Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Csikktartóval ütötte meg a mentőst a pitvarosi nő

Makó – Akár 3 évet is kaphat az a 45 éves pitvarosi nő, aki a makói kórház udvarán mentősökre támadt. Évente egy-két hasonló eset fordul elő a dél-alföldi régióban.
Mentősökre támadt egy 45 éves pitvarosi nő – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána alezredes. Az eset még hétfő este történt a makói kórház udvarán: a mentőautó arra várt, hogy az asszonyt Szegedre vigye egy másik egészségügyi intézménybe vizsgálatra, kezelésre. Közben a mentők riasztást kaptak: baleset történt, azonnal a helyszínre kell sietniük – nem tehettek mást, megkérték a nőt, hogy szálljon ki, mondván: másik kocsi viszi majd a megyeszékhelyre. A nő felháborodva szidalmazni kezdte a két mentőst, majd egyikük hátára ugrott, egy csikktartó szemetes tetejével meg is ütötte.

Segítenek, ha kell, időnként mégis nekik esnek. Illusztráció: Karnok Csaba
Segítenek, ha kell, időnként mégis nekik esnek.
Illusztráció: Karnok Csaba

A mentős a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Szerettünk volna beszélni vele, de nem nyilatkozott lapunknak, a makói mentőállomás vezetőjét pedig hiába kerestük többször is, nem sikerült elérnünk. Információink szerint a nőt Makóra egy másik mentőautó szállította, és már az ezen szolgálatot teljesítőkkel is összetűzésbe került, de ekkor még nem történt tettlegesség. A pitvarosi asszonyt az incidenst követően nem sokkal Szegedre szállította egy másik mentőautó. A Makói Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított ellene eljárást – három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Évi 1–2 eset a Dél-Alföldön

Szerencsére ritkán, évente egyszer-kétszer fordul elő a makóihoz hasonló eset a dél-alföldi régióban – mondta el lapunknak dr. Cserjés Andrea, a mentőszolgálat regionális orvosigazgató-helyettese. Idén egy eset történt. Ilyenkor rendőri intézkedést kérnek és feljelentést tesznek kollégái. Ha a bejelentésből sejthető, hogy atrocitásra lehet számítani, eleve a rendőrökkel együtt vonulnak a helyszínre. A legtöbb támadás azonban váratlan, nem lehet rá felkészülni.


Korábban írtuk

A nő hétfőn este a Makói kórház területén az őt ellátó mentősökre támadt. A mentőautóval épp a kórház területén várakoztak, hogy az asszonyt az egyik szegedi egészségügyi intézménybe szállítsák, amikor jelzés érkezett, hogy baleset történt, és a mentőnek a helyszínre kell sietni. A nőt a mentősök megkérték, hogy szálljon ki, mivel egy másik jármű fogja őt nem sürgősségi ellátásra elszállítani, ám ezt az asszony erősen nehezményezte, és rövid szóváltást követően az egyik mentős hátára ugrott, majd egy csikktartós szemetes tetejével meg is ütötte.

A mentős nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, az asszonyt később egy másik mentőautó Szegedre szállította. Az eljárás a Makói Rendőrkapitányságon folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 14. zolcsi44 2011. december 08. 13:48
  „Mostanában elég sokszor lehet olvasni ilyen és hozzá hasonlo dolgokrol.
  Sajnos csak a duma nagy, hogy igy-ugy ilyen, meg olyan büntetées jár. Hát majd nem semilyen.
  IRGUM-BURGUM te kis huncut, ilyet nem szabad ám.
  Nem véletlenül - az előzőekből- vietnami sarj, vagy nrtán UJ MAGYAR?
  Hiába drukolunk, hogy hajrá MAGYAROK!!!”
 • 13. zoltanszabo 2011. december 08. 11:12
  „Nem kell ezt a némbert Szegedre vinni, csak az idegosztályra bezárni .”
 • 12. correct 2011. december 08. 10:41
  „A mentők nevében köszönöm azokat a szavakat amikben elismerik a munkájukat. belegondolt már valaki,hogy ezek az emberek télen -nyáron esőben -jégen -hóban-kánikulában ott vannak ahova Ti sohasem mennétek???
  És nem csak a mentés,ami ugye dolguk lenne,hanem megyeszerte naponta 10-15 olyan eset ahonnan vizeletben és ürülékben fetrengő részeget és hajléktalant kell eltranszportálni.És mindezt 85000 ft nettóért!!!
  És ugyanezek az emberek segítik a szülőnőt,a rosszullevőt,a sérültet,a csonttöröttet,Téged ,családodat,vagy éppen a gyermekedet.
  Minden évben vizsgáznak és nagy a követelmény. Ha annyi lenne a bér mint amit követelnek a vezetők,és a társadalom akkor itt 6 számjegyűnek kellene lenni a fizetésnek.
  Szerintem még csodálkozni kellene,hogy ezt a munkát egyáltalán végzi valaki.
  Az hogy mennyire empatikus egy mentődolgozó,máshol kell keresni.
  De egy biztos,Te is utána nézel a szirénázó mentőnek. Ez egy ilyen dolog.

