Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Dominiknak gyűjtöttek a makói Pick-edzésen

Makó - Rendhagyó módon a makói sportcsarnokban tartotta szerdai edzését a Pick Szeged kézilabdacsapata. A sportkedvelők az edzés alatt adakozhattak a rákbetegségből gyógyuló Igaz Dominik javára. Az edzés végén autogramot, és közös fotót is kérhettek a kétszeres magyar bajnok csapat tagjaitól az eseményre kilátogatók.
Megírtuk: a 13 éves rákbeteg fiúnak korábban a Marosmenti Mocorgók is szerveztek gyűjtést, akkor 915 ezer forintot sikerült összegyűjteni. A mostani nyílt edzésen 123.345 forintot számolhattak össze a szervezők, így már több mint egymillió forinttal járultak hozzá a makóiak Igaz Dominik gyógyulásához.

A fiúk bemelegítéssel és focival kezdték az tréninget, ezután a taktikai dolgokat gyakorolták Skaliczki László tanítványai.

125 ezret gyűjtöttek Dominiknak a makói Pick-edzésen - GALÉRIA

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Az egyik lelátón helyet foglaló néző, Takács Szimonetta az iskolában hallott arról, hogy Makóra látogat a csapat, ezért úgy döntött, hogy barátaival kilátogat az edzésre. Ezelőtt soha nem látta élőben a Picket, és úgy gondolta, hogy most egy remek alkalom nyílt arra, hogy közelebbről megnézhesse a játékosokat. Nagyon ügyesnek tartja a fiúkat, és elmondása szerint a bemelegítés tetszett neki a legjobban.

A nyílt edzés egy helyi Pick szurkoló, Szabó Sándor ötlete volt, aki nemcsak a szegedi csapat törzsszurkolója, de a Makói Utánpótlás Club elnökségi tagjaként, illetve az Onion City szurkolói csapat játékosaként is szorosan kötődik a kézilabdához. - Az alapötletet, hogy segítsünk Dominiknek a Marosmenti Mocorgók jótékonysági futása adta. Arra az alkalomra a Makói Utánpótlás Kézilabda Club is felajánlott egy Select London versenykézilabdát, amit aláírattunk a Pick Szeged játékosaival, majd árverésre bocsátottuk egy aukciós portálon, azzal a nem titkolt céllal, hogy a befolyó összeget Igaz Dominiknek adjuk. Mivel edzőmeccset ebben a periódusban (BL, Magyar Kupa döntő) már nem szívesen játszik egyetlen csapat sem a sérülések veszély miatt, így azt gondoltam, hogy egy nyilvános edzés még közvetlenebb kapcsolatba hozhatja a makói közönséget a Pick Szegeddel – beszélt az előzményekről a szervező.

125 ezret gyűjtöttek Dominiknak a makói Pick-edzésen - GALÉRIA

Buday Dániel, a szegedi csapat játékosa sajnálja a beteg kisfiú állapotát, de örül annak, hogy ezzel az eseménnyel sportolóként ők is hozzájárulhatnak a gyógyulásához. - Az edzés felépítése és menete ugyanaz lesz, mint máskor, talán annyiban fog változni, hogy a sok sérült miatt új felállást és taktikákat is kipróbálunk majd – árulta el az edzés előtt a kézilabdás.

Az edzés végén a gyerekek és felnőttek egyaránt megrohamozták a pályát, autogramokat vadászva, és természetesen a szurkolók és a játékosok közös fotózása sem maradt el.

125 ezret gyűjtöttek Dominiknak a makói Pick-edzésen - GALÉRIA

A Pick játékosok által dedikált kézilabdára még mindig lehet licitálni, egészen március 31. 00:00-ig az aukció lezárásáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionok remegtetik a polgármester alatt a széket

Balesetveszélyessé vált a 43-as út felülete Makó és Nagylak között, ahol még mindig nemzetközi kamionforgalom terheli az utakat. Tovább olvasom