Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Diákmunka: Öltözz mesefigurának!

Makó - Ki a szabadidő hasznos eltöltése végett, ki pénzkeresés céljából vállal munkát a nyári szünidőben. Makón mesefiguráknak öltözhetnek a Hagymatikumban, fagyis biciklivel járhatják a várost vagy kukoricát címerezhetnek a diákok.
Nagy népszerűségnek örvend a Hagymatikum fürdő gyermekvendégei körében a Minimax kölyökstrand, ahol közkedvelt mesefigurákkal találkozhatnak a legkisebbek. A jelmezes munkára olyan diákokat keresett a fürdővezetőség, akik jó hangulatúak és társaságkedvelők. – Ebben a munkakörben három diákot alkalmazunk, akiknek az a feladatuk, hogy szórakoztassák a gyerekeket, játszanak velük, most éppen Mini jelmezben – mondta Rácz Mónika, a Hagymatikum általános igazgatója.

Makón mesefiguráknak öltözhetnek a Hagymatikumban a diákok a nyári szünidőben.
Makón mesefiguráknak öltözhetnek a Hagymatikumban a diákok a nyári szünidőben.

Legyen fürge a diák!

Megkérdeztünk egy szegedi diákszövetkezetet, milyen munkát kínálnak az érdeklődőknek. Dr. Matos Zoltán, a Fürge Diák szövetkezet területi képviselet vezetője elárulta, főként mezőgazdasági és forgalomszámlálói munkákat közvetítenek a makóiaknak. Mint megtudtuk, bárkinek szívesen munkát ajánlanak, csak szükséges iskolai dokumentumokkal kell rendelkezni - ez a munkavégzés feltétele. A mezőgazdasági munkákat már 15 éves kortól lehet végezni, ehhez azonban szülői engedélyre is szükség van. 

 
A három fiatal felváltva bújik a jelmezbe július elsejétől, napi három órában. Németh Márta a három kiválasztott diák egyikeként nagyon szereti a munkáját. – Szerencsére testhezálló munkát találtam, hiszen nagyon szeretem a gyerekeket, és a tapasztalat is jól jön, ugyanis óvodapedagógus szakra jelentkeztem – mondta Márta. Amikor arról kérdeztük, hogy milyen hátránya van a munkának, csak annyit mondott, hogy meleg van a jelmezben. – A gyerekek sokszor idejönnek, énekelnek nekünk, szeretnek minket – tette hozzá a munkával kapcsolatos legkedvesebb élményeként. A fiatalok diákszövetkezeten keresztül vállalták a munkát, és órabérben dolgoznak.

Fiatalság és lendület jellemzi a fagyis bicikliseket. Ők is hárman vannak, és mindannyian a szezontól, azaz június eleje óta tekerik a zenélő kerékpárt a város különböző területien. Náluk nem az idő, hanem a teljesítmény számít, minden egyes eladott gombóc után kapják a fizetésüket. – Legszívesebben városi rendezvényekre megyünk, mert ott többen vesznek fagyit, mint az utcán – mondják egyöntetűen. Abban is egyetértenek, hogy a biciklizés nem hoz sokat, de zsebpénz kiegészítésnek nagyon jó. A fagylaltárulás hátránya, hogy esős időben nem lehet elindulni, csak a száraz idő kedvez.

Bódi László nyári munkaként már évek óta kukoricát címerez. Mint mondja, 5 éve ezzel tölti a szünidőt, amit egyáltalán nem bán, hiszen a munka során remek társaság és új barátságok alakulnak ki. – A feladatom a kukorica porzójának eltávolítása, amelyet akár 800 méteres sorokban kell elvégeznem – mondta László. Többéves tapasztalata során már rájött; munkájának elengedhetetlen kelléke a folyadék, de ezt a munkáltatók is biztosítják. – Nem mondanám, hogy nehéz fizikai munka a címerezés, hátránya csak a 40°C-os meleg, hisz akkor nehezebben lehet haladni – tette hozzá. László úgy véli, általában 50-en végzik ezt a munkát, de ez az időjárás és a hétvége függvényében változhat. A fiú szintén diákszövetkezeten keresztül találta a munkát, és ő is órabérben van bejelentve. – Aki naponta jön címerezni, az jól keres, ezért én is így teszek – vallja. László szorgalmának bizonyára megérik a gyümölcse; zenél, most épp egy új hangszerre gyűjt, de az iskolai füzetekre és ruhára is félretesz.

Olvasóink írták

 • 3. dBrown 2012. július 23. 14:51
  „2! a minimál az 535/óra, amihez speciális (pl. szak)tudás kell, az lehet akár 600/óra is, vagy több”
 • 2. Qllancs 2012. július 23. 13:06
  „Ezek a diákok mennyi órabért kapnak ???”
 • 1. KelemenLászló067 2012. július 23. 11:12
  „Milyen érzés lenne, ha végre anyagilag teljesen függetlenül élhetnél? Egy olyan plusz bevételből, ami minden hónapban jár Neked, és fedezi az összes költségedet!Ráadásul folyamatosan, hónapról hónapra!
  Kattints erre a linkre, itt máris megnézheted, hogy mi is ez:

  http://kmdholding.com/huw934j”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Univerzoom a makói Hagymatikumban

A gyerekek most sem maradtak Minimax-figura nélkül: ezúttal Max parolázott velük. Tovább olvasom