Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Egy férfira szakadt egy ház mennyezete

Apátfalva - Ráomlott romos házának teteje egy apátfalvi férfira csütörtök éjjel. Órákat töltött a törmelék alatt, a szomszédok csak másnap délelőtt találták meg, mert nem gondolták, hogy az épületben van.
"Itt vagyok, segítség!" – ennyit mondott szembeszomszédjának az a férfi, akire csütörtök éjjel rászakadt házának a teteje, de csak másnap reggel találtak rá.

Tikucz Máriusznak a Kossuth utca 5. mellett lakók szóltak, mert nyöszörgést hallottak a rendkívül elhanyagolt ház romjai közül.

Tikucz Máriusz mentette meg a férfi életét.
Tikucz Máriusz mentette meg a férfi életét.

- Betörtem az ablakot és szólongattam, bent van-e. Miután válaszolt elhaló hangon, bemásztam, és kiszabadítottam a kezeit, az arcát a törmelékek alól. A feje azért nem zúzódott szét, mert egy gerenda szerencsés módon úgy szakadt le, hogy megóvta őt – mesélte az életmentő, aki régóta ismeri a bajba került, amúgy munkanélküli, rossz körülmények között élő férfit. Azért nem keresték már korábban, mert nem gondolták, hogy ott van az épületben – mint utóbb kiderült, egy darab fólián és egy takarón feküdt az egyik sarokban.

A katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől, Molnár Krisztinától úgy értesültünk, a makói tűzoltók gyorsan a helyszínre értek két kocsival, és kézi erővel kiszabadították a sérültet, majd átadták a mentőknek. Úgy tudjuk, noha órákat töltött a romok alatt, a mentés ideje alatt tudtak vele kommunikálni.

Információink szerint törése nincs, belső sérülések gyanúja miatt azonban kórházba szállították. A tűzoltók a mentőakciót követően szalagokkal kerítették el a romos vályogház környékét, ami feltehetőleg az esőzések miatt omlott össze. Úgy értesültünk, a negyvenes éveiben járó férfit az építési hatóság már két évvel ezelőtt felszólította, hogy az egyébként örökölt épületet bontsa le vagy állítsa helyre, ő azonban ezt nem tette meg. A faluban van még egy tartózkodási címe a Kossuth utcain kívül – hogy a házomlás idején miért ott aludt, nem tudni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetőben akasztotta fel magát egy devizahiteles

Egy makói temetőben felakasztotta magát egy férfi, aki képtelen volt tovább viselni a komoly anyagi… Tovább olvasom