Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Eldőlt: nem kell fizetnie a makói toronymászónak

Kiszombor - Eldőlt: nem kell kifizetnie a mentése költségeit annak a 30 éves makói férfinak, aki tavaly novemberben felmászott a kiszombori távközlési toronyra.
Megírtuk: a férfi a kora délutáni órákban mászott fel a kiszombori vasútállomás melletti távközlési toronyra, 30 méteres magasságba. Közel 8 órát töltött fenn. Feltehető, hogy szerelmi bánat miatt, öngyilkossági szándékkal tette, amit tett. Végül hatott a rábeszélés, lehozták, és kórházba szállították. Az akció során összesen többtucatnyi polgárőrt, rendőrt, tűzoltót, mentőst kellett riasztani, akik hosszú órákat töltöttek a helyszínen. Szükség volt darus kocsira és reflektorra is. Az már akkor, ott felmerült sokakban, hogy mindennek a költségét vajon ki fogja megfizetni.

Mint beszámoltunk róla, a katasztrófavédelem másnap vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy kötelezhető-e a mentés költségeinek megtérítésére a makói férfi. Az erre vonatkozó törvény úgy szól, ezt a pénzt azon lehet behajtani, aki „a beavatkozást igénylő eseményt szándékosan okozta". Elő is fordult már hasonló helyzetben, hogy a katasztrófavédelem benyújtotta a számlát, ami több százezer forint volt. Most erre nem kerül sor.


Molnár Krisztina
, a katasztrófavédelem megyei szóvivője azt mondta, egy egészségügyi intézmény által kiállított hivatalos szakvélemény alapján határoztak úgy, hogy a költségeket az adófizetőknek kell állnia – hogy ebben milyen indoklás szerepel, azt a személyiségi jogokra tekintettel nem hozhatják nyilvánosságra. Az, hogy pontosan mennyibe került az akció, nem derült ki. Mivel az összeget egyébként sincs kin behajtani, nem készült erre vonatkozó kalkuláció – tájékoztatott a szóvivő.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai fokhagyma makóinak tűnő jelmezben

Kínai fokhagyma makóinak tűnő jelmezben
Volt olyan fővárosban élő makói, aki a csomagolása alapján első pillantásra otthoninak vélte az egyik áruházlánc üzleteiben kapható kínai fokhagymát. Tovább olvasom