Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

December 18-ig várják az adományokat Makón

Cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük azokat a helyeket, ahol szívesen várják az adományokat a rászoruló családok részére. Mindenütt december 18-a a leadási határidő.
Karácsonyhoz közeledvén a város több intézményénél szerveznek adománygyűjtést. Tartósélelmiszereket, ruhákat, könyveket, játékokat, tisztítószereket várnak, így téve szebbé a rászoruló családok ünnepét.

Fotó: Munkatársunktól
Fotó: Munkatársunktól

A Hagymaház az Egyesített Népjóléti Intézménnyel közösen szervezett gyűjtést. Elsősorban megunt, de még használható dolgokat várnak: ruhákat, könyveket, játékokat, melyeket az önkéntesként segítő fiatalok karácsonyi díszbe csomagolnak. Fontos: aki már otthon becsomagolja az ajándékokat, az írja a dobozra, hogy hány évesnek, valamint fiúnak vagy lánynak szánja az ajándékot. Az ENI munkatársai ugyanis ez alapján szortírozzák majd szét az ajándékokat a rászoruló családok körében. Az adományokat a Hagymaházban lehet leadni egészen jövő szerdáig, azaz december 18-ig.

A Katolikus Egyház Karitász csoportjai és a Máltai Szeretetszolgálat szintén közös gyűjtést szerveznek. Ők a Makói Katolikus Általános Iskola, a Tulipán és a Zrínyi utcai óvodák, valamint a SZIGNUM és a Pápay Endre Általános Iskola diákjainak és szüleiknek ajánlják fel a beérkező adományokat. Az Újvárosi és a Belvárosi plébániákra, valamint a Makói Mozaik és a Szuperinfó irodákban adhatják le a tartósélelmiszerből és tisztítószerből álló csomagjaikat az adakozók. Ezt szintén december 18-ig tehetik meg a makóiak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsoltunk, megnyerte a Szentpéteri Csilla Best of CD-t?

Véget ért játékunk, nézze meg, megnyerte-e a makói születésű zongoraművész új albumát! Tovább olvasom