Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Diákok újítják fel a rendelőintézetet

Makó - Folytatódik a makói kórház rendelőintézetének felújítása annak az együttműködésnek a keretében, amelyet még májusban kötött az intézmény az ugyancsak megyei fenntartású Makói Oktatási Központtal.
Megírtuk: a diákok munkájának köszönhetően a bejárat fölé impozáns előtető került, az itteni ajtókat automatákra, a homlokzati ablakokat pedig hőszigetelt, korszerű ablakokra cserélték. Kifestették a belső tereket, kicserélték a járólapokat is. A 40 éves épületben összesen 7 millió forint értékű munkát végeztek a nyáron. Baráth Lajos a napokban főigazgatói dicséretben részesítette az iskola vezetőségét, és 200 ezer forint pénzjutalmat is átadott. Az oktatási központ vezetője, Horváth Zoltán elmondta: a pénzt a tehetséges diákokat támogató alapítvány hasznosítja. Az együttműködési szerződés értelmében a diákok további munkákat végeznek el – felújítják a rendelőintézet lapos tetejét, korszerűsítik az esőelvezető rendszert, valamint szigetelik és újrafestik a homlokzatot.

Olvasóink írták

 • 7. zoltan1 2010. szeptember 28. 20:51
  „törppicur!
  Önnek még nőnie kell, hogy megértse:
  Olvassa el még egyszer a leírtakat!
  Amennyiben pedig irígység beszél Önből, rendeljen munkát a Baustudiumtól és Önnek is lesz szépen festett fala, kiválóan lerakott csempéje olcsón és jó minőségben. :)”
 • 6. Ungarn 2010. szeptember 28. 20:17
  „Szerintem inkább fessenek a diákok a Rendelő intézetben,mint valami falat fessenek ezerszer,egyéb lehetőség hiányában. Gyakorlat teszi a mestert! Büszkék lehetnek munkájukra!”
 • 5. törppicur 2010. szeptember 28. 18:24
  „Persze, diákokkal, mert az ingyen van. Hát ez természetes”
 • 4. hajosinas 2010. szeptember 28. 06:27
  „Az önkormányzat épületét is felújíthatnák.Mert nekünk adófizetőknek ez egyáltalán nem tenne rosszat.
  A majdani önkörmányzati vezetés elgondolkodhatna ezen.”
 • 3. zoltan1 2010. szeptember 27. 21:18
  „maggyarok!
  Az iskola diákjai tanulószerződéses viszonyban vannak a Baustudium KFT-vel, ami annyit tesz, hogy ösztöndíjat, munkaruhát és étkezési hozzájárulást kapnak az államtól. Azonban pártod az mszp megvonta az őket foglalkoztató cégektől azokat a támogatásokat, melyekből a szükséges szerszámokat, gépeket megvehetik, illetve fűthetnek és világíthatnak a műhelyekben stb. Ezért teljesen hivatalosan dolgoznak terepen, ami annyit tesz, hogy a Baustudium KFT számlát állít ki, műszaki vezetőt alkalmaz és ugyanúgy vezetik a szükséges adminisztrációkat, mint egy vállalkozó. Ez eddig nem újdonság, mert azok a diákok, akik vállalkozóval kötik meg a tanulószerződést is ezt csinálják. A Baustudium viszont szakképzett szakoktatókkal és csak diákokkal dolgozik. Így lassabban állítják elő ugyanazt a minőséget, viszont olcsóbbak is, mert nekik "csak" a rezsit kell megtermelni a munkabéreket nem.
  Mégegyszer: teljesen hivatalosan dolgoznak, számlával, engedélyekkel, tervekkel, ugyanis őket is ugyanúgy ellenőrzik, mint bárki mást. Tehát a rosszindulatú gyanúsítgatást tessék elfelejteni. A te adóforintjaidból csak annyit költenek, ami törvény szerint megilleti őket és hidd el ez nem sok.”
 • 2. maggyarok 2010. szeptember 27. 12:29
  „A közmunkások főnökének is a diákok csinálták a kerítést most meg a ház szigetelését.Kíváncsi vagyok mennyibe fáj ez nekünk adófizető állampolgároknak!?:):D”
 • 1. zoltanszabo 2010. szeptember 27. 10:54
  „Ha a diákok 7 millió Ft értékű munkát végeztek, úgy nem erőltette meg magát a korház vezetése.Az ott dolgozó diákok is kaptak valamit a jól elvégzett munkájukért?Mert nekik is járna valami ,hogy szívesebben lelkesebben dolgozzanak.Ha nem a korháztól legalább a suliban egy pár 5 -ös jána nekik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősökre emlékeztek a falunapon

Azokra a katonákra emlékeztek a királyhegyesi falunapon, akik az első hívó szóra fegyvert fogtak a hazáért. Tovább olvasom