Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Egérutakon a Maros-partra

Makó - Nincs könnyű dolga annak, aki autóval szeretne lejutni a Maros-partra. Több odavezető utcában a szennyvízcsatornázás miatt munkagépek dolgoznak. Hogy senkit ne érjen csalódás és ne fusson felesleges köröket: leírjuk a tuti útvonalat.
Behajtani tilos tábla, sebesség korlátozás, bukkanók nehezítik meg azoknak az autósoknak a dolgát, akik a makói Maros-partra igyekeznek. Ragyogó napsütés volt szombaton, többen vették az irányt a strand felé. Autóval nem egyszerű megközelíteni.

Gyakorlatilag egyetlen útvonalra korlátozódik a strand megközelítése. Igazából eddig sem volt túl sok választásunk: aki szabályosan akart érkezni az üdülőhöz vezető útra az a Liget utcán hajtott keresztül. A töltésen áthajtani ugyanis hivatalos felhajtási engedély hiányában tilos.

Egérutakon a Maros-partra - GALÉRIA

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Ha a part felé vesszük az irányt, a Liget utcára egyetlen irányból érdemes ráhajtani: a Lonovics sugárútról, méghozzá a 43-as főútról érkezve. A többi utcában azért nem érdemes kísérletezni, mert a Hold utca zsákutca, munkagépek dolgoznak a lakótelep felöli végén. A vasútállomás felé szinte az összes utca fel van dúrva, zötyögős, poros, nehézkes a közlekedés.

Azért érdemes a sugárútra kanyarodni és nem kísérletezni a többi, kisebb utcában a behajtással, mert azoknál is kinn van a behajtani tilos tábla. A párhuzamos Gőzmalom és a Révai utcákban, és az őket összekötőekben is dolgoznak a gépek.

A strandra levezető úton nagy volt a mozgás mostanság. A lombkorona sétány már elkészült, használni azonban csak néhány hét múlva lehet. Az előtte található útszakaszon 30-as sebességkorlátozást jelző táblát helyeztek ki.

A Kalandpart a jövő héten nyit, egyelőre még nem lehet használni az elemeket, sem átlibbenni a folyó fölött. Azért egy csodálatos Maros parti sétát betervezhetünk - amire talán nem is érdemes autóval útnak indulni. Elő a kerékpárokat és irány a szabadba!

Olvasóink írták

 • 15. vip007 2013. április 24. 13:46
  „10. triatlonos 2013.04.22. 14:43
  Elnézést, a hsz-em lehet nem küldtem el, pedig megírtam.
  A műszaki ellenőr gondolom az irodájában van, esetleg valahol dolgozik. Nem tudom. Egy egyszerű állampolgártól ennyi telik. Az átadásról a különböző riportokból véltem azt gondolni, hogy van pontos ideje. A helyszínen nem voltam, mondjuk miért is lettem volna, de ha ön volt kint, és az infói hiteles embertől származnak, akkor elég szomorú, hogy egy kommentből kell megtudni, hogy mi a helyzet.”
 • 14. scott1 2013. április 23. 22:13
  „Engem sosem érdekelt kit is rejt az adott nicknév, bár azok után, ami velem történt van egy, amely kimondottan érdekelne Francois... mennyire lesz nyilvános az ügy?”
 • 13. Francois 2013. április 23. 19:57
  „11. triatlonos 2013.04.23. 17:19 Sokszor jobb ha nem tudjuk ki a fórumozó, én sokáig másra gondoltam és az ügyészségi nyomozás után derült ki, hogy valóban ki is a fórumozó! Kulturált emberek tudjuk egymásról hogy ki , kicsoda. Hisz "ÖN" tanította egykor boldogok a lelki szegények!”
 • 12. Francois 2013. április 23. 19:47
  „<moderálva>”
 • 11. triatlonos 2013. április 23. 17:19
  „Jó játék ez a fórumozás, mert egy-egy hozzászólás után az ember gondolkozhat, hogy milyen ember lehet a "szerző". Nem a konkrét személye, hanem a személyisége lehet érdekes. Milyen lehet a kapcsolatrendszere, környezete, munkája. Az utóbbiban gyakran az az érzésem, hogy előkerülnek "honvédségi" elemek - nekem a ´70-es évekből vannak ilyen élményeim - mindig annak van igaza, akinek magasabb a rangja. De néhány "leosztó" hozzászólás azt sugallja, hogy az elkövető még talán azt is megszokta, hogy "vita partnerének" még a személyes szabadsága is korlátozott. A nagyfokú tájékozottság is sokszor lenyűgöző, és a szocializmus nevelési céljait testesíti meg: "A minden oldalúan képzett szocialista ember típus kialakítását"! Számtalanszor leírtam a tanmenetben, de azért legalább egyszer szeretnék találkozni ennek megtestesítőjével, de ha komolyan belegondolok ez képtelenség, mert akkor elveszne a lényeg, és akkor nem lenne jó játék a fórumozás.”
 • 10. triatlonos 2013. április 22. 14:43
  „Tisztelt Vip007!
  Önnel ellentétben én elolvastam, sőt voltam is helyszínen, és ott kaptam egy szakszerű tájékoztatást, ami a cikkben is benne van: "A lombkorona sétány elkészült, használni csak néhány hét múlva lehet"! Ennek az az oka, hogy a fővállalkozó kiadta "albérletbe" a parkosítást, amit a szakértők elvégeztek, 300000 Ft értékű fűmagot elvetettek a törmelékbe -úgy szakszerűen, úgy mint annak idején a Tanuszodánál. Mivel látom, hogy Ön jól informált, kérem tisztelettel sziveskedjen elárulni, hogy ilyenkor hol van a műszaki ellenőr?!”
 • 9. BCSA 2013. április 22. 13:10
  „Március 15-re tervezték az átadását, de az időjárás miatt erre nem volt lehetőség, és szerintem nem is lett volna értelme. Most állítólag Május 1-el adják majd át. Amúgy minden rendben van körülötte. Klassz a kilátás is... ;)”
 • 8. vip007 2013. április 22. 09:47
  „1. triatlonos 2013.04.20. 16:19

  Nincs hallgatás, csak nem olvasod el, ami erről szól. Előre tervezett időpontja van, mint ahogy a kettes kommentelő is említette. Nem késik semmi, nem kell fikciózni.”
 • 7. 80sFan 2013. április 22. 08:11
  „Lassan már nem lehet eljutni A-ból B-be a városon belül, mert akármerre megyek, mindenütt akadályba ütközök. Útszűkület, zsákutca, szétvert utak... A szennyvíz-projektes honlap, ami elvileg a tájékoztatást szolgálná egy röhej!”
 • 6. kkg 2013. április 22. 08:02
  „A lombkorona sétány kész, de ha átvenné a város, akkor nekik kellene őriztetni. Ennyi.

  Vasárnap már a Liget utca-Gőzmalom sarkon is "dolgozott" a munkagép: beállt az út közepére, s mivel tudható volt, hogy húsz percig nem kell dolgoznia, a gépkezelő komótosan kajálni kezdett. Természetesen úgy helyezkedett el, hogy sem ő, sem a másik két munkás "nem vette észre" az érkező és tanácstalan autósokat. Amikor rákérdeztem, hogy mi lesz, elkezdtek MUTOGATNI, hogy menjek rá a kerékpár útra. Semmi kitáblázás, semmi kultúrált tájékoztatás. Vicc. Ja, jut eszembe: nem volt rajtuk munkavédelmi sisak... Kedves kivitelezésért FELELŐS: biztosan ilyen munkavédelmi hiányosságon szeretne megcsúszni a fényképezőgépek-kamerák világában?”
 • 5. Francois 2013. április 22. 07:40
  „Ezzel a csatornázással teljesen tönkre tették a várost, az életben helyre nem tudják állítani. Sok ház tulaj helyében már gondolkoznék a város perlésén, mert szerintem főtér közelében régi házak nem véletlen süllyednek,tudok független szakértőt is! Mindenki tudja, télen, esőben nem lehet csatornázni! Kérdés makónak milyen építészei vannak?! :) Az Úr velük volt munkájukban, és tanításukat csodákkal kísérte és igazolta." Ámen! :)”
 • 4. Lacusch69 2013. április 21. 20:31
  „" A töltésen áthajtani ugyanis hivatalos felhajtási engedély hiányában tilos."

  Töltésközlekedési engedély 5ropi egy évre, a horgászok közül sokaknak van (nekem is).
  Ha nincs, 30k körül van a büntetés...”
 • 3. pog 2013. április 21. 09:13
  „az ami a városban a csatornázás során történik minősíthetetlen káosz...szervezetlenül,átgondolatlanul végzik a munkálatokat..”
 • 2. makoilakos86 2013. április 20. 22:16
  „miért kellene egyből átadni mikor elkészült? Arra nem is gondolunk, hogy meg van tervezve az átadás időpontja?”
 • 1. triatlonos 2013. április 20. 16:19
  „Nagy a hallgatás a lombkorona sétány átadásával kapcsolatosan. Ha kész van, akkor miért késik az átadás? Külső körlet rendben? Vagy talán a közmunkásokra vár a feladat - akkor nem lesz kész az idén, mert Ők a strandon "szaggatják az istrángot"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a javaslatokat

A makói önkormányzat idén is várja a makói emberek, civilszervezetek, intézmények javaslatait arra, kik kapják meg a városi kitüntetéseket. Tovább olvasom