Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Csökkent a várakozási idő

Négy évvel ezelőtt még 30-35 napot kellett arra várni, hogy a vásárhelyi okmányirodán jogosítvány- vagy gépjárműügyben valaki sorra kerüljön. Ezt most egy nap alatt elintézik.
Számos fejlesztésnek köszönhetően csökkent a várakozási idő, valamint jóval több feladatot tudnak ellátni az ügyintézők a vásárhelyi okmányirodán, mint négy évvel ezelőtt. Mindezt annak ellenére, hogy a korábbi tizennégy helyett kilencen dolgoznak.

– Négy év alatt kétszázezer ügyfelet fogadtunk, 15 ezer útlevélkérelmet dolgoztunk fel, 16 ezer jogosítványt adtunk ki, 25 ezer lakcímváltozást vezettünk át – sorolta a számokat tegnapi sajtótájékoztatóján Vér Trisztián, az okmányiroda vezetője.

A legfontosabb változás 2002 óta az, hogy akkor még 30-35 napot kellett arra várni, hogy az ügyfél sorra kerüljön jogosítványügyben, most pedig ezt egy nap alatt elintézheti. Nekik egy külön fotoshopot is kialakítottak, így nem kell egy sorba állniuk azokkal, akik például személyiigazolvány-cserére várnak.

Az elintézett ügyek után az önkormányzat százmillió forint támogatást kapott. Új ügyfélablakokat alakítottak ki, légkondicionálták az irodát, felújították az anyakönyvi részleget, valamint a házasságkötő termet, s bevezették az internetes szolgáltatási rendszert, amelynek köszönhetően előre lehet időpontot foglalni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tavak aszály és belvíz ellen Makón

Egyelőre a kiviteli tervei sincsenek készen annak a vízrendezési tervnek, amit a Tisza–Maros… Tovább olvasom