Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Daróczi véletlenül lett gyepmester

Makó - Daróczi András véletlenül lett gyepmester. Az 57 éves makói férfi korábban hőszigeteléssel foglalkozott, de megszűnt a cége.
Daróczi András 8 éve, miután elveszítette munkahelyét, megpályázta a makói gyepmesteri állást. Előnyt jelentett, hogy volt fegyvervizsgája és vadászengedélye. Így a befogóhurok helyett használhatja az altatólövedékes puskát.

Hogyan telik Daróczi András egy napja? Reggel 7 óra körül megy ki a gyeptérre, ami egy városszéli tanya az Igási út mentén. A telepen 13 kennel van a befogott kutyáknak, amelyeket – az előírás szerint – két hétig tartanak, utána elaltatnak. Idén eddig mindössze három alkalommal jelentkezett a gazda az elkóborolt és befogott ebért – mind a három fajkutya volt.

Daróczi András makói gyepmester a traktoron, az altatólövedékes puskával. A szerző felvétele
Daróczi András makói gyepmester a traktoron, az altatólövedékes puskával. A szerző felvétele

Amikor végez a telepen, egy T–25-ös piros traktorral a város főútjait, bekötőútjait járja végig nap mint nap, és a traktor hátuljára szerelt zöld bádogládába gyűjti az elütött állatok tetemét. Erre az útra nem tudtuk elkísérni, mert a traktor egyszemélyes – megmutatta viszont induláskor a felszerelését, közte a már említett altatólövedékes puskát, amibe egy-egy töltény 7–8 ezer forintba kerül. Megesik az is, hogy le kell lőnie egy megvadult állatot. Emlékezetes: három évvel ezelőtt egy nyugdíjas férfinak amputálni kellett az egyik lábfejét, miután két elszökött pitbull megtámadta. „Ha akkor előbb értesítenek, a bácsinak megmaradt volna a lábfeje" – mondja a gyepmester sajnálkozva. Amúgy nem szívesen lő le kutyákat, mert szereti az állatokat. Neki is van egy magyar vizslája, Dolli.

Daróczi András elmondta, hogy még sohasem harapta meg kutya.

Döglött malacok és tyúkok

A gyepmester rendszeresen szembesül az emberi gondatlanság bizarrabbnál bizarrabb megnyilvánulásaival. Sorolja: a Tinódi utcában egyszer 20 kilós döglött malacokat talált, Gerizdesen pedig többzsáknyi elhullott tyúkot – pedig a telepen ingyen elhelyezhetők a tetemek. Megesik az is, hogy mentősök vagy rendőrök kérik a segítségét, mert a vérmes házőrzőtől nem tudnak bejutni a házba a beteghez, vagy nem tudnak helyszínelni. A legfurcsább kóbor kutyás esete az volt, amikor a temetőből szóltak neki. Az ebeket sokáig nem találták, míg végül az egyik sír alatti üregbe fészkelve bukkant elő nyolc kutya.

Olvasóink írták

 • 19. Veszted 2013. január 06. 19:33
  „Daróczinak nincs altatólövedékes puskája. Az internet pedig tele van az általa megkínzott kutyákkal. Úgy látom nincs Makón egy talpig férfi sem aki keresztbeverné a fejét egy ilyen vén majoknak. Szívesen pózol kispuskával. Tehát fegyveres. Eképpen fogjuk kezelni... Szánom a Makóiakat...”
 • 18. Hekate 2013. január 06. 00:38
  „Daróczi András úrnak nem kívánok egyebet, csak azt amiket a kutyákkal tesz, hogy nagy kínok közepette, hosszú szenvedések után haljon meg.

  "Az ember régóta nem tiszteli a természetet és az állatokat...Az ember makacs, gyarló, és azt hiszi hogy mindenhez joga van, mindent megtehet...De az a helyzet, hogy nem csak az ember létezik a világon, nincs joga uralni egy élőlényt sem, kötelessége viszont tisztelni azt.A tisztelet az amit sokan nem ismernek.Az alázatról nem is beszélve....."”
 • 17. akutyákért 2013. január 05. 10:47
  „A kedves gyepmester rémtette, aki lelövi a kutyát úgy hogy az még percekig szenved.
  CSak erős idegzetűeknek!
  <moderálva>”
 • 16. rudi 2010. április 12. 10:24
  „Sajnos sok állatot kell elaltatni, és a megvadult pitt bullok is az emberi tudatlanság, a felelőtlen állattartás következményei. Sokaknak fogalma sincsen bizonyos fajok tartásáról, csak vesz egyet mert az éppen menő. Az ivartalanításról is a gazdáknak kellene gondoskodni, és nem kilökni az állatot az utcára-nem egy esetben hasasan-mikor már megunta a gyerek. Ez lenne a fontos, nem Daróczi urat szidni.”
 • 15. nezdcsak 2010. április 08. 21:55
  „CSERÉLNÉK VELE!!!!!!!!!!
  Nem értem, hogy aki dolgozik rendesen azt miért kell b....ni??!!A KILÓMÉTERÓRÁT KELLENE MEGNÉZNI!HABÁR ARRA IS VAN MEGOLDÁS!”
 • 14. Black&Red 2010. április 07. 21:45
  „Nem mindegy mikor indul el? A munkáját végzi rendesen ez a lényeg, és Én is látom nap mint nap, és az a jó, hogy látom, hisz az a dolga, hogy járja az utcákat, és ha kóbor állat ügyében vagy épp "dög" ügyében szóltam neki jött minden szó nélkül készségesen!

