Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Drága lehet az olcsó rákötés

Makó - Kellemetlen helyzetbe kerülhet, aki számla nélkül dolgozó, ismeretlen vállalkozóval köti rá ingatlanát az új szennyvízhálózatra Makón és környékén: az előtakarékoskodók nem jutnak a pénzükhöz, elesnek a garanciától, ráadásul a kötelező ellenőrzés miatt újra fel fogják ásni a kertjüket.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Még a szennyvízberuházást szervező Makó Térségi Víziközmű Társulat elnökének, Nagy Lajosnak az egyik szomszédja is olyan, feltehetőleg külföldi vállalkozóval köttette rá otthonát az új városi csatornahálózatra, aki nem rendelkezik akkreditácóval, és számlát sem adott, csak egy kockás papírlapra írta fel, milyen munkát végzett. Az eset nem egyedi, sokakat csábít az első hallásra olcsó ajánlat, utóbb azonban ez drágának bizonyulhat – hívta fel a figyelmet az elnök. Aki előtakarékoskodott, számla híján nem juthat hozzá a pénzintézettől járó összeghez, és az esetleges garanciát sem tudja érvényesíteni.

Ez azonban nem az egyetlen probléma. Németh Csaba, az Alföldvíz Zrt. helyi ágazatvezetője elmondta: a rákötést a vízműnek is jelezni kell, s ezt az ismeretlen vállalkozók rendszerint elmulasztják. A nem akkreditált vállalkozók által vagy házilag elkészített bekötést a szolgáltatónak ellenőriznie kell – ez egyébként ingyenes –, enélkül nem lehet igénybe venni a szolgáltatást. Aki ragaszkodik a saját bekötéshez vagy az ismeretlen vállalkozóhoz, annak azt tanácsolják, hagyja nyitva a vezetéket az ellenőrzésig, mert akkor fel kellene ásni a kertet, hogy hozzáférjenek. A 14 ezer 300 érintett ingatlanból eddig 4300 csatlakozott.

Készül a házi csatlakozás – itt szabályosan. A szerző felvétele
Készül a házi csatlakozás – itt szabályosan. A szerző felvétele

Elérhető a névsor

Az önkormányzat már jóval a rácsatlakozási lehetőség előtt nyilvánosságra hozta azoknak a számlaképes, minősített helyi vállalkozóknak a listáját, akik garantáltan megfelelő módon alakítják ki a házi bekötéseket – hívta fel a figyelmet Buzás Péter polgármester. A jegyzék folyamatosan frissül, bővül, jelenleg 51 vállalkozó van rajta – a szennyviz.mako.hu oldalon, a Bekötési információ menüpont alatt lehet letölteni. Információink szerint a bekötés elkészítésének költsége számlával együtt nagyjából 5000 forint körül van méterenként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többször megütötte majd megrúgta diákját a tanár

Két tanuló közötti csetepaté vezetett a bántalmazáshoz - rendőrség a szülők feljelentése után… Tovább olvasom