Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Dobogós helyen a makói diákok filmje

Makó - Harmadik helyezést értek el a makói diákok, internetes pályázatra készített, Rumini Hagymakón című kisfilmjükkel.

Saját maguk írták a történetet és játszották el a kisegér kalandjait a városban, miközben gyermekszemmel körbejárták a helyi nevezetességeket. Mindezért három darab társasjátékot kaptak

Ellopták a hagymaszobrot, beültek a Ford T-modell volánja mögé, fogócskáztak a Hagymatikumban, bábokat készítettek és színészkedtek a Makói Általános Iskola Kálvin téri Tagintézményének 4. m. osztályos tanulói. Ahogyan megírtuk mindezt annak az internetes pályázatnak a kedvéért tették, amelyben Berg Judit Rumini című meséjének feldolgozásait várták.

A Hagymanó és a 4. M.
A Hagymanó és a 4. M.

Ők egy igazi, Makóra szabott filmet forgattak. Saját maguk találták ki a történetet, amit azután a szereplők bőrébe bújva el is játszottak. Így került egérfül a lányok, kalózkendő a fiúk fejére. Ettek az egyedi helyi édességből: a Makoládéból és fakarddal csatáztak a Makovecz- fürdő élményrészlegén.

Bartáné Szabó Mónika osztályfőnök segítségével a gyerekek megírták a történetet, eljátszották, Vizi Gábor operatőrrel leforgatták, a Haramia együttes dalt írt hozzá, beküldték a pályázatra és feltöltötték az internetre.

Eddig több mint ezren kattintottak rá.

A makóiak az olvasást népszerűsítő "Keltsük életre a betűket! - Keltsük életre Ruminit!" elnevezésű pályázaton végül harmadik helyezést értek el. A gyerekek munkájukért három darab Ruminis társasjátékot kaptak ajándékba.

Az első helyezett a Budapest XIV. kerületében található ELTE Radnóti Miklós Gyakorló iskola 5.b osztálya lett, a mese egyik jelenetét készítették el terepasztalon. Ők a Magyar Színház Rumini Ferrit – szigeten című előadására nyertek belépőt.

A tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 3. z osztályos diákjai pályaművükkel a második helyet érdemelték ki, az osztály tagjai egy-egy Rumin könyvet kaptak ajándékba.

Az összes alkotás itt tekinthető meg.

Olvasóink írták

  • 1. makovaros 2012. május 15. 13:13
    „Gratulálok remek történet lett!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lágy tojást tojt a makói tyúk

Három különleges tojást hozott be a minap szerkesztőségünkbe a makói Szénási László. Tovább olvasom