  Nem értem, hogy aki dolgozik rendesen azt miért kell b....ni??!!

  Idióta...

  Amúgy meg akkor megy haza amikor akar nem?? Tudtommal reggelizni meg ebédelni is kell nem?? Vagy gondolod, hogy kint a dögtelepen étkezik?? Te ennél ott??? Hmmm??? Idióta...”
 • 13. Rescue 2010. április 07. 21:06
  „Nézd már! A Bandiból hiresség lett!
  :)”
 • 12. Ungarn 2010. április 07. 20:15
  „Mondom,cserélj vele egy kicsit,próbáld ki a témát!”
 • 11. nezdcsak 2010. április 07. 19:54
  „..KEDVES UNGARN!
  EL SE INDUL 7 ÓRAKKOR!AZT A BODEGÁT NÉZD MEG NAPI SZINTEN!TÖBBSZÖR JÁROK EL AZON A BIZONYOS UTCÁN AHOL ÁLL A TRAKTOR!”
 • 10. buzástakarodj 2010. április 07. 18:36
  „Szerintem a youtube -os videón Varjú elvtárs csutka részeg. Nézzétek meg hang nélkül, teljesen úgy néz ki, mint aki be van lőve.
  Egyébként Laci elvtárs, a sintér, hogy jön Buzáshoz. Van neki munkája elég, ezt már vigye el más...”
 • 9. Ungarn 2010. április 07. 16:57
  „-nezdcsak-

  <moderálva> Azt nézzed ..... hogy traktorral megy nem sugárhajtású géppel!Ha mondjuk tele van a bodegája állattal hogy a bánatos francba menne el másikért?Én hívtam már reggel hétkor és készséges volt.nem a világ leg irígylésre méltóbb munkáját végzi,add meg neki a tiszteletet vagy vedd át egy napját!”
 • 8. sziszka1 2010. április 07. 16:39
  „"Emlékezetes: három évvel ezelőtt egy nyugdíjas férfinak amputálni kellett az egyik lábfejét, miután két elszökött pitbull megtámadta. ,,Ha akkor előbb értesítenek, a bácsinak megmaradt volna a lábfeje" -" emlékszem az esetre! előtt decemberben ugyanez a két dög támadt egy családi ház udvarában két fajtiszta németjuhászt! (ember élet is veszélyben volt) a rendőrök érkezésekor a dögök gazdája is megjelent és igazoltatás után hazavitte a dögöket! ha akkor a rendőrök értesítik a gyepmestert a bácsi lába is megmaradt volna!”
 • 7. kekeczke 2010. április 07. 15:17
  „rokon ? ? ?”
 • 6. M@M 2010. április 07. 13:49
  „Ennek a Darócinak semmi köze sincs ahhoz a "bizonyos" Darócihoz!”
 • 5. dodó 2010. április 07. 11:35
  „Igen kiterjedt a Daróczi-klán.”
 • 4. nezdcsak 2010. április 07. 09:09
  „JA,PRÓBÁLJÁTOK FELHÍVNI,NEM SEMMI AMIT MONDANI FOG!LEGJOBB ESETBE FÉL ÓRÁT MOND,ANNYI DOLGA VAN!KÖZBE A TRAKTOR A HÁZ ELŐTT ÁLL!”
 • 3. nezdcsak 2010. április 07. 09:07
  „ÉRDEMES LETT VOLNA MEGNÉZNI EGY NAPJÁT!MEGLEPŐDNÉTEK MIÉRT KAPJA A FIZETÉSÉT!REGGEL 7 ÓRA,EZ IS FURCSA!”
 • 2. M@M 2010. április 07. 08:40
  „Lacikám!
  Hogy jön a gyepmesterhez a kampány?? Vagy esetleg a ti feneketekbe is altató lövedék kell?? Szerintem Tarci mester ezt nem szívesen tenné......”
 • 1. gróf 2010. április 07. 08:11
  „Még öngyilkosokkal is fog cikk készülni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb román vesz házat Nagylakon

Bár Romániából korábban sokan vásároltak a határhoz közeli magyar falvakban házakat, tavaly ez megszűnt. Tovább olvasom