  És amikor ilyen dolgok történnek elgondolkozik minden mentődolgozó: MEGÉRI EZ NEKEM ,BIZTOSAN AKAROM ÉN EZT????
  Az pedig egy másik kategória,hogy az ország lakosságát kitevő ugymond kisebbség igényei a csillagos eget verik,ezzel ellentétes arányban áll a hozzájárulásuk. TB !!
  Igen, a szóbanforgó támadó sem Kovács,Szabó,Takács vezetéknevű!!

  A légvételes példa azt hiszem megmutatja a dolgok lényegét.”
 • 11. igazságkereső 2011. december 08. 10:34
  „Az ilyen esetek megállítása érdekében ideje volna már legalább öt éves börtönbüntetést kiszabni, mert mégis csak tarthatatlan, hogy primitív, eszetlen emberek -betegnek maximum mentális szinten nevezném !- a mentést végző, komoly feladatot ellátó mentőszolgálat munkatársait éri ilyen megalázó és sérülést is okozó támadás! Nem kell félni súlyos büntetést kiszabni, már csak a példastatuálás miatt sem!! Mire vár még az illetékes hatóság,bíróság?!!”
 • 10. Utazo 2011. december 08. 07:44
  „Mi a fene, ez a 45 eves no azt hitte, hogy o a terminator?!
  Annyira akkor nem is volt rosszul!
  Onvedelembol olyan pofont adtam volna neki, hogy a fal adja a masikat!
  Ez a divat ujabban?! Divat lett tanart, mentost verni?!
  Ez nem normalis!
  Masik veglet: ezt a jo eroben levo asszonyt minden vizit megkezdese kor jol nyakon kell vagni, es aztan kerdezni meg tole, hogy van ma?

