyerése érdekében készített a makói kistérséghez tartozó, 3300 fő lélekszámú Csanádpalota. Kovács Sándor polgármester ötletéről, hogy legyen a nagyközség város, lapunk elsőként tavaly szeptemberben számolt be. Azóta – decemberben – az elképzelést megtárgyalta, és támogatásáról biztosította a képviselő-testület, majd január 14-én elküldték a közigazgatási hivatalnak azt a városi cím elnyeréséhez szükséges pályázatot, amelyet a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem szakértői fogalmaztak Trócsányi András vezetésével. Csongrád megyéből egyébként idén a megszabott határidőig ezt az egy pályázatot nyújtották be.

A falu első embere most arról tájékoztatta lapunkat: megkapták a hivataltól a visszajelzést, hogy a pályázat alkalmas az elbírálásra, támogatják, és továbbították az illetékes minisztérium felé.

Olvasóink írták

 • 3. Bella18 2009. február 28. 17:08
  „hehe”
 • 2. AN 2009. február 23. 09:05
  „Magadból indulsz ki, kedves "nagyvárosi" barátom?
  Csak szeretnél TE olyan változatos és színvonalas kulturális életet, mint ami CSpalotán van!”
 • 1. halak33 2009. február 19. 16:22
  „Oszt ugyan minek lesz város??? Akkor is olyan nagy és buta, elmaradott parasztok maradnak, mint eddig voltak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik az eltüzelt klub a makói romáknak

Makó - Az alapjáig lebontották és elhordták ismeretlenek tüzelőnek, most viszont hiányzik Makó jelentős részben romák lakta városrészében a cigány közösségi klub. Tovább olvasom