Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Elég lesz 8,8 milliárd a fürdőhöz? Makovecz fia méltatlannak tartja a korrupció emlegetését - Zeitlert nem győzte meg

Makó - Miközben még mindig folyik a vita a makói fürdőberuházásról, a város már benyújtotta támogatási kérelmét a kormányhoz, és az engedélyes tervek készítése is megkezdődött - derült ki a témában rendezett önkormányzati sajtótájékoztatón.
A makói önkormányzat már el is küldte kérelmét a kormánynak a Hagymatikum bővítéséhez szükséges 8,8 milliárdos támogatásra, az engedélyes tervek készítése is megkezdődött – jelentette be sajtótájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere. Hozzátette, sajnálja, hogy az előzetes egyeztetések ellenére 3 ellenzéki képviselő tartózkodott a szavazáskor, és hogy politikai vita lett a beruházásból.

Megírtuk, a testület a makóiak véleményét megismerve úgy döntött, a fürdőt nemcsak élményelemekkel, de sportuszodával is bővítik – ez utóbbi a költségvetés nagyobb, 5,6 milliárdos része. Zeitler Ádám jobbikos képviselőