Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Együttműködésre ítélte őket Pitvaros

Pitvaros - Az a Radó Tibor nyerte az időközi polgármester-választást Pitvaroson, aki januárban lemondott, mert a képviselő-testület tagjai kinyilvánították: nem tudnak vele együtt dolgozni. Most muszáj lesz.
Radó Tibor pitvarosi polgármesterrel nem egyezett a képviselő-testület. Egy uniós pénzből készülő biciklitároló miatt különböztek össze, de alapvetően egymás munkamódszerét, stílusát nem bírták elviselni. Radó a januári lemondása után meggondolta magát, indult az időközi választáson, és vasárnap győzött: függetlenként 438 voksot kapott, míg a fideszes jelölt, Gémesi Sándor 266-ot.

Léka Jánosönkormányzati képviselő, aki következetesen a polgármesterrel szemben foglalt állást a vitákban, most nem kívánt nyilatkozni, egyelőre Csábi Jánosné sem.

– A falu döntése a testületi munkára is vonatkozott, ezt tiszteletben kell tartani. Én korábban is kijöttem Tiborral, ez szerintem ezután is így lesz. Félre kell tenni azokat a dolgokat, amelyek a konfliktusokat szülték – válaszolta kérdésünkre Anderkó Attila alpolgármester, aki január óta ügyvezető polgármester volt.

– Tiszta választáson, jelentős részvétel mellett, nagy arányban győzött Tibor. Egyértelmű a pitvarosiak szándéka, ezt maximálisan tiszteletben kell tartani – kommentálta a választást Dénes László.

– Ilyen a demokrácia: meg kell próbálni együttműködni, még ha nehéz is lesz – ez Harcsás Ferenc véleménye.

– Ez az emberek akarata, el kell fogadni, törekedni kell a zökkenőmentes munkára – mondta Bertáné Kecskeméti Katalin önkormányzati képviselő. Mint mondta, a testület és a polgármester kapcsolata „egyelőre két szálon fut". – Én el tudok vonatkoztatni attól, ami eddig történt. A polgármester úr is bebizonyíthatja, hogy tud velünk dolgozni Pitvaros érdekében.

Radó Tibor szerint ez menni fog. Voltak a képviselők közül, akik mellette álltak a kampány idején, mások nem, de szerinte utóbbiakkal is megtalálja a közös nevezőt. – Nem kell összejárnunk, barátkoznunk, csupán rendes testületi üléseket kell tartanunk. Én kompromisszumokra készülök, ugyanakkor vannak olyan ügyek, amelyekben nem engedhet az önkormányzat vezetője, ilyen a szigorú gazdálkodás – mondta.

Az alakuló ülést május 24-ére, csütörtökre tervezi Sarkadi Péter körjegyző.

Olvasóink írták

  • 2. iudexesso 2012. május 15. 11:25
    „Én nem értem miért patthelyzet ez, kedves Zsuzsanna. A falu elmondta a véleményét, és úgy döntött, hogy az eddigi vezető jól végezte a munkáját, vagy legalábbis a másik jelölttel szemben alkalmasabb a vezetésre. Ahogyan a cikkben olvastuk a testület, (bár az előzőekben azt nyilatkozták, ha Radó nyer, lemondanak a tisztségükről, úgytűnik ez változott) hajlandóságot mutat, a népakarat tudomásulvételére. Ami a pénzt illeti: azért nem eszik olyan forrón, mint ahogyan főzik. És, hogy mi lesz 2014.-ben, hát ezt csak a jó Isten tudhatja.”
  • 1. menyhártzsuzsanna 2012. május 15. 10:15
    „Nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá ehhez a patt helyzethez. Pitvaros kinyilvánította,hogy ami eddig volt, történt nem mehet másként, másvalakivel csak Radó Tiborral Mert szerintük ez így volt helyénvaló és pont. A nagyobb probléma az hogy jelenleg a pénzes kamra kulcsa a térségben annál a két embernél van aki a választási gyűlésen Gémesi jobb oldalán foglalt helyet. Hogyan lesz Pitvaros önkormányzatának nullás költségvetése-hiszen jövőre már nem lehet tervezni hiánnyal, 27 millió forintot honnan szednek- ha a kulcs őrzői által támogatott jelölt mondjuk csak finoman elbukta a megmérettetést? A magyar ember óriási problémája az irigység és ami abból fakad az nem mutat jóra, ésszerű cselekvésre. Tudom,tudom,hogy a mai belpolitikai helyzet nem ad majd lehetőséget egy újabb 2/3-ra, de biztos vagyok benne, hogy a FIDESZ-KDNP 2014-ben megint kormányt fog alakítani. Itt kell megjegyeznem, hogy a mai nehéz gazdasági körülmények, az üres pénztárcánk közelebb engedi a gondolatvilágunkhoz a szélsőséges eszméket-nem csak a Jobbikra gondolok, hanem a p...kos kommunistákra is. Legyen mindenki résen, hiszen kihasználják a sérülékeny, rendkívül érzékeny életünk minden mozdulatait és ott fognak betelepedni ahol kevésbé várjuk és ontják magukból a káros mérget, lebutító anyagot.
    Visszatérve a választási eredményre nagyon nehéz lesz normálisan vezetni a települést nem csak Radó Tibornak, hanem a képviselő testületnek is. Megáll az ész!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pitvaros: csütörtökön tartják Radó Tibor beiktatását

Hiába tartottak időközi polgármester-választást Pitvaroson, nem sok minden változott a testület… Tovább olvasom