Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Domb maradt a rokkant férfi kertjében

Magyarcsanád - Lapunk közreműködésével megoldódhat a magyarcsanádi Ács Csaba problémája. A rokkant férfi udvarára – megállapodás alapján – nagy mennyiségű földet hordott be a szennyvízberuházás kivitelezője, az elegyengetés azonban elmaradt.
A magyarcsanádi Ács Csaba úgy gondolta, mindenki jól jár azzal, amit felajánlott a szennyvízberuházás indulásakor a csatornáknak árkot ásó cégnek – aztán ő mégis pórul járt. Azt ajánlotta a társaságnak, persze térítés ellenében, hogy a közelben kiásott földet hordják Maros utcai, apró házának udvarára, amit amúgy is fel kell tölteni. Ezzel ők megspórolják a fuvart a falu szélére. Ugyanakkor azt is kérte, a behordott földet végül egyengessék el.

Aztán a földet tényleg odavitték, lett is egy ugyanakkora domb, mint a ház – az elegyengetés azonban az utolsó két hétben már elmaradt. Megnéztük a szánkódombnak is beillő kupacot. Már nő rajta a gyom, a nád, s félő, hogy minden esővíz a házhoz fog folyni a környékéről.

Ács Csaba. Fotó: DM
Ács Csaba. Fotó: DM

Ács Csaba most az édesanyja házában lakik. Korábban a mezőgazdaságban dolgozott, most rokkant: nem gyógyuló érszűkület miatt mindkét lábát le kellett vágni. A kis ház felújítása még folyik, de tulajdonképpen már lakható. Szívesen hazaköltözne, de így ezt nem meri megkockáztatni. A problémát jelezte a polgármesteri hivatalban, a csatornaberuházást végző társaságnál, de eddig nem kapott segítséget.

Lapunk megkereste a csatornaberuházás projektmenedzserét, Ortutay Miklóst, aki úgy tájékoztatott bennünket: a kivitelező hamarosan felveszi a kapcsolatot a panaszossal, egyeztetnek, és megoldást keresnek a problémára, megszüntetik az áldatlan állapotokat a Maros utcai telken.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungarikum lett a makói hagyma

Hungarikum lett még többek között az akácfa és az akácméz is. Tovább olvasom