Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Dübörög a kampány Magyarcsanádon

Magyarcsanád - A 6 képviselői helyért 13 jelölt indul a március 25-i időközi választáson Magyarcsanádon. A polgármesteri tisztségre ketten pályáznak: Guba István és Farkas János – mindketten függetlenek, ahogy egy kivétellel a képviselőjelöltek is.
13 képviselő- és 2 polgármesterjelölt indul a magyarcsanádi időközi választáson – derül ki abból a listából, amelyet a helyi választási iroda az ajánlószelvény-gyűjtés lezárása után közzétett a falu honlapján. A voksolás kiírására azért volt szükség, mert a község képviselő-testülete január végén feloszlatta magát a polgármester és a testületi tagok közötti ellentétek miatt. A voksolás március 25-én lesz, a kampány – többek között szórólapokon – már javában folyik.

A két polgármesterjelölt neve ismerősen cseng a faluban: Guba István polgármester, Farkas János alpolgármester volt a testület feloszlásáig. Guba István folytatni szeretné a 2010-ben megkezdett munkát. Mindenekelőtt a falu adósságát szeretné csökkenteni. Azt mondja, fejlesztésekről csak ezt követően lehet beszélni. Farkas János ezzel szemben úgy véli, rossz irányba tartott a falu az elmúlt 16 hónapban. Mivel az önkormányzatok helyzete bizonytalan, ígérni ő sem szeretne, azt viszont garantálja: ha neki szavaznak bizalmat, a magyarcsanádiakkal együtt, a véleményüket meghallgatva szeretne irányítani.

A testületben 6 képviselőnek lesz hely. A jelöltek névsora: Beke Tibor, Botás János, Farkas János, Farkas Jánosné, Farkas Krisztián, Gyenge Ferenc, Márki Anita, Popa György, Rakontzay János, Sztáncs Aurél, Téglás László, Tóth-Pál Lászlóné, Varga József. Képviselői helyre pályázik a falu 2010 előtti polgármestere, Farkas Jánosné és a fia, az eddigi alpolgármester, a polgármesteri címért is induló Farkas János is. A harmadik Farkas, Krisztián távolabbi rokonuk. A jelöltek közül 4 volt tagja a feloszlott testületnek is: Farkas János, Farkas Krisztián, Popa György és Téglás László. A Munkáspárt színeiben induló Popa György kivételével valamennyi jelölt független.

Olvasóink írták

 • 3. menyhártzsuzsanna 2012. március 04. 21:52
  „Tisztelt hozzászólók!
  Az imént kérdeztem meg gyermekemet, hogy MAGYARKÉNT hogyan érzi ő magát, büszke-e arra, hogy ő MAGYAR. A válasz igen hideg volt és köztünk legyen szólva kiábrándító. Sz.rul és egyáltalán nem büszke. A mai magyar társadalom-főleg a fiatal generáció- talán ugyan ezeket mondja. Itt a probléma. Hogyan védje meg és minek a mindenkori kormányzat, de különösen a jelenlegi ,,a MAGYAR társadalmat a külföld gusztustalan betörése ellen ha a válasz csak annyi a feltett kérdésemre, hogy sz.rul és nem büszke. Szíves figyelmükbe ajánlom ezt a magyar kis reklámfilmet, melyet az EU-ban betiltottak: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jgf0DbfMZso
  Tisztelt pog! Azért kell még a 36 főt számláló bakonyi kis településre is legalább egy vezető, hogy az érdekeket ,az ott élőkét megvédje, képviselje. Ez nem pénz kérdés hanem egy olyan jog ,mely ha nem lenne az fájna igazán. Közös hivatal lesz 2000 fő alatti településeken. Ez fájni fog, ha csak el kell menni akár egy tanácsért is a szomszéd településre,hivatalba.
  TiszteltQ88! Egy önkormányzati vezetőnek kell a kamrát telerakni tartalommal és nem csak pénzzel. Olyan ötleteinek kell lenni aminek a megvalósításához tudja-még ha pénze nincs is rá-, hogy hova kell menni ahhoz , hogy az elképzeléseiből legyen valami. Ez eddigi vezetés vajmi kevés energiát fektetett be az elképzeléseibe,- ha volt egyáltalán- és a megvalósításához nem kereste a megfelelő partnert. A mai "kamrakulcs" pedig a digitális információ,mobiltelefon számítógép stb. amivel kinyitjuk a kamrát és nem bezárjuk.”
 • 2. pog 2012. március 04. 10:02
  „Ebbe a kis helységbe szerintem nem lenne szükség polgármesterre sőt hivatalra sem..”
 • 1. Q88 2012. március 02. 13:29
  „De nagy a harc az üres kamra kulcsáért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági fórumok Makón: Bucóka, közpénz, hókotrás

A makói lakossági fórumokon szóba került a fürdő, a csapadékcsatornák, a hókotrás és a szennyvíz projekt is.
Tovább olvasom