Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Egyre jobban gyűlölik Budaházyt

Makó - Saját pénzéből kell eltüntetnie a zömmel nyugdíjasok lakta makói főutcai tömbháznak a "Szabadságot Budaházynak!" feliratot a homlokzatról. A közös képviselő – a Munkáspárt 2006 városi elnöke – ment volna a biztosítóhoz, és egy rendőrségi igazolásra várt. A biztosító azonban nem fog fizetni.
Idén februárban valaki fekete festékszóróval két makói tömbházra is fölírta, hogy „Szabadságot Budaházynak!". A Szegedi utca 1–3. és a Széchenyi tér 2. szám alatti épület egymás mellett áll, a város legforgalmasabb részén, a 43-as főút mellett. Ilyen felirat máshová is került: Szegeden például a városi rendőrkapitányság falára. Onnan eltüntették, a két makói házon azonban még most is ott áll a terrorcselekmény előkészítésével gyanúsított, tavaly június 17-e óta előzetes letartóztatásban ülő aktivista neve.

– Aki végigmegy a várost keresztülszelő nemzetközi úton, láthatja, mi van ideírva. Ez nagy szégyen – mondja Boros János, aki a Szegedi utca 1–3. közös képviselője, máskülönben pedig a Munkáspárt 2006 megbízott városi elnöke.

A tisztségviselőnek megvan a véleménye Budaházy Györgyről, és azokról is, akik így követelnek neki szabadságot, de ezt nem részletezte. Amikor észrevette a feliratokat, bejelentést tett a rendőrségen, és értesítette egy mesterember ismerősét, megkérve: mérje föl, mibe kerül a felirat levakarása. – Az a gond, hogy fröccsentett kőporral vakolt falról csak úgy lehet viszonylag normálisan eltüntetni, ha azon a darabon egy vonalban leverik, és újból csinálják az egészet. A mester azt mondta, 150 ezer forintba kerül – mondja Boros János.

A felirat február óta virít a falon. A ház lakói egyre mérgesebbek. A szerző felvétele
A felirat február óta virít a falon. A ház lakói egyre mérgesebbek.
A szerző felvétele

Az ügy azonban nem ilyen egyszerű. Amikor korábban megrongálták a kaputelefont, a biztosító úgy tájékoztatta Boros urat, hogy a rendőrségtől szükség lesz egy olyan igazolásra, amely tartalmazza, hogy a kapitányság hivatalos szakértője milyen értékre taksálja a kárt. A közös képviselő most is ilyen eljárásra készült. A rendőrségen ígéretet kapott arra, hogy elküldik neki a szakértő véleményét az összefirkált falról. Ám azóta csak egy határozatot kapott, amely arról tájékoztat, hogy a nyomozást megszüntették, mert a tettes kilétét nem sikerült megállapítani.

Csak méreg

Néhány száz méterrel odébb egyébként, a Lordok háza földszintjén egy üvegezett kirakatban plakát érvel Budaházy szabadon bocsátása ellen, és az ötvenes éveket emlegeti.

– A lakástulajdonosok 80 százaléka nyugdíjas, bár nyilván ki tudnánk fizetni a közös költségből ezt a pénzt, mégis jobb lenne, ha a biztosító állna helyt – véli Boros.

A megyei rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatott, hogy a határozatot kell elvinni a biztosítóhoz, ennél többre nem lehet szükség, mert ha kérdése van a társaságnak, a rendőrséghez fordulhat. A Generali Providencia Biztosító kommunikációs szakértője, Szekszárdi Katalin viszont ezt írta lapunknak: „Utánajártam a kérdésének. A társasház-biztosítási feltételek között az szerepel, hogy csak az épület falain belül történt firkálás számít biztosítási eseménynek. Ha tehát a ház külső falát fújták össze festékszóróval, az nem biztosítási esemény..."

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. M@M 2010. május 14. 19:47
  „Ugyan már "rudi" ! Tudod....... tiszteletre méltó, ha valaki így ragaszkodik az elveihez,mint az alant megnevezett etás!Az más kérdés, hogy az illetőnél egy kicsit csúszik az ékszijj. Nem tudom rémlik e, hogy a primitív társadalmak is megkülönböztetett figyelmet szenteltek a szellemi fogyatékosoknak???? Na itt is ez van.”
 • 83. M@M 2010. május 14. 19:39
  „sunyi! Kíváncsi vagyok mikor törölnek ki??”
 • 82. sunyifigyelő 2010. május 14. 16:25
  „Kedves "moderátorok! Egy a tudásuk, egy a hitük, egyformán kretének. Egy tőről fakadnak, és bármennyire is távol áll hitviláguk a valóságtól, mégis csak ők döntenek a moderálásról. Legyen meg az ő akaratuk!A képességeim birtokában úgy érzem, méltó tagja lehetek az Önök csapatának." - asztakurva. Az sem hisz el, aki írja, aki meg naponta tíz ilyen sz@r, ordenáré baromságot olvas főleg? Gondoljátok, hogy ezt a Délmagyart bárki, valaha is komolyan vette?”
 • 81. rudi 2010. május 14. 10:42
  „Borosnak megvan a véleménye, itt a városban sokaknak meg Borosról van meg a véleménye, nem éppen pozitív.”
 • 80. rudi 2010. május 14. 10:37
  „Boros is egy nagy szégyen”
 • 79. szilléri 2010. május 14. 04:13
  „Mellesleg mindegy, grafiti vagy politikai üzenek az elkövetővel kéne kifizettetni a renoválást !
  Az én időmben még Angela Davisért tüntettünk. Ő volt az USA első néger kommunistája, ha jól rémlik.
  Gondolom boros elvtársnak beugrik a sztori !”
 • 78. szilléri 2010. május 14. 03:34
  „Idióta cím Bakos úr !”
 • 77. jozko 2010. május 14. 00:19
  „OLvasgatom itten, milyen jól informáltak vagytok, mennyi médiát ismertekvagy éppen letagadtok, fikáztok,egy vicc jut eszembe: Fodrász: és végül egy kis pacsulit kenhetek a kedves Vendég hajára? Vendég: Jaj, az istenért se mester, legutóbb is, amikor a feleségem megérezte, azt állította, a kuplerájból jövök! Másik vendég: az én hajamra nyugodtan kenheti, Mester Úr! Az én feleségem nem tudja, milyen szag van a kuplerájban....”
 • 76. apátfalvifaszagyerek 2010. május 13. 23:51
  „72. Hiába írtál hosszú kommentet, tipikus gyermekbetegségekkel küszködik.

  Ezek:

  "De ha már küldetésednek érzed támadni a kevéske történelmi ismereteidre felépített álomvilágod " - Egyrészt honnan tudod h nekem mekkora a történelemtudásom? Mikor írtam én hülyeséget a történelemmel kapcsolatban? Másrészt pedig (és nem te vagy az első ilyen a "magadfajták" közül) az én történelemtudásbeli hiányosságaimra hívod fel a figyelmet, ami még rendben is lenne, ha indokolnád. A te hatalmas(nak vélt) tudásod birtokában cáfold meg az én "álomvilágomat". Ez itt a poén, hogy úgy hülyéztek le engem és másokat, hogy normális indoklás nincs mögötte. Az, hogy én hülye vagyok a törihez, nem érv. Írd le te is a véleményedet, akkor van valami súlya a dolognak.

  "a kanonizált múlt " - Megint sületlenséget írtál, hiszen én egyetlen kommentemmel sem álltam ki a holokauszttagadást büntető törvény mellett, és a 6 milliós áldozati számot megkérdőjelezőket sem tartom nácinak. Ilyet sosem írtam.

  "Van még itt szentségtörő netes médium, lehet őket is mocskolni:
  Barikád, Ellenkultúra, Hunhír, Radical Puzzle, Szent Korona Rádió, Vasi Hazafi, Nemzeti Internetfigyelő, Alternatív Hírportál, Hunhír, Kárpáti Harsona." - A Barikáddal nincsen bajom, a többit nem nagyon ismerem. A Szent Korona Rádió faji alapon mocskolódó (sokszor a kurucról átvett) irományait pedig méltatlannak tartom a Szent Koronához. Mindazonáltal aki elítéli az emberek származásuk szerinti megkülönböztetését, a nácik éltetését, az a te logikád szerint hülye, meg nem rendelkezik megfelelő töritudással? Mivel te nagy kurucfan vagy, abban biztosan egyetértesz velem, hogy igenis garmadával vannak nácikat éltető írások. Ez hogyan fér össze a magyar nemzeti érzelmekkel? És aki ezt elítéli, az idióta. No comment.

  "Biztosan találsz majd nem a holokausztot relativizáló cikkeket is, pl. államadósságról, külföldiek törvénytelen földvásárlásáról, más médiában elkussolt közpénzlenyúlásokról, a nemzeti tudat szisztematikus szétrombolásáról, a magyarság konzumidióta fogyasztóvá való átformálásáról ... stb." - Aki erről beszél, nem náci, Ilyet sem mondtam soha, csak az agyadban született meg ilyesmi. Az a náci, aki pl. Hitlert államférfinek nevezi, meg aki a II.vh.-s nácikat tartja Európa védelmezőinek. És minő meglepő, a kurucon akad ilyen szép számmal.

  "Szorgalmi feladat; győzd meg a magyar adófizetőket, hogy az alábbi történet csak egy rohadt újnáci kitalálmánya:
  http://vastagbor.blog.hu/2010/05/06/21_millio_dollar_a_mazsoknek_tolunk" - Ha megnézed az erről szóló DM cikket, akkor rájössz, hogy ezt én is hülyeségnek tartom.

  Ennyi. Máskor érvelj a kurucnácik mellett, ne csak hülyézz másokat.”
 • 75. smalltown 2010. május 13. 23:48
  „57 bakosandras
  Ja, csak "indulatosak" ? Azert ahhoz is kellene egy kis esz, mi hozza ki oket az indulatukbol, mennyire hagyjak magukat hergelni ,megvezetni - szoval vegul csak" butak"( finoman szolva)......Budahazy egy bunozo, minden civilizalt,demokratikus orszagban a bortonben ulne.”
 • 74. jozko 2010. május 13. 23:39
  „70-Mignon--- Bakos-izmus jobb lesz ....ha Bako-izmusról kezdünk beszélni, szegény Budaházy a celláját a Kommunista Kiáltványból vett idézetekkel fogja teleírni, körbemetéli magát és áttér az izraelita hitre, mondván , inkább választja a számára kisebbik rosszat, semmint a BAKÓ-izmus főszereplője legyen -aminek kellékei bárd, kötél, nyaktiló, vagy a szgorúbb esetekben 100-szor le kell írni az általa /is/ annyira kedvelt "Öszödi Beszéd"-et, fejből...”
 • 73. fazer 2010. május 13. 23:06
  „Természetesen #66-nak ment az előző.”
 • 72. fazer 2010. május 13. 23:02
  „"Az a vicc, hogy ezt te írtad, aki komolyan veszi a kuruc.info-t."
  Az a vicc, hogy komolyan veszed saját magad. Tiszteletre méltó viszont a kitartásod. Csak az a baj, hogy ezzel a mazohista módon űzött radikális sajtószemlével és állandó nácizással felemészted a hasznosabb dolgokra is fordítható energiádat, nem beszélve az elvesztegetett időről. Igaz, rettentő jó reklámot csinálsz nekik (csak azért nem gondolom, hogy te vagy a trójai falovuk, mert téged is megemlítettek egyik, az ostoba kommentelőkről szóló írásukban - szétröhögtem magam...)
  Na mindegy, te tudod.
  De ha már küldetésednek érzed támadni a kevéske történelmi ismereteidre felépített álomvilágod (nem a te hibád) megkérdőjelezését, a kanonizált múlt valóságos feltárásának kísérleteit, akkor ne végezz félmunkát. Van még itt szentségtörő netes médium, lehet őket is mocskolni:
  Barikád, Ellenkultúra, Hunhír, Radical Puzzle, Szent Korona Rádió, Vasi Hazafi, Nemzeti Internetfigyelő, Alternatív Hírportál, Hunhír, Kárpáti Harsona.
  A teljesség igénye nélkül. Hajrá! Mégiscsak nagyobbat lehet meríteni!
  Biztosan találsz majd nem a holokausztot relativizáló cikkeket is, pl. államadósságról, külföldiek törvénytelen földvásárlásáról, más médiában elkussolt közpénzlenyúlásokról, a nemzeti tudat szisztematikus szétrombolásáról, a magyarság konzumidióta fogyasztóvá való átformálásáról ... stb.
  Na ezeket mind ugord át és koncentrálj a kedvenc témádra: most éppen hány millárd forint kárpótlást nyavíkoltak ki a halottgyalázó zsidó "leszármazottak" és mindezt hogyan tálalja az indexre tett radikális sajtó. Lehet nácizni, fasisztázni, ruházatot tépni.
  Szorgalmi feladat; győzd meg a magyar adófizetőket, hogy az alábbi történet csak egy rohadt újnáci kitalálmánya:
  http://vastagbor.blog.hu/2010/05/06/21_millio_dollar_a_mazsoknek_tolunk”
 • 71. jozko 2010. május 13. 22:57
  „65-nagyi 8- /aki ismétlés nélkül ismételsz/ Komolyan gondold, hogy az ilyen direkt , sértegető odamondogatással elérhetsz valamit? Ha Úgy érzed, igazad van /márpedig úgy érzed/, nem kell az indulat, tapintatosan többre mész! Vannak persze rendkívüli helyzetek-de itt szó sincs ilyenről! Egyébként komoly lelki traumát cipelsz, úgy tűnik. Ezen akár segíteni is lehetne...”
 • 70. Mignon 2010. május 13. 22:51
  „Bakosizmus.

  Na.
  (de az elöbbi is jo)”
 • 69. Mignon 2010. május 13. 22:50
  „Ma, egy uj szo született!

  Szürrealizmus, kommunizmus stb.
  (felejtsetek el!)

  az uj szo:

  Bakoizmus!

  :)”
 • 68. Mignon 2010. május 13. 22:43
  „Ennel nagyobb elismerest egy ujsagiro nem kaphat, mint amit
  kedves
  65.nagyi8 Hozzaszolonk irta!

  a "...Bakos-felek..."

  Ez, minden ujsagiro vagya!

  Gratulalok Andris!!!!”
 • 67. wallemberg 2010. május 13. 22:22
  „Ugyan mért kellene azt a barom állatot bárkinek is kiszabadítani - jó helyen van ott, hamarosan meg úgy is társaságot fog kapni. Üljön csak jó sokáig, vagy fizesse ki az óvadékot -de a legjobb ha ott kussol az árpád rácsos cellájában.”
 • 66. apátfalvifaszagyerek 2010. május 13. 21:57
  „64. "előre legyártott, és a bal(?)-libsi(?) médiavilág által a szátokba rágott elméletekből indulna ki a kis agyatokban a kimondott, leírt gondolat, " - Az a vicc, hogy ezt te írtad, aki komolyan veszi a kuruc.info-t. Én a magam véleményét írom meg, nem kell baloldalinak nevezni amiatt, mert elítélem a neonácikat. Te (pontosabban ti) viszont kísértetiesen hasonló, általában ökörségeken és faji előítéleteken alapuló baromságokat írtok. Ha én szélsőbaloldali lennék (nem vagyok az), akkor sem járnék mocskolódni a kommunizmus áldozatairól szóló cikkhez, és nem gyaláznám a holtakat. Ti viszont? Elég csak visszaolvasni, amikor Kecskeméti Ármin emléktábláját leverték. Azon felül, hogy a kuruc.info szerint a deportált tudós emléktáblája a "helyére került", drága csongrád megyei kurucaink miket össze nem okádtak ott.... És ha valaki fel merte vetni (pl. én), hogy mi köze a származása miatt megölt irodalomtudós rabbinak a mai izraeli eseményekhez, azt kaptam válaszul, hogy hülye vagyok. (más esetben meg hogy "hazátlan" - ami nem igaz, saját kezemmel vágnám el a torkát mondjuk egy náci megszállónak, csak sajna kevés él már közülük - nem biztos, hogy ezt egy kuruc.info-s mélymagyar megtenné)”
 • 65. nagyi8 2010. május 13. 21:47
  „Tisztelt ,,correct"

  Ismétlés nélkül egyszerűen ismétlem sorait:
  ,,
  25. correct 2010.05.13. 10:22

  bakoska csak 20 éve dolgozol???
  Csak 1 évig voltál katona??
  Az igen ez ám a teljesítmény....
  nagyon szomorú a rongálás,amit meg ti tettetek az elmúlt 65 évben az túlmegy minden határon. Egyébként ez nem hír hiszen mindeni látja. Miért nem írsz bazzeg a korrupcióról a fürdőberuházásról,a polgármester és a hivatal dolgairól, a műlyégpályáról,a munkahelyekről, összeségében erről a városról amit szépen lezüllesztettetek az elmúlt években.
  Azért bértollnokom,mert tele van a gatyád és megszagolni sem mered a témákat. Ezért néphülyítés.
  Ilyen cikket bármikor írok én is,és ne akard ,hogy bizonyítsam is!
  ,,

  Az eszem és szívem is ugyan ezt mondja. Köszönet Kedves Polgártárs.
  S kérdezte miért nem ír a Bakos úr a valós gondokról?

  A válasz egyszerű: Egy bal-liberális lap u.o. munkatársáról van szó. Amíg a Bakos-féléknek (is) a legfontosabb természetesen a saját fizetés és nem a magyar társadalom fejlődésében a média segítségével részt venni, addig az volt és van, amit látunk. S nem csak a Bakos-féléknek, hanem a főnökeinek és az újság tulajdonosainak is. Mert a ,,vörös-megrendelések" fontosabbak nekik, mint a ,,tényfeltárás".

  Nekem nagyon rossz a véleményem a DV ,,tényfeltáró" tevékenységéről. Azon belül a Bakos úr tevékenységéről is. Ezek miatt is ide süllyedt az ország. Ennek a felelősségnek annál jobban nem tettek eleget, ha figyelembe vesszük, hogy a DV ill. Délmagyarország a régió legnagyobb sajtó orgánuma. Természetesen konkrét botrányokra is gondolok, amiket ezek elhallgattak.

  Kár és sajnálatos. Sok ember szenvedését okozták és fogják még okozni ezek.
  .”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőrist és égert ültetnek Nagylakon

Nagylak - Folytatódik a község fásítása, miután két éve hárs- és kőrisligetet telepítettek, tavaly… Tovább olvasom