Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Csikota: Lesz Újévi Koncert Makón!

Makó - Más helyszínen tartják és kevesebben láthatják, mégsem marad el a Makói Magánzeneiskola Újévi Koncertje. A jegyeket még a héten elkezdik árulni.
"Január elsején megrendezzük a magánzeneiskola szervezésében ezt a hangversenyt - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Csikota József a Makói Magánzeneiskola igazgatója kedden. A múlt héten Bálint Márta a helyi kulturális kht. igazgatója arról számolt be, hogy a szokásos koncert elmarad. A koncertet, ahol a helyi magánzeneiskola növendékei és meghívott sztárvendégek adnak műsort, több mint egy évtizede a városi sportcsarnokban rendezik meg. Az idén a tűzvédelmi jogszabályok ezt nem tették lehetővé, így az önkormányzat úgy döntött lemond a rendezvényről

Más helyszínen tartják és kevesebben láthatják, mégsem marad el a Makói Magánzeneiskola Újévi Koncertje.
Más helyszínen tartják és kevesebben láthatják, mégsem marad el a Makói Magánzeneiskola Újévi Koncertje.

Csikota József a zeneiskola igazgatója azonban úgy gondolta, hogy az utóbbi évek hagyományai, valamint a növendékek és a közönség igényeire való tekintettel -ugyan kevesebb nézőszámmal, de- megtartják a koncertet. Az Újévi Koncertnek az idén a Hagymaház ad otthont. Az igazgató elmondta: Szívében ugyanolyan lesz, mint eddig volt. A zeneszámok is ugyanolyan gyönyörűek lesznek. Különlegesség lesz azonban, hogy az idén vendégkarmester vezényel. Ilyen még sohasem volt. Bert Alders, a Fúvószenei Világszövetség - a szakma legmagasabb fóruma - elnöke vezényel majd. A koncertre a zeneiskola egykori, ma már külföldön élő zenésznövendékeit is hazavárják.

A zeneiskola önerőből rendezi a koncertet, amelyre az eddigi években megszokott, párszáz forintos árakkal lehet jegyet váltani. A belépőket még a héten elkezdik árulni. A Hagymaház nézőterén egyszerre 400-an foglalhatnak helyet, így érdemes időben megvenni a belépőket. Ha lesz rá igény, az sem kizárt, hogy megismétlik a koncertet.

Olvasóink írták

 • 18. ixy 2012. december 06. 21:38
  „Kedves minden rosszindulatú hozzászóló!
  Mire jó, hogy az egyiket osztjuk a másikat meg szidjuk?
  Elgondolkodnék azon, hogy vajon miért kap több elismerést és támogatást a magán suli mint a Barthók iskola. A magánzeneiskolában nincsenek olyanok, hogy a tanárok uszítják a diákokat a másik iskola ellen, míg ez az ellenkező esetben korántsem mondható el! Szomorú tény, hogy ha a vezetőségnek problémája van egymással, akkor ezt ki kelljen vetíteni a diákokra is! Támogatom makói2 hozzászólását, a magán zeneiskolában is ugyanúgy makói diákok vannak és olyanok akik ott kezdték zenei pályafutásukat, és mint egy "családi biztonságba" szeretnek vissza térni, hogy együtt zenélhessenek! Ez teljesen normális, hogy konziban tanulnak tovább de visszajárnak játszani a "hazai" zenekarukba hisz végülis minden onnan indult ki a számukra.”
 • 17. Show 2012. december 05. 17:57
  „15. makói2

  A kezdet úgy volt ahogy írtam, de ha belegondolunk, akkor egy induló iskolánál, ahol még nem is voltak növendékek, csak így lehetett. Akkor nagyon sok pénz volt a magán iskolákban. Pénzért meg ugye sok minden lehet.
  Köszönöm az észrevételedet!”
 • 16. Pierre_Quatre 2012. december 05. 17:22
  „11. Show 2012.12.05. 14:32

  Az eredeti szövegben komponál volt, szokjuk meg, hogy ha valaki itt szóvá tesz valamilyen hibát ,az általában nem azt jelenti, hogy a kommentelő hülye, hanem hogy a cikkíró volt az.”
 • 15. makói2 2012. december 05. 16:16
  „Egyetértek Show a hozzászólásoddal, csak egy helyen javítanálak ki, hidd el nem rossz indulatból. Ne is úgy vedd

  "tehát nem a makói polgárok gyerekei voltak elsősorban a zenekarban... Ez szerintem a mai napig is így van."

  Ez nem teljesen igaz. Vagyis ez már nincs így. Nem tudom régen a kezdtetek kezdetén hogy volt, de most is már a zenekar többsége azokból a fiatalokból áll akik Makón és környékbeli településein élnek. Pl Zombor, Csanádpalota, Maroslele és Makó.
  Ezenkívül igen vannak benne konzisok is de főleg olyanok akik ott kezdték a zenei tanulásokat és a koncertre való tekintettel és a régi emlékek miatt ilyenkor hazajönnek erre az alkalomra és főleg hogy újra lássák a régi barátokat is. Ezért található meg szinte minden korosztály benne a 13-4 évestől az 50 ig. Szóval egyes zenekari tagoknak ez részben nosztalgikus élmény is és ez a szép benne. De ettől a többsége nem konzis, hanem ugyan úgy a környéken élő emberek. Egy pár éve biztos hogy így van már, az elején nem tudom hogy volt.
  Meg én úgy tudom a Bartókosok körében is vannak konzisok akik viszont abban az iskolában kezdték vagy visszatérőek akik a régebbi zenekarnak a tagjai is voltak.

  De amúgy meg az önkormányzati húzással a többivel teljesen egyet értek. Ezt ők rontották el, ezért is van ez a viszály és nem a zeneszerető fiatalok miatt, akik tök mindegy hol játszanak.”
 • 14. patito 2012. december 05. 15:40
  „Pétör embere de lassan kezdjen visszaszámolni mert a Pétörnek bukta lesz ?A Bartók meg igen is van annyira színvonalas mint a Magán ha ezt Csikota nehezményezi is!Volt a városvezetésnek egy agyament ötlete hogy Csikota lesz a Bartók igazgatója de ez az agyament ötletük nem valósult meg!”
 • 13. Show 2012. december 05. 14:47
  „8. ott_lakó 9. valakiné
  Csikota Úr zenekara sok évvel ezelőtt úgy indult, hogy a szegedi konzervatórium és főiskola növendékeinek "ajánlott" volt ott lenni, tehát nem a makói polgárok gyerekei voltak elsősorban a zenekarban. Így könnyű volt villogni, hogy konzis és főiskolás gyerekekkel dolgoztatott. Ez szerintem a mai napig is így van. Ellenben a Bartók zeneiskola zenekara CSAK makói polgárok, adófizetők gyerekeiből állt, amit Makó város önkormányzata jóformán szóra se méltatott, pedig azok a gyerekek mind makóiak voltak és most is azok. Ha valami Makón ebben a témában érték, az a Bartók Zeneiskola zenekara, mert azok csodálatos és tettre kész maóiak.
  Azonban Csikota Úr munkásságát is elismerem, nagyszerű dolgokat vitt véghez, amihez további sok sikert kívánok, de a város ne feledkezzen meg Deák Sándorról és a sok makói növendékéről!”
 • 12. papika56 2012. december 05. 14:41
  „És esetleg ---TÜZIJÁTÉK ?????? arra már nincs lóvé ???”
 • 11. Show 2012. december 05. 14:32
  „5. kalozradio
  Ádám, senki nem írta, hogy komponál. Én ilyet nem olvastam.”
 • 10. maros50 2012. december 05. 13:52
  „Ez nem biznisz Pétörnek mert nem hoz szavazatot,csak a mamikák!”
 • 9. valakiné 2012. december 05. 09:28
  „8. Köszönet szavaidért! A szülök is igy látják a helyzetet! Az elmult évben sem a város, sem az iskola vezetése egyetlen szóra sem méltatta a zenekart. "Magunkban ünnepeltünk" ami a korlátokon és lépcsökön fürtökben "lógó" szülőket és zeneszerető közönséget jelent. Kifizetjük az 1000,- forintos jegyeket szivesen, biztattuk a zenekar vezetését, emeljenek az áron, hogy több bevételhez jussanak, a közönség kifizeti. S arról nem is szólva, hogy a fellépéseiket jó, ha két sorban megemliti a Délmagyar. Méltatást még egy sort sem olvastunk. Ők a mi gyermekeink, a jövő, nem értjük miért ilyen mostoha gyerekek. A Pavilon avatáson érezhető mellőzést végképp nem értettük. Sütött Csikota Úrból a lenézés, a gúny, a fölény. Gratulálunk Neki van nagyobb nyelve Ő tudott nagyobbat nyalni!
  Mindezek ellenére imádjuk a Bartók Fúvószenekart! várjuk a Karácsonyi koncertet. Örülünk, hogy egy szép koncert köszönti az Uj évet. S minden zenét müvelő, kedvelő embernek kivánunk felemelő zenei élményeket.
  A szölők”
 • 8. ott_lakó 2012. december 05. 08:39
  „A hozzászólásom és egyben dühöm, nem Csikota József és zenekara ellen irányul, hanem az önkormányzat felé.
  Évek óta játszom a Bartók zenekarában, amiről tudjuk önkormányzati iskola!
  Érdeklődnék, hogy az újévi koncert amit egy MAGÁN iskola rendez, miért kerül pénzbe az önkormányzatnak??
  Minket mi önkormányzati iskola és azon belül egy zenekar, sose támogatják egy forinttal se!! Minden karácsonyi koncertünk bérleti díját mi fizetjük. Meghirdetésre nincs lehetőség. Ez a felháborító! Hogy az úgymond "saját iskoláját" nagy ívbe lesz.rja az önkormányzat!
  Fel tudnék robbanni!!
  Egy tanuló”
 • 7. pancsika72 2012. december 04. 23:12
  „És tessék mondani, a Főnix Bálat engedik a tűzvédelmi előírások? A koncertet nem? Hogy is van ez?”
 • 6. ixy 2012. december 04. 22:11
  „Elvitte a pénzt a fürdőbe fektetett összeg .....pfff. Ha így halad, akkor nem lesz március 15-e se meg augusztus 20-a se?!
  Én is örülök, hogy meg lesz tartva a koncert, tuti, hogy ott leszek!”
 • 5. kalozradio 2012. december 04. 22:06
  „"...Bert Alders, a Fúvószenei Világszövetség - a szakma legmagasabb fóruma- elnöke komponál majd." Komponál? Nem véletlenül dirigál?”
 • 4. GuettaDavid 2012. december 04. 20:06
  „Ez csak duma, hogy "az idén a tűzvédelmi jogszabályok ezt nem tették lehetővé". Egyszerűen megfogalmazva: NINCS PÉNZ RÁ EMBÖRÖK!!!”
 • 3. Egyolvasó 2012. december 04. 19:48
  „Jéééééééééééééé, van egy nagyobb terem Makón, hogy lehet az??
  És ott lehet rendezvényt tartani, azért csak köszönjük meg Márta néninek, hogy volt olyan kegyes és beengedi a makóiakat (persze némi ellenszolgáltatás fejében) az ő territóriumába.
  KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!
  KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!”
 • 2. Kalauz 2012. december 04. 18:34
  „Karnagy ÚR! Örülök, hogy mégis lesz ÚJ ÉVI KONCERT!!! Köszönet mindenért!”
 • 1. papika56 2012. december 04. 18:03
  „DEEE JÓÓÓÓ! Köszönjük ! Minden évben ott voltunk, most is elmegyünk ! Köszönet Csikota úrnak !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapdába kerültek a Bérpalota lakói

A veszélyessé vált épület teljes felújításának 600 milliós költsége meghaladja a lakók erejét - úgy is, hogy az önkormányzat beszáll. Tovább olvasom