Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Drótkötélen a Maros felett

Makó - Drótkötélen csúszhatunk a Maros fölött, falat mászhatunk és a fák között kifeszített kötélpályán közlekedhetünk a makói strandon. A kalandpark vasárnap nyitott. A strand megújult, azonban még nincs teljesen kész. Majálisra minden a helyére kerül.
Modern kiszolgáló épület, új öltözők, kajaktároló konténerek - első látásra ez a legfeltűnőbb változás a Maros-parti strandon, ami a tavalyi szezon óta történt. A kalandpark már akkor is kész volt, a folyó fölött is át lehetett libbeni a túlpartra, a járdát is építgették. A nyár végére az öltözők és a tusolók is elkészültek. A helyi önkormányzat uniós támogatással 180 millió forintot költött a felújításra.

Kinyitott a Maros kalandpark - GALÉRIA

Megújult a főbejárat is, talán ez a legszembetűnőbb változás a tavalyi állapothoz képest. A röplabda- és tengópálya maradt a helyén, éppúgy, mint a régi, ugyanakkor nagyon fontos bútordarabnak számító beton ping-pong asztal. A kajakok tárolására fém konténereket szereztek be. Nincs még helyén a csónakkikötő és a félig bontott régi épületrészek láttán kiderül, hogy a strand még nincs teljesen készen.

A kalandpálya vasárnap nyitott, ekkor megérkeztek az első vendégek: átcsúsztak a folyó fölött, falat másztak és a fák közötti kötélpályán ügyeskedtek. A pálya tehát üzemel, a strand megújult, azonban még nincs teljesen kész. A városi majálist az idén is a Maros-partra szervezik, addigra minden a helyére kerül. A jövőben még vonzóbbá szeretné tenni a helyi önkormányzat ezt a területet. Pályázati támogatással szeretnének túraösvényt kialakítani, és az is meglehet, hogy hamarosan a fák lombkoronái között is sétálhatunk majd.

Olvasóink írták

 • 6. makoilakos86 2012. április 19. 15:11
  „Egyolvasó:
  a lombkorona sétány /= kalandpark !
  Míg a lombkorona sétányban csak sétálni tudsz addig a kalandparkban fizikailag, szellemileg tudod magad próbára tenni! A kettő nem egy és ugyanaz :)
  a föld felett két méterre nem sétány van , hanem a pálya egy része :D”
 • 5. Egyolvasó 2012. április 19. 05:05
  „Nem arról volt szó, hogy lombkorona sétány lesz? Ehelyett a képet nézve csak a föld felett kb. két méterre van ez a lombkorona sétány.

  Valami hasonlót kellett volna összehozni annyi pénzből.
  http://www.edenkert.hu/diszkert/parkok-es-diszkertek/kew-gardens-unesco-kert-lombkorona-setany/1687/”
 • 4. Z.77 2012. április 19. 03:28
  „Végre valami amit mosolyogva üdvözölhet az ember! :) ...eddig...

  Apró üröm lehet az örömben (mert ilyen a magyar,hangsúlyozom: magyar!), hogy a belépő nélküliség miatt (és a H.tikum árai végett is), nyáron nagyon sok lumpen elem fog lejárni. Akik épp nem arról híresek,h az ő különböző járulékaikból, adójukból adódott mindez össze. S mindez nem is lenne baj,csak a szocializációjuk...hogy is mondjam, ázsiai. Mint tavaly...

  1. : Lehet majd, sőt oktatni is fognak, lásd vmelyik hirdetős újság.”
 • 3. makovaros 2012. április 18. 19:55
  „nem tudja valaki a tervezett bekötő út megvalósult már?”
 • 2. 80sFan 2012. április 18. 14:27
  „"a tavalyi állapothoz lépest"
  "A kajakok tárolásra"
  "A jövőben még vonzóbbá szeretné a helyi önkormányzat ezt a területet."

  Ilyen rövid cikkben ennyi hiba... Olyan sok a dolog, hogy nincs idő átnézni?”
 • 1. online 2012. április 18. 12:34
  „Lehet majd kajakot kölcsönözni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesten is segítik egymást a Makóról elszármazottak

Az álláskeresésben is segíteni akar a fővárosba érkező makóiaknak a Budapesti Makóiak Közössége nevű Facebook-oldal. Tovább olvasom