Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Eladó az egyetlen makói szálloda

Makó - Miközben sorra nyílnak az új panziók, vendégházak Makón, a város egyetlen szállodájára a napokban kikerült a tábla: eladó. 92 millióért kínálják.
Nemcsak magyarul, románul is hirdeti a napokban a bejáratnál kihelyezett tábla: eladó Makó egyetlen szállodája, a Bástya Hotel. A szálló amúgy nagyon jó helyen van: a belvárosban, a régi 43-as mentén, az új fürdőtől is mindössze pár száz méterre. 15 szobája van, összesen 42 fő elhelyezésére alkalmas. 3 szintes, modern, elegáns kivitelű. Szobáit a Szegedi utcai úgynevezett sárga üzletházban, a tetőtérben alakították ki. Az üzletházat nem sokkal a rendszerváltást követően, 1993-ban építették, földszinti és első emeleti részén forgalmas üzletek, irodák működnek.

A Bástya Hotel bejárata – 92 millióért keres új gazdát. A szerző felvétele
A Bástya Hotel bejárata – 92 millióért keres új gazdát.
A szerző felvétele

Az eladást hirdető tábla sokakat meglepett, hiszen Makón, de a környező falvakban is sorra nyílnak a panziók, vendégházak, mi több, az önkormányzat épp ahhoz keres pályázati forrást, hogy szállodává alakíthassa vissza a Korona emeleti részét – a városban, mint nemrégiben megírtuk, mindössze 169 szálláshely van. Információink szerint azonban a szállodát nem most kezdték el árulni, hanem jóval korábban, csak a tábla került ki most. Úgy tudjuk, nem azért, mert nem fut a szekér, hanem mert öröklés folytán több tulajdonoshoz került, és ők szerettek volna megosztozni az árán. Megkerestük a vezetőt, Szűcs Mihályt, aki azonban nem kívánt nyilatkozni. Az egyik ingatlanokat kínáló oldalon mindenesetre megtaláltuk a Bástya hirdetését. E szerint a szálloda 722 négyzetméteres területű, 300 négyzetméter parkoló tartozik hozzá, besorolása szerint pedig 2 csillagos. Az ára 92 millió forint.

A Hagymatikumhoz közel egyébként vannak szállodává átalakítható, jelenleg üresen álló épületek. Ilyen a régi városháza, az egykori Kállai- és a volt 601-es kollégium, illetve a rendőrkapitányság korábbi épülete. Az önkormányzat egyelőre keresi a leendő befektetőket.

Olvasóink írták

 • 18. triatlonos 2012. február 27. 09:54
  „A fürdő szolgáltatás is áru, annyit ér, amennyit a piac elismer. Minden vállalkozásnak három szakasza van, egy bejáratás, egy "fénykor", és egy leszálló ág. /van amelyiknek csek kettő/ A Hagymatikum még a bejáratási szakasz kezdetén van, és különösen fontosak a vezetői döntések, ehhez kellő infó kell. Azt viszont tapasztalom, hogy ebben a témában már bejáratott fürdők kinálnak "harmadáron" üdüléseket, ami azt igazolja, hogy hiányzik a fizetőképes kereslet. Remélem, hogy ezt a Hagymatikum döntéshozói is érzékelik.”
 • 17. Egyolvasó 2012. február 27. 05:54
  „15. Kurailaci 2012.02.25. 09:39

