Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Diákolimpiai tornadöntő Makón

A makói sportcsarnokban rendezik meg a diákolimpia országos döntőjét – most először. A háromnapos versenyprogramban közel ezer általános és középiskolás tornász vesz részt.
Tegnap reggel kezdődtek meg a diákolimpia országos tornadöntőjének küzdelmei Makón, a városi sportcsarnokban. Ilyen jelentős sporteseményt most rendez először Makó – igaz, területi döntőt tartottak már itt. Épp akkor tetszett meg a szervezőknek a makói sportcsarnok. Ez persze csak az egyik oka volt annak, hogy a Maros-parti város adhat most otthont a rangos versenynek; legalább ilyen fontos, hogy a makói tornászok Árgyelán György tanár úr irányításával hosszú ideje vannak a magyar tornasport élvonalában. Az utóbbi években mindig bajnokok voltak. A háromnapos versenyprogramban közel ezer általános és középiskolás tornász – az ország minden részéből hetvenkét csapat – vesz részt. Köztük vannak a jövő bajnokai, vendégül látásuk ezért egyszerre kihívás és lehetőség is Makónak – mondta a programot megnyitó Buzás Péter polgármester.

Szlatényi György, a Magyar Diáksportszövetség főtitkára lapunknak úgy nyilatkozott, nem csupán a makói sportcsarnok adottságai kiválóak az országos verseny megrendezésére, de elégedettek lehetnek a résztvevők a vendéglátással is. A Pulitzer-kollégiumban szállásolták el a versenyzőket, ami ugyancsak megfelel az európai igényeknek. Ha a rendezvény sikerrel zárul, elképzelhető, hogy a későbbiekben is lehetőséget kap a város hasonló országos sportesemények rendezésére – mondta a főtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét mázsás kemencét loptak

A fémtelepen kötött ki egy makói pékség huszonkét mázsás kemencéje, pedig a tulajdonos csak azért… Tovább olvasom