Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Debreceni cég építi föl az élményfürdőt

Debreceni cég építi föl az élményfürdőt

Makó - A debreceni székhelyű Keviép Kft. építheti fel a makói élményfürdőt. A munka októberben kezdődik. Az új létesítményt várhatóan 2011 tavaszán adják át.

Szabó C. Szilárd - 2009.09.19. 08:49
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A makói fürdő fejlesztésére kiírt első közbeszerzési pályázat idén márciusban eredménytelenül zárult a beérkezett drága ajánlatok miatt. Ahogy azt lapunkban megírtuk, a három kivitelezői ajánlat közül a legolcsóbb is 4,9 milliárd forintról szólt. Ez hideg zuhanyként érte a makói önkormányzatot, amely az uniós támogatással, s mindennel együtt összesen 3,2-3,5 milliárdot szánt a fürdőre. Makovecz Imre irodája tavasszal áttervezte az új makói fürdőt. Buzás Péter polgármester akkor úgy nyilatkozott lapunknak: megnézték, mit lehet elhagyni az eredeti tervekből, mit lehet – ahogy fogalmazott – kitimsózni úgy, hogy amit elhagynak, az később külön megvalósítható legyen. Az eredeti tervekhez képest 2500 négyzetméterrel csökkentették az alapterületet. A kisebb létesítmény az árat is csökkentette 1,4 milliárd forinttal.

A megismételt közbeszerzési eljáráson tegnap hirdettek eredményt. A fürdő fejlesztésére 9 ajánlat érkezett, amelyek közül a Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft. ajánlata volt a legelőnyösebb. A debreceni székhelyű cég 3 milliárd 351 millió forintért vitte el a munkát. A tervek szerint októberben kezdődik a kivitelezés. Az új élményfürdőt várhatóan 2011 tavaszán adják át.

Vásárhelyen fedett uszodát épített

A Keviép Kft. nem ismeretlen a megyében. A debreceni cég Hódmezővásárhelyen három nagyberuházásnak, köztük a fedett uszoda építésének volt a kivitelezője. Ez ügyben elszámolási vita kerekedett a cég és az önkormányzati tulajdonú Hód-Strand Kft. között. Hosszú pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a Hód-Strandnak kamatostul kell kifizetnie 320 millió forintot a Keviépnek.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. Kócos 2009.09.28. 20:36

A fürdőbe nem jár mindenki minden nap! Természetesen elfogadom, hogy bezár, de legalább írásban jelenjen meg az ingyenes "zöld" újságban, vagy a Tourinform iroda jelezze e-maileken akikkel kapcsolatban van, szóval ne csak a fürdőre legyen kiragasztva, hiszen kevesen vagyunk, akik minden nap arra járunk. Én csak erre szerettem volna felhíni a figyelmet, mert ez nagyon fontos, szerintem már a pénztárnál elkezdődik a "fürdőváros". Lehet nincs igazam, de tapasztalatom szerint az első benyomás a befizetéskor történik. Ezzel részemről be is fejeztem a társalgást.

Moderálásra küldöm 11. magyarok 2009.09.27. 14:44

7, pedig semmi közöm a fürdőhöz elhiheted... Azon kívül, hogy szeretek oda járni...
Nem volt sértő csak valami olyan volt, hogy v.ak vagy?
Amúgy meg előtte több napig is voltam fürdőbe és mondtam is az ismerősömnek, hogy minek kell ennyi példányba kiragasztani, hiszen az emberek nem vakok... Vagy mégis? :)
8. Annyi baj azzal amit írtál, hogy szemen szedett hazugság!
Mind a 2.5 milliárd, mind az állítólagos tanulmányod, amit biztos nem te magad találtál ki, hanem valami idiótától mondjuk Pali bátyámtól átvetted..
Következő a kérdésem... Ha te Polgármester lennél és kapnál 1,6 milliárd Ft-ort új fürdőre a régi szocreál helyett, akkor azt mondanád, hogy köszi nem kell????
Ha ezt tennéd kinyírna az ellenzék, meg hallgathatnád az emberektől évekig, hogy milyen pancser vagy, és teljes joggal! Ha meg nem ezt teszed akkor is kinyírnak!
De a városnak fejlődnie kell és ha te (ti) nem tudtok más kitörési pontot, akkor valakinek muszáj felvállalni, nem gondolod???
Nagyi!
1, butaság amit ebben a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 10. Geze 2009.09.24. 18:11

Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de Brüsszel megadta a fürdőre a pénzt? Mert ha nem, nincs miről beszélni.
Különben én is remélem , hogy ez a gigantikus baromság nem épül meg. Szerintem elég lenne csak egy rekonstrukció . Melegvizes medence, régi épület felújítása, korszerüsítése. Bízni a románokban , hogy eltartják a fürdőt hülyeség, más nemzet fiait idecsalni meg igen nehéz lesz, mert hasonló élményfürdő azért van az országban elég , a gyógyfürdők meg sokkal nevezetesebbek!

Moderálásra küldöm 9. nagyi8 2009.09.23. 22:17

Tisztelt Fórumozók!
*****************

1.
A makói lakosság nagy része szeretné a fürdőt felújítani, de nem a Buzás-Makovecz luxus faburkolatú, drága módon 6-8 milliárdért, hanem éppen a Makovecz 2001-es terve, ami kb. 2 milliárd.

2.
A fürdő beruházás az nem privát, hanem közpénz, ezért jogos az a lakossági igény, hogy a lakosság is beleszóljon. Annál inkább is, hogy az EU feltételként követeli ezt is. Nos sajnos éppen a Buzás, MSZP, SZDSZ, PSZM, JME, sőt még az MDF fosztja meg a makóiakat ettől a jogtól.

Ezeket az embereket, pártokat eddig nem sikerült meggyőzni a jogainkról, lehet, hogy egyszer elismerik, de nem biztos. Biztos az, hogy a Szegedi Városi Bíróság - 2009.09.08.-án - elítélte a Makói Önkormányzatot - élükön Dr. Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő -, hogy megfosztott minket, lakosokat a jogainktól. Sajnos a ,,magyarokat" sem lehet meggyőzni.

Majd a makói lakosság fogja megmondani a véleményét ez ügyben is a következő országos és helyi választásokon.… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 8. Mc_Mi 2009.09.23. 15:32

6, Magyarok
Ez a csont már le van rágva. Sajnos olyan elfogult ködben élsz, hogy neked érvelhetünk, akár naphosszat is.
Megpróbálom a lehetetlent és elmagyarázom:
Készült egy tanulmány és abban számokkal próbálták alátámasztani a megtérülést. Ezek közül a lényegesebbek a következők: Évi 450000 látogató, napi 1400 Ft/látogató. Első évi bevételterv 540 millió, további években ez emelkedik. Az 5. évben kb 1 milliárd/év.
Ez annyit jelent, hogy napi átlag 1200 fő költ napi 1400 Ft-ot. Ez itt a bibi. Mert látjuk, hogy nincs 1200 fő, jó esetben a harmada és azok sem költenek ennyit. Beígérték a makóiaknak a kedvezményes belépőt!! A bevétel kiesést valahol be kell hozni. Vagy az árak emelésével, vagy a létszám növelésével.
Az új fürdő üzemeltetési költsége nőni fog. Itt se feledd el, hogy a munkahely teremtést is bőszen hangoztatták. Több alkalmazott, több bér, több járulék, több energia, több csatornadíj stb.
Amennyiben tehát most évi 100-120 millióval kell kiegészíteni a fürdő költségeit,… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 7. Kócos 2009.09.23. 10:35

magyarok, de fel tudod húzni magad! Nem tudom mi sértőt írtam, hogy olyan megjegyzést teszel rám, amit moderálni kell! Speciel tudok olyanokról, akik nem olvasták el és jegyvételkor NEM KÖZÖLTÉK VELÜK! Olyan nagy dolog lett volna szólni, hogy 3 óra hosszára nem érdemes egész napos jegyet venni? És a külföldiek? Akik nem tudnak magyarul, tehát nem is böngészik a kiírásokat? Megfigyeltem már, hogy aki valamit kritizálni mer az új létesítmények, vagy tervek közül, Te azonnal és nem valami kedvesen reagálsz!

Moderálásra küldöm 6. magyarok 2009.09.23. 09:15

nagyi8 ugye tudod, hogy ezek ugyanolyan feltételezések mint az, hogy a fürdő fel lendíti Makó városát...
Nincsenek tények és bizonyítékok... Pl 85% az ellenzők száma? mért megkérdezted az 24.000 lakót??? Honnan tudod, hogy évi 300-400 milliós lesz a veszteség??? leültél a géped elé é kiszámoltad??? szerintem egy baromság amit te írsz nagyi :)
Kócos <moderálva....>! Hatalmas betűkkel volt ki írva kb 10 helyen míg bejutsz, hogy a fürdő aznap bezár 14:00 órakor... .....

Moderálásra küldöm 5. Török73 2009.09.22. 11:47

(4.)Az erre szóló figyelmeztetés napok óta kint van a bejáratokon.Azonban igazad lehet,nem mindenki olvashatja el,a sok más figyelmeztetés közt.Sokkal célszerűbb lenne annak a napi 50 vendégnek szóba elmondani.
Az azonban sehol sem látható(véleményem szerint),és nem is mondja senki,hogy a medencék fele használaton kívül van.
Egy év után felbátorodtunk a hétvégén és ellátogattunk a fürdőbe.Bízva a nyári vízminőség megváltozásában.Mivel a tavalyi nyarat fiam végigjárta a gyerekorvosnál fürdős bőr-,szem- és fülbetegséggel.Élmény-,csúszdás-,pancsolómedencék zárva.Ez van,ezt kell szeretni.A lényeg az,hogy megvettük a belépőt(teljes áron).Így aztán a vízminőséggel tényleg nem lehet probléma.A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.
Ahol volt víz,(csak az úszómedencébe jártam)ott se volt biztos baktérium,mivel tömör klór volt.50 méter úszás után majd szétmarta a szemem.El kellett kérjem fiam úszószemüvegét.Kijövetel után a bőrünk cserepesen szárazra marva.Lehet,hogy én vagyok problémásan… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 4. Kócos 2009.09.21. 20:06

Fürdő - lerágott csont, nem érdemes vele foglalkozni! Ma a fürdő 14 órakor bezárt! Minden figyelmeztetés nélkül! A délben illetve délelőtt befizetett vendégeket elfelejtették értesíteni, hogy ma csak 14 óráig lesz nyitva!
Csodálatos fürdőváros lesz így Makó!!!!!

Moderálásra küldöm 3. tkacs 2009.09.21. 13:21

Ne bántsátok a polgármester Urat!
Adja az isten. hogy még sokáig illesse a várost működésével
Alapjában véve igaza van!


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...