Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egyszer csak ott lett 50-60 zsák szemét

Makó - Múlt szombat óta 50–60 zsák szelektív hulladék éktelenkedik egy makói férfi Aradi utcai, amúgy lakatlan telkén – valaki az éj leple alatt vitte oda. A városban szelektív hulladékgyűjtést végző A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. állítja: nincs közük a dologhoz. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.
H.J.-nak a szomszéd szólt, hogy szombat este valaki a telkén járhatott, mert furcsa zajokat hallott. Az Aradi utca 95. szám alatti ház hátsó kerítése hiányos: többször megrongálták, nagy részét ellopták, és a tulajdonos most is valami hasonlóra gondolt. Ám a látvány, ami fogadta, sokkal megdöbbentőbb volt. Az egyébként nem lakott ingatlan hátsó kertjében mintegy 50–60 szemeteszsákot helyezett el valaki, arra is gondosan ügyelve, hogy a szemétkupacok az utcáról ne látsszanak: a megmaradt kerítéshez pakolta oda. Mint magunk is meggyőződtünk róla, a zsákok a Makón lakossági hulladékszállítással foglalkozó A. S. A. Kft. szelektív hulladékgyűjtésre rendszeresített, a lakosság által igényelhető zsákjai. Bennük műanyag flakonok és papír.

50-60 zsáknyi illegális szemét Makón egy üres telken. Fotó: Szabó Imre (galéria)

H. J. az illegális szemétlerakás miatt természetesen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy az A. S. A. érdekkörébe tartozó személyek vitték a szelektív hulladékos zsákokat a telekre. Szerinte életszerűtlen, hogy valaki összeszed egy teherautónyi kihelyezett zsákot csak azért, hogy nála lepakolja. Szerinte valószínűbb, hogy a begyűjtéssel megbízottak nem vitték el a szemetet Makóról Hódmezővásárhelyre, ehelyett egyszerűen lerakták az elhagyatottnak tűnő portán. Mindezt levélben is megírta a társaságnak, kérve: vizsgálják meg, kik szedték össze a kérdéses napon a szelektív hulladékkal teli zsákokat Makón, és hogy szállítmányuk megérkezett-e a gyűjtőtelepre.

Az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. elhatárolódik ettől a cselekménytől – írta megkeresésünkre válaszolva a cég. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a jelzett napon Makón dolgozó gyűjtőautó útvonalát ellenőrizték, és ennek alapján kijelentik: nem az ő autójuk helyezte el illegálisan a szelektíven gyűjtött hulladékokat a szóban forgó ingatlanra. A közlemény kitér arra is, hogy korábban például Hódmezővásárhelyen többször tapasztalták, hogy a gyűjtőautó előtt járva ismeretlen tettesek elvitték a zsákokat, vélhetően a haszonanyagok értékesítése céljából – emiatt rendőrségi eljárást is indítottak.

Az A. S. A. hangsúlyozza: maximálisan támogatják a rendőrséget a makói eset kapcsán indult nyomozásban, és remélik, hogy fény derül az elkövetők kilétére. Ígérik továbbá, hogy a telekre halmozott hulladék elszállításáról az összes érintettel egyeztetni fognak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15. Makón: a márciusi ifjak a szabadság apostolai

Jakab István parlamenti alelnök volt a jobboldal hagyományos, Petőfi parki ünnepségének szónoka Makón. Tovább olvasom