Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Disznótoros Pitvaroson

Disznótoros PitvarosonJól fogyott a sült kolbász a pitvarosi disznótoron. Fotó: Kovács ErikaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Pitvaros- Két 130 kilós disznót vágtak le és dolgoztak fel szombaton Pitvaroson, a IV. Hagyományőrző Disznótoron. Hogy kedvet csináljanak a disznótorozáshoz, hagymás vérrel kínálták az érdeklődőket. Mintegy 70-80 adag fogyott el.
– Közel háromszáz adag hurka-kolbászt, pörköltet és töltött káposztát is készítettünk. Nagy volt rá a kereslet. Önkéntesek készítették – mondta Tószegi Gyula, a pitvarosi művelődési ház igazgatója. Játékos disznótornát is hirdettek, ahol a játékosoknak disznópuzzle-t kellett volna kirakniuk, bélfújásban és kolbászevésben kellett volna megmérkőzniük, de jelentkezők híján elmaradt a disznótorna.
Disznótoros Pitvaroson. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA
Dolgozott viszont a Médiakommandó. Helyi fiatalok bevonásával instant újságot készítettek. Délután szórakoztató programokkal várták a falu lakosságát. A nap sztárvendége Dankó Szilvia, valamint a Matyi és a Hegedűs volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csuja Imre a Páger-társulat 15. tagja

Csuja Imre a Páger-társulat 15. tagja
Csupán egyszer, főiskolás korában látta színpadon, de úgy gondolja, színészi hitvallása máig példaértékű - így vallott Páger Antalról a nevét viselő makói színészdíj idei kitüntetettje, Csuja Imre Jászai Mari-díjas érdemes művész. Tovább olvasom