Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Díszpolgárnak javasolják Makón Szentpéteri Csillát

Makó - Már az ötlet is rendkívüli gesztus, és nagyon megható, hogy ilyen sokan csatlakoztak a felhíváshoz. Úgy gondolom, ez a makóiak szeretetének egy különleges megnyilvánulása – mondta a város szülötte, Szentpéteri Csilla zongoraművész, amikor megtudta tőlünk: a legnépszerűbb közösségi oldalon megalakult a Szentpéteri Csilla legyen Makó díszpolgára! csoport.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Alig néhány nap alatt több mint 200-an csatlakoztak hozzá. A világszerte ismert művésznő legutóbb tavaly augusztusban koncertezett Makón Zsédával; ő Makó Arca, és többek között a főszereplője a várost népszerűsítő kisfilmnek.

– Aki esetleg nem szereti Csilla muzsikáját, az sem vitathatja, hogy nagyon sokat tesz a szülővárosáért, és ez példaértékű. Köztudomású róla az is, hogy makóiságát mindig, mindenütt büszkén vállalja – mondta lapunknak a csoport alapítója, Török József feltaláló, a Dél-alföldi Feltalálók és Újítók Regionális Egyesületének elnöke. Hangsúlyozta: a díszpolgári cím ötlete nem a sajátja, egy ismerőse, Vajdáné Marika vetette fel a közösségi oldalon, ennek hatására szervezte meg a csoportot.

Szentpéteri Csilla. Fotó: DM/DV
Szentpéteri Csilla. Fotó: DM/DV

A címet Makón korábban évente, most már választási ciklusonként, azaz 4 évenként egyszer adják. Legutóbb, 2013-ban Mendei Árpád pedagógus, kerékpáros túraszervező kapta meg az elismerést, legközelebb 2014–2018 között lesz új díszpolgára a városnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz záportározó

Kénytelen visszaadni a záportározó építésére pályázaton elnyert 167 millió forintot a makói önkormányzat, mert nem sikerül megvalósítani a tervet. Tovább olvasom