Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Csúszik az ösztöndíj Makón: késtek a papírok, ezért még nem kaptak pénzt a szakképzősök

Az idei tanévben eddig nem kaptak ösztöndíjat a makói Pápay-iskola szakképzős diákjai - derült ki egy nagyszülői panasz nyomán. Utánajártunk: az iskola hibázott, így most egy összegben kapják meg a tanulók a pénzt.
– Az unokám kertésznek tanul, és jók az eredményei. Tavaly minden hónapban rendben megkapta az ezért járó havi 18 ezer forintos ösztöndíjat, az idei tanévben viszont még egy fillért sem – panaszolta lapunknak a makói Nagy László. Elmondta, az összeg hiányzott a srácnak, számított rá. Hozzátette, a Pápay Endre iskolában viszont hiába érdeklődtek, mi az oka az ösztöndíj elmaradásának, nem kaptak érdemi felvilágosítást.

– A kifizetésre jogalapot biztosító dokumentumok tankerületi központunkhoz 2016. december 29-én érkeztek be – áll a magyarázat abban a levélben, amit az iskolát fenntartó tankerület vezetője, Balázs József küldött lapunk érdeklődésére. Az érintett tanulók ezért kapják meg a 2016/2017-es tanév első félévére járó, tanulmányi átlaghoz kötött ösztöndíjukat egy összegben, januárban. A levélből az is kiderül, hogy a probléma összesen 25 diákot érint. Egyébként úgy tudjuk, az egyösszegű kifizetés nem szabálytalan, bár akik havonta számítottak az ösztöndíjra, azokat ez nyilván kellemetlenül érinti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémálom bénulással, dupla agyműtéttel: Szegeden lábadozik a makói középiskolás

Rémálom bénulással, dupla agyműtéttel: Szegeden lábadozik a makói középiskolás
A 18 esztendős Bendegúz lebénult a fél oldalára - kétszer kellett műteni, az agyából daganatot operáltak ki. A szülők lapunkban köszönik meg az orvosok és ápolók munkáját. Tovább olvasom