  Szegeny mentos, ezek utan mire szamitson a betegektol , akikhez kimennek, es hogy varjuk el toluk, hogy maximalisan ellassanak minket, mikor bajban vagyunk?
  Evi 1-2 eset?! Pofam leszakad!”
 • 9. klj-54 2011. december 08. 06:15
  „Elolvasva a cikket és megismerve a körülményeket nem bántanám az elkövetőt.
  Ő szegény a mentősökön töltötte ki azt a dühét amit a jogalkotókon szeretett volna.
  Én orvosi hibából veszítettem el egy év alatt szüleimet, folyamatban van az eljárás!
  Ma a beteg megalázásán, a pénzének a lenyúlásán kívül szinte nem történik érdemi munka a néprosszullétben.
  Ezúton is kijelentem, hogy végtelenül tisztelem azt a pár orvost aki ma még dolgozik, sajnos ma már ők vannak kisebbségben:(”
 • 8. Mogyoró 2011. december 08. 04:06
  „Miért 3 és miért nem 6, elég elrettentő lenne, vagy kevés a hely.”
 • 7. gyp 2011. december 07. 20:34
  „Amíg elkerül a betegség bennünket, addig egyszerűen nem érdekel azoknak a sorsa, akik nap, mint nap értünk nyomják megalázóan alacsony bérért a melót. Persze, egy autóroncsba szorulva, vagy éppen amikor nincs levegő, egészen más szemszögből nézzük a munkájukat. Na ők pontosan olyanok nekünk, mint a levegő. Soha nem gondolunk rá a mindennapokban. Bezzeg amikor nincs, mennyire tud hiányozni. Próbálja ki bárki: tartsa vissza a légvételt kb. egy percig. Ugye milyen szar lenne a végén, ha nem lenne ott az a nagy légvétel...
  A makói történetet nem is tudom értelmezni: ép ésszel felfogható indítékot sem látok benne: Leütnek valakit azért, mert a saját épségét kockáztatva siet egy számára is vadidegen bajba jutotthoz. Normáliséknál meg szokták kérdezni: esetleg én nem tudok valahogyan segíteni? Ha más nem a türelmemmel, megértésemmel. Csak hát kis országunkban vannak "egyesek", akik számára ezek ismeretlen fogalmak...”
 • 6. banew 2011. december 07. 20:06
  „Engem a múlt héten vittek mentővel kórházba, és olyan rendesek, gondosak voltak a fiatalemberek, akik éppen kifogtak engem, hogy le a kalappal előttük. Nem kéne őket bántani, mert biztos oka volt, hogy ki akarták szállítani az illetőt, mint írták baleset, és ha nem volt sürgős a szállítása, nem ráért várni? Ha kórházban fekszik, akkor olyan mindegy, hogy kicsit később viszik. Nyilván tényleg valami más helyre kellett volna vinni, vagy, esetleg valami idegesebb nemzetiséghez tartozott, akinek minden azonnal is késő. Ismétlem, minden elismerés és tisztelet megilleti a mentősöket!”
 • 5. gyp 2011. december 07. 19:21
  „Kedves qrumpli!
  Lehet, hogy Ön nem elégedett egy-két egészségügyben dolgozó munkájával, de ez nem ok arra, hogy így minősítsen embereket! A mentősök is az egészségügy részei ez igaz! Abban az esetben, ha éppen az Ön hozzátartozójáért siettek volna, akit éppen baleset ért, vagy netán Önt ütötték volna meg munkavégzés közben, akkor is így nyilatkozna! Ezek az emberek minimális anyagi és amint a mellékelt ábra mutatja erkölcsi elismerésért száguldoznak mások életéért! Én a magam nevében csak elismeréssel és köszönettel tartozik nekik. Örülnék, ha a jog eszközeivel végre hathatósan megszüntethető lenne az ellenük irányuló tettlegesség!”
 • 4. egyszerűvállalkozó 2011. december 07. 18:56
  „3á Egyolvasó: Köszönöm, hogy megnevettettél!Ez szerintem a nap hozászólása lehetne.”
 • 3. Egyolvasó 2011. december 07. 14:53
  „Mert az utóbbi ház már csak a nagy Budapesten van, és oda csak sok-sok szavazattal lehet bekerülni.”
 • 2. vip007 2011. december 07. 11:42
  „Szerintem ennek az asszonyságnak a "kuplungja" is csúszott rendesen. De ha már házba viszik, miért kór, miért nem dili:)”
 • 1. qrumpli 2011. december 07. 11:30
  „Ha ha ha hát ez tényleg borzalmas!
  Egyébként igaz:"az egészség ügyisek találták fel a spanyolviaszt"
  Néha elálmélkodok milyen"hülyének" tartják a betegeket.
  A minap kezelésre vittem a nejem és mikor érdeklődtem volna ,először letoltak,
  hogy ne zavarjam a rendelést,utána kiderült "bennfelejtették" egy kis szobában.
  Majd letoltak mérnem szóltam hamarabb.
  Akkor most ki a hülye?
  Ha nem szólok reggelre úgy lehet özvegy vagyok.(pici levegőtlen helybe tették be)
  Hányt utána természetesen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HagyManó a makói fürdő kabalafigurája

Strandpapucsot és zöld, virágmintás fürdőnadrágot visel, arcán széles mosoly ül – ilyen a makói fürdő új kabalafigurája, HagyManó. Tovább olvasom