Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Dugó és társai gazdára várnak

Makó - Egyelőre bizonytalan a sorsa a makói ideiglenes állatmenhelyen tartott kutyáknak, jelenlegi otthonuk a hét végén megszűnik. A telepet fenntartó egyesületnek elfogyott a pénze. Az állatoknak most egy helyi asszony visz ennivalót.
Az Igási út elején áll egy aprócska, sárga falú kis tanya, amelynek udvarán kutyák várnak a sorsukra. A Makói Állat- és Környezetvédő Egyesület itt alakította ki ideiglenes befogadóhelyét. A szervezet pénze azonban elfogyott, szinte alig akadnak olyanok, akik adójuk 1 százalékát nekik ajánlanák föl. Emellett a taglétszám is megcsappant, csupán néhány kitartó önkéntes maradt.

Ezért a telepet október 31-én megszüntetik, és az egyesület sem működik tovább. Jelenleg négy eb otthona az Igási út, hat kitett kutyát pedig az egyik egyesületi tag, Mészáros Rozália vitt haza magához. Az asszony és férje heti háromszor jár ki a menhelyre, hogy ennivalót vigyen, és vizet adjon a kutyáknak.

– A sajátjaimon túl több mint tíz házőrzőről gondoskodom. Úgy 5000 forintomban van egyszeri etetésük. Most éppen csirke far-hátat, rizst főztem nekik, illetve kenyeret is kapnak – mutatta az asszony az összekészített edényeket a fehér kisbuszban, amellyel kijárnak a telepre. Persze az üzemanyag árát sem téríti meg nekik senki.

Az étel mellett a simogatás is nagyon fontos a négylábúaknak – véli Mészáros Rozália. Fotó: Szabó Imre
Az étel mellett a simogatás is nagyon fontos a négylábúaknak – véli Mészáros Rozália. Fotó: Szabó Imre

A menhelyen élő állatok száma folyamatosan változik. Hiába hirdették meg több helyen is, hogy ingyen el lehet vinni a kutyákat, az érdeklődők főleg fajtatiszta, egészséges, fiatal és papírokkal rendelkező kutyákat keresnek. Az otthonukból kirakott kutyák többsége azonban keverék, és nem éppen kölyök.

Az egyik legidősebb kutyájuk, Dugó egy kistestű keverék. Akad még náluk labrador és foxikeverék is. Sajnos az is előfordult már, hogy a tőlük elvitt kutyust néhány hónap múlva visszahozták.

Állatbarátokat várnak

A megszűnő telepről ingyen el lehet vinni a kutyákat. Az egyesület a 30/454-8354-es telefonszámon várja azokat, akik befogadnák az ebeket. Ha viszont a kutyák nem találnak új otthonra, elaltatják őket.

Olvasóink írták

  • 2. lajosbácsi 2009. november 03. 20:34
    „felelős vagy azért, amit megszelídítettél!”
  • 1. rudi 2009. október 29. 19:37
    „Őszintén bízom benne, hogy lesz a kutyusoknak gazdája, és sajnálom, hogy Makónak még állatmenhelyre sem futja, ami az emberek hozzáállásának is köszönhető! Egyesek sárdobálás és irigykedés helyett tehettek volna a cél érdekében ráérő idejükben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták a volt makói főrabbi emléktábláját

Leverték és összetörték Makó egykori főrabbijának, Kecskeméti Árminnak az emléktábláját ismeretlenek az éjszaka. Tovább olvasom