Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 15°C Még több cikk.

Egy pad maradt, azt is körbeszántották

Makó - Egyetlen pad maradt, s azt is körbeszántották a makói Bajcsy-Zsilinszky lakótelep egyik háztömbje mögötti parkos területen - panaszolták lapunknak ott lakók. A körzet képviselője ígéri: hamarosan rendeződik a helyzet.
– Egyetlen padunk maradt, és azt is körbeszántották. Az idősebbek, akik nehezen mozognak, most göröngyök közt botladoznak ide, ha le akarnak ülni egy kis tereferére – panaszolta lapunknak a makói Csávás Lászlóné a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepről. Az egyik itteni tömb, a B/II-es mögött van egy nagyobb üres terület, a szélén focipályákkal. Korábban itt gyümölcsfák voltak, fű nőtt, padokat is lehetett látni. Ez utóbbiak nagy részét már korábban elvitték, csak egyet hagytak meg, a fák nagy részét is kivágták – igaz, néhány új csemetét elültettek –, a füvet pedig beszántották. Az itt lakók szerint a járdához közeli részeken, ahol az utolsó megmaradt pad van, fölöslegesen.

Körbeszántották az egyetlen megmaradt padot. Fotó: Szabó Imre
Körbeszántották az egyetlen megmaradt padot. Fotó: Szabó Imre

Ráadásul nagy halom törmelék maradt a munka után. A területen valaha házak álltak, a szántáskor a földből előkerült téglákat halmozták fel – a lakók attól tartanak, hogy a halomból előbb-utóbb illegális szemétlerakó hely lesz. Mindez azért is bosszantó, mert a háztömb túloldalán van egy játszótér.
A körzet önkormányzati képviselője, Toldi János (Fidesz) az átmeneti kényelmetlenségekért elnézést kért a lakóktól, és hozzátette: a korábban szinte teljesen elhanyagolt terület rendbetétele még nem fejeződött be.

A padok a városgazdálkodási nkft.-nél vannak; ha felújítják és lefestik őket, vissza fogják hozni mindegyiket. Ezeknek, és annak is, amit körbeszántottak, új, jól megközelíthető, árnyékos helyet fognak keresni. A területet azért szántották fel, mert hamarosan be fogják ültetni fűmaggal, és pihenőparkot alakítanak itt ki. Ami pedig a szemetet, törmeléket illeti: hamarosan elszállítják – ígérte Toldi János.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz a spájzban

Micsurin nevét viseli egy utca Óföldeákon. Tábla jelzi, hogy aki a legfőbb nevezetességhez, a középkori, gyönyörű erődtemplomhoz szeretne eljutni, ezen az úton is mehet. Tovább olvasom