Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Digitális sugárzásra vált a makói tévé

Makó - Eldőlt: november közepén vált digitális sugárzásra a makói városi tévé, pályázatukat ugyanis elbírálták, így be tudják szerezni az átálláshoz szükséges berendezéseket.
6,5 millió forintot nyert a makói tévé a digitális átálláshoz szükséges berendezések beszerzésére – tájékoztatta lapunkat Rácz Csaba, a helyi közszolgálati televízió ügyvezető igazgatója. Korábban megírtuk, noha a digitális átállás határideje ebben az országrészben július 31. volt, Makó az analóg műsorszórás egyik szigete maradt, mert a tévé csak később adhatta be pályázatát. Ezt augusztus elsején, időben be is nyújtották, s a napokban Rácz Csabát már a sikeres elbírálásról értesítették.

Mint megtudtuk, a makói tévé teljes egészében megkapta azt az összeget, amit kért. A pénzből többek között új digitális adóberendezést, hozzá tartozó antennát, digitális mikrohullámú átjátszót és egyéb szükséges eszközöket vásárolnak. A támogatási szerződést szeptember közepén kell megkötniük, s innentől számítva 2 hónapjuk lesz a technika beszerzésére. Azaz: mint eredetileg is tervezték, Makón november közepén szűnik meg az analóg sugárzás. Innentől csak kábelen vagy set top boxszal lehet nézni a városi tévét, ugyanúgy, mint a mostanáig földi sugárzású országos kereskedelmi és közszolgálati adókat – esetleg vadonatúj, digitális vételre is alkalmas tévével.

Olvasóink írták

  • 2. asdiob 2013. szeptember 03. 14:52
    „Akár egy teleshop TV is lehetne a BPTV. Vagy nincs adás, vagy Buzás nyiltkozik, hogy mennyire jó itt minden, és hogy még ennél is jobb lesz...
    Műsörkészítésre is lehet és kellene is pályázni. Nem tudtam összeszámolni, hogy hányszor ismétlik a műsorokat a TV-ben, de már nagyon untam, unom. Nincsenek új témák, nincs közélet, nincs megújulás. Ennek oka, hogy nincs elegendő pénz a működéshez. Folyamatosan kellene pályázni, hogy legyen. De egy picit megújulni pénz nélkül is lehet...Legalább strukturálisan...”
  • 1. pog 2013. szeptember 03. 08:51
    „a városi tv.csak egy pénz nyelő, semmi normális adást nem sugároz....csak pétör csak pétör "szinészkedik"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árokba borult egy autó az Ardics utcán

Az árokba borult egy autó a makói Ardics utcában. Egy könnyebb sérült van, őt kórházba szállították.… Tovább olvasom