Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Egy éve várják a 43-as perét Makón

Makó - Már egy éve megfogalmazta keresetlevelét a makói 43-as Egyesület a főútvonal menti házakat a forgalomnövekedés miatt ért károk ügyében, de a bíróság még az első tárgyalás kitűzéséig sem jutott el.
200 ingatlan kárait dokumentálták, 80 jegyzőkönyvet fotókkal is illusztráltak - a civilszervezet titkára, Kotroczó Béla szerint azonban a magyar igazságszolgáltatás nem szívesen foglalkozik ilyen bonyolult ügyekkel.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a keddi Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 6. őrgróf 2011. január 11. 11:11
  „Némi kiigazítás: 2006-ban ( ha jól emlékszem a dátumra, a történetre viszont pontosan, mert ott voltam!)
  Meggyesi Péter miniszterelnök megígérte, hogy 2008-ban kész lesz az autópálya Nagylakig. Meggyesi eltűnt, és vele az autópálya is...majd eltűnt a SZEVIÉP ( a pénzzel együtt! ) és a pályépítés tovább csúszott. Most ismét új kormány van...hát majd meglátjuk.
  Ami tény: az 542-es ( ismét csak ha jól emlékszem, mert a számok nem az én világom! Viszont biztos, hogy HÁROM-SZÁMJEGYŰ ) út mellett minden tanyánál ( ISMÉTLEM: TANYÁNÁL!!! ) zajcsökkentő fal van építve! Aki nem hiszi, nézze meg, menjen Kiskunmajsáról Kecskemétre ezen az úton!
  Én két éve festettem a házamat, és már ott vannak a repedések. Katasztrófa! Ez egy ilyen ország. Esélyünk csak akkor lenne, ha egy országgyűlési képviselő ( jelentős anyagi és politikai erővel a háta mögött ) itt lakna.
  ( bár valószínű ő is inkább venne egy házat másutt, minthogy fölkarolja az ügyet.)
  Esély még: polgári engedetlenségi mozgalom, és NAPONTA SOKSZOR ÚTLEZÁRÁS, TÜNTETÉS.”
 • 5. klj_54 2010. december 24. 15:49
  „2. hozzászólás nagyi8 2010.12.21. 20:19 Ha az összes volt MSZMP-s kötődésű egyént eltiltanák a politikától, akkor a kormány elmehetne melegebb éghellatra, mert vagy volt MSZMP tagok, vagy KISZ titkárok voltak.
  Másképpen fogalmazva:
  Amíg nem teszi helyre az ország az ügynök kérdést addíg itt rend nem lesz!
  De ennek a rendcsinálásnak is a kormány látná a kárát, mert vagy jelentettek vagy nekik jelentettek!”
 • 4. törppicur 2010. december 23. 12:06
  „Miért nincs már végre készen az a hülye autópálya?
  És akkor már végre jelentősen csökkenne a forgalom a 43-ason.
  Nem értem, hogy miért nem fejezték már be a tél előtt.
  Büdös nekik a munka vagy mi?”
 • 3. KamuNeni 2010. december 21. 21:02
  „Nem is fog lenni semmi belole. Megepul a palya es a per szepen eltunik.”
 • 2. nagyi8 2010. december 21. 20:19
  „Ez a legjobb károsultak képviselete, amiről 2004 óta tudomásom van. Köszönet Márton Imrének és a Kotroczó Bélának!!!

  Köztudottan a Makó és Kistérsége ellenzék egyébként gyenge, érzelmileg és értelmileg impotens. Mert ugye a potencia nem csak a gatyában értendő, hanem érzelmi- és értelmi szinten is. Ezek azonban a magyar köztudatban nem igen használatos kritikai fogalmak, annál jobban a német- és angolszász területeken. Tehát a nyugati világban, amit autóval, házakkal, tv-kel igen szeretnek sokan majmolni, csak nem a politikai fejlettség terén. Ezt nagyon hiányolom Magyarországon. A Makó és Kistérség ellenzéki politika - Fidesz, JME, KDNP és ahogy hívják magukat - semmi konstruktívat nem tud felmutatni. Sajnos. Megélhetési politikusok, mondhatjuk. Ez az impotens, gyáva és sunyi ellenzéki viselkedésnek is köszönhető a milliárdos vörös báró hatalma már több mint a negyedik periódusban Makón, az őt körülvevő - volt kommunista - diktatórikus stílusú holdudvarral egyetemben. A volt MSZMP és SZDSZ, a mai MSZP, PSZM, ,,vörös függetlenek" ma is együtt ülnek az önkormányzatban a (volt MSZMP) pártársaikkal a Fidesz soraiban. Egy helyről jöttek, s ma is együtt ülnek Makón az önkormányzatban. Csak az egyiket ma MSZP-snek, a másikat Fidesz-esnek hívnak.
  Ebben a politikai fertőben semmisültek meg az utóbbi húsz évben Makón és a Kistérségben majdnem az összes munkahelyek. Ez a legnagyobb helyi probléma a két oldal összefogásának az ,,eredménye".
  Ebben a Makó és Kistérség politikai fertőben egy abszolút kivétel a meghazudtolt és tönkretett lakosság melletti jogi kiállás a 43-as károsultak ügyében.

  A hazug és jellemtelen vörös diktatúra - MSZP, SZDSZ - nem készült fel a 2007-es határnyitásra az EU-n belül. A mocskos hazugok többek között mérhetetlen szenvedést és kárt okoztak a lakosságnak a szegedi Cora-tól a határig - Nagylak - a 43-s mentén. A zaj, a füst és a rezgések tömegével tették tönkre az út mellett lévő házakat és lakosokat.

  Az első ez irányú probléma felderítést nem a Délvilág tette meg, hanem e sorok írója, mint civil. A saját költségén készíttetett zaj- és rezgésmérést a 43-as mentén. A zajmérés szerint az út mentén éjjel és nappal a törvényileg maximálisan előírt értéket túllépik. Éjjel 100%-ban! A rezgésmérés szerint éjjel kb. 30%-os túllépés történik, ma is. E sorok írója számtalan tönkrement házat és lakót ismert meg az elmúlt években. Egyik párt sem volt hajlandó kivizsgálni a helyzetet, beleértve a Fideszt is. A Makói Önkormányzatnak megküldött jelentéseket nem követték hathatós intézkedések. A probléma maradt.

  Ilyen előtörténet után folytatta az ügyet Márton-Kotroczó páros. Hősiesen lépnek fel az MSZP-SZDSZ-Fidesz önkény ellen.

  Sok sikert !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  .”
 • 1. zoltanszabo 2010. december 20. 18:29
  „Ne várjanak semmi jót ezek az emberek. Nekem is van ügyem a bíróságon , másfél éve gázoltak el és még csak az első mediátori megbeszélésen vagyunk túl. Mire megszületik a per vége--lehet,hogy egy pár év még eltelik. Mire kimondják,hogy bűnös--1-2 év, + még újabb per mire lessz kártérítés. A végén addig húzzák---míg elévül!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerényebb lesz a romák karácsonya

Szerényebb lesz idén a makói cigány kisebbségi önkormányzat karácsonyi ünnepsége. Tovább olvasom