  Na pontosan ez a baj a magyarral, csak azon tud gondolkodni, hogy a másik zsebéből hogyan tudna minél több pénzt kicsalni.
  Egy igazi kapzsi nép vagyunk, ezért is áll így az országunk, mert mindenki csak a zsebének megtömésével törődik,
  ha pedig neki kell valamire pénzt kiadnia akkor pedig fel van háborodva, hogy mennyi pénzt merészelnek tőle kérni.”
 • 16. papika56 2012. február 26. 11:31
  „T. 15.
  ennyi pénzből elmehetsz egy 4 csillagos Wellnesz szállóba , teljes ellátásra , 2-3 éjjszakára !
  De majd a románok, meg a szerbek nem számolnak ! csak jönnek ! Mert ugye a magyar nem tudja megfizetni.
  De akinek van lóvéja NEM ide jön --hanem az Azori-szigetekre , meg a Bahamákra megy .”
 • 15. Kurailaci 2012. február 25. 09:39
  „Jelen álláspontom szerint az autópálya elkészülte ota nagyon kevés külföldi érkezik hozzánk. Az aki Makón jelenleg nem a városi beruházásokban résztvevő munkasokaknak ad szállást, az szerintem a rezsijét nem tudja kifizetni. Nagyon nehéz lesz makora hozni turistákat. Kezdjük akkor egy kis szamolgatassal: mondjuk Bp.rol. Oda vissza az üzemanyag szűken 15000. 4 főre ha nem makói vagy 9600 a belépő. Szauna négy főre 6800. Ami felháborító a szauna törölközo használat 4 főre 2000. Akkor menjünk délben enni egy kicsit,igyunk egy sort. Ha gyengén számolok 6000. És akkor aludtunk itt: nálam 2fore 6600. Akkor az 13200 egy napra. Ez nálam az én szerény számításaim szerint négy fős család eseten napi 52600 Ft.. Akkor este menjünk el valahova kajalni, mondjuk 10000. Ez nálam turistaként egy négy fős család eseten 62600 Ft naponta Makón.”
 • 14. tavasz12 2012. február 24. 06:39
  „triatlonos,
  teljesen egyetértek: " A jó modor nem szégyen!" És teljesen mindegy, hogy hol lakik az ember, Pesten vagy Makón vagy bárhol. Saját magunkat és embertársainkat is megtiszteljük vele, ha tudunk egymással normálisan, jó modorban kommunikálni. Kár, hogy sok - magát nagyon okosnak tartó - emberke nem rendelkezik ezzel a képességgel.”
 • 13. 3évesférfi 2012. február 23. 19:38
  „Nagyon érdekes, hogy a múltkor azt kifogásolták egyesek, hogy a polgármestert nem látni a fürdőben, most meg az a probléma, hogy milyen bérletet vett, miből, hogy, meg hogy ott volt a tévé is.
  Vicces kis városka a miénk, csak sajnos az tud nevetni rajta, aki kívül van.”
 • 12. racionalitás? 2012. február 23. 18:21
  „S11.triatlonos 2012.02.23. 17:31

  Sajnos, hogy a három fiamból kettő külföldön keresi a boldogulását, és bármikor mehetnék hozzájuk a "fejlettebb demokráciába", de nekem a fentiek miatt jó ez a makói is

  igazi honfi...én napmintnap azt mondom gyermekeimnek-hogy a lehető legelső alkalommal el innnen...ahol az ország nem becsüli a népet...ott ez kölcsönös lesz egy idő után!!!”
 • 11. triatlonos 2012. február 23. 17:31
  „Tisztelt Pog!
  Remélem, hogy a rendkivül frappáns kérdését nem azért tette fel, mert azt gondolja, hogy valamikor is "fikáztam " volna Makót, mint ezt itt sokan teszik. Én csupán a középiskoláimat végeztem Pesten, ahonnan a jó modorom ered. Mi köt Makóhoz: Itt születtem, a szülői házunkban élek, amit nem cserélnék el egyetlen kacsalábon forgó másikért, a Maros-part, A MAK pálya, a Maros parti töltés Tápétól -Nagylakig, Bogárzó, Hatrongyos és az ottani emberek, és talán az a több mint 10000 tanitványom, akikkel naponta találkozok, és kellemesen gondolunk egymásra. Sajnos, hogy a három fiamból kettő külföldön keresi a boldogulását, és bármikor mehetnék hozzájuk a "fejlettebb demokráciába", de nekem a fentiek miatt jó ez a makói is.”
 • 10. dédi8 2012. február 23. 16:57
  „Jó modor ide, jó modor oda, azért jó lenne, ha valaki tájékoztatna arról, hogy mikor megy Buzás a fürdőbe.
  Nem szívesen lennék ott, mikor fecskében végigszalad a medence szélén és ugrik egy bombát a medencébe.”
 • 9. pog 2012. február 23. 16:50
  „TRIATLONOS Miért nem élsz pesten!!!!!!!!”
 • 8. triatlonos 2012. február 23. 14:04
  „Korábban azt gondoltam, hogy ez a fórumozgatás csak 15-20 ember "kisded Játéka", aminek én is részese vagyok, de az utóbbi időben egyre több visszajelzést kapok a megyéből, sőt az egész országból, még külföldről is. Ami azt igazolja, hogy a figyelmük a Hagymatikum óta Makó felé fordul. Összegezve az a véleményük, hogy Makón sok értelmes ember van -tudom, hogy nem rám gondoltak -, tetszenek az eltérő vélemények, de a vitakultúrán még van mit csiszolni. Persze ez érthető is a jó hirű pesti középiskolás osztálytársaimtól, ahol az volt a mondás, hogy:" A jó modor nem szégyen!" Javaslom, hogy próbáljunk nekik megfelelni.”
 • 7. racionalitás? 2012. február 23. 13:23
  „ENNYI PESSZIMISTA EMBERT !!!!!!

  NOS-az tény , hogy szeged is csak fél napos város....meg piszkos...de...van egy jó hírem.sok-sok 3-4 csillagos wellness is már lefoglalva jó pár hétvégére előre-március 15-re...húsvétra.....PERSZE NEM ITT...hanem tapolcán-egerben---sopronban--kőszegen.....de mivel fullon vannak---AZÉRT VAN ITT VAGY OTT PÉNZ.”
 • 6. papika56 2012. február 23. 11:19
  „T. 3.
  Tényleg furcsa ,pont akkor volt a TV a fürdőben --mikor a pogimester vett bérletet. ??!!!!!!
  Amikor a kisnyugdíjjas Petya bá is vett miért nem volt ott a tv ????
  100 ezerér vett ?? ennyiért HÁNY BÉRLET JÁR ??? éves ? Ezt majdd mindd ÜDÜLÉSI CSEKKEL fizette !!!!
  HOL VETTE ??? KITŐL KAPTA ???? Sem én sem a baráti köröm --ismerőseim /sokan vannak / MÉG ÉLTÜKBEN nem kaptak--láttak ilyen csekket ???????!!!!!!
  Igaz még " böske " csekket sem !!!!!”
 • 5. papika56 2012. február 23. 11:14
  „Nem csak ez a Hotel eladó Makón ! Ott a régi hírdetés a régi 43. elején a töltés mellett a Török -panzió , és a z Aradi u. az ABIGÉL panzió is hónapok óta ELADÓ ! Vajon MIÉRT ?????
  Az autópálya elviszi a forgalmat ..meg az átmenő turistákat is !Nagy ívben kikerülik a várost !
  A városban átadtak egy panziót --félig kész--10 milliós Eu s pénzből az Uri u. ban de vendég ott sincs.Tegnap voltam arra még a kapu is zárva volt.
  Szerintem a panzióknak a magán-albérletek tettek be !
  a városban rengeteg vidéki munkás volt : az M43, a járda építők, a fürdő építők, az ipari parkban is MINDD vidéki munkás volt --ezek magánháznál laktak ---ma is laknak --persze olcsóbban --SZÁMLA NÉLKÜL !!!!
  a NAV jöhetne kivizsgálni --az utobbi 3 évben sokan jóóóó kis lóvét szakítottak ezzel. !!!!!!!!”
 • 4. pog 2012. február 23. 09:50
  „Kérdezném a cikk íróját, hogy pontosan hol nyílik a több panzió,vendégház..Lehet, hogy oka van az eladásának, azért nem özönlenek a turisták a városba, és a fenntartási költségek sem alacsonyak!!!Továbbá építmény adó sem piskóta....”
 • 3. asdiob 2012. február 23. 09:32
  „Láttam a tegnapi lapban, hogy a makói pogi is belenyúlt a zsebbe és vett éves bérletet a új fürdőbe. És pont ott volt egy újságíró fényképezőgéppel a kezében. Mekkora véletlen.
  Abszolút nem volt megrendezve, tényleg nem marketing és semmi nyálcsorgatás nem volt benne.

  Polgármester Úr!
  Ennek egyébként is így kellene lennie, emiatt nem kellett volna újságcikket íratnia.

  Véleményem szerint, amíg a fürdő nem fog éves viszonylatban bizonyítani, addig senki sem fog százmilliókat szállodákba ölni, miközben tudjuk, hogy Makón az ingatlanforgalom elég silány. Egy nagy értékű, kötött hasznosítású ingatlant még nehezebb eladni. Ráadásul a pénzintézeteknek most éppen nem tartozik az érdeklődési körükbe a szállodaipar.
  Szálló nélkül viszont nem fogja tudni a fürdőt megtölteni Kovacsics.
  Ergo sajnos én is úgy látom, hogy a 22-es csapdája itt is kialakulni látszik. Párhuzamosan kellett volna a fejlesztéseket vinni és addig nem lett volna szabad neki esni a fürdőnek, amíg a körülötte lévő infrastruktúrához nincsennek meg a befektetők... sajnos...”
 • 2. micocity 2012. február 23. 08:53
  „A dunántúli szállodák is konganak az ürességtől/Zalakaros,Balaton környéke,Sopron/,nem tudom miben bíznak itt a keleti régióban??Szerintem az új fürdő is bukta lesz,/bár ne legyen igazam.../ Fizetőképes kereslet nincs..sajnos ez a nagy magyar valóság!”
 • 1. KamuNeni 2012. február 23. 08:25
  „Jol teszik hogy eladjak. A furdo hiiiiha ugyanis hozott egy kis hamis remenyt hogy fellendul a varos es pillanatnyilag ezt kihasznalva talan el tudjak adni ha nem is annyiert mint kernek, de gyorsabban.

  Ugyanis az hogy a varos mit tervez szallo epitessel mit nem, nem jelent semmit. Nincs munka, nincs penz, nincs szorakozasi infrastuktura a varosban. A varos effektiven, halott.

  A furdo hoz napi vendegeket esetleg par olyat aki egy hetig is marad, de azokbol nem lehet majd megelni. Logikus.

  Ez olyan mint mikor valaki azt mondja hogy -azert itt is vannak gazdagok, Ja persze csak azokbol nem lehet megelni. A penz a szegeny ember zsebeben es a fiatalok zsebeben van. Azok akik koltenek es azok akik viszik a gazdasagot elore. Makon ez nem jellemzo es MO-n altalaban nem jellemzo. Se a szegenynek se a fiatalnak nincs penze kolteni.

  A hotel jo helyen van, de a forgalom elterelese miatt az uj autopalyara meg az a kis forgalma is megszunt ami volt, epp ugy mint tobb masik uzletnek is amik bezartak vagy hamarosan ebben az evben be fognak zarni.

  innentol kezdve csak alvo kisvaros lett mako amit a helyiek hasznalnak es elhagynak. A furdo egy ideig hoz vendegeket de egy ido utan az a varazs is elmulik mert MO-n minden masodik varos furdot epit ujabban. Lessz hova menni boven.

  Buzasnak jo otlete volt azt a Hagymatikumot megepittetni abban a stylusban mert maga az epitesi stylus fog vendegeket hozni. De azokbol nem lehet majd megelni ha nem tudjak ott tartani. Marpedig a vendeg szorakozni akar es ez Makon nem adatik meg.

  A muskatliba a vendeg nem fog elmenni meg a pipacsba se vagy mit tudom milyen szorakozohelyek vannak meg ott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portrét kapott Böjte Csaba

Csanádpalota - Különleges ajándékot kapott csanádpalotai látogatásán az Erdélyben árvaotthont… Tovább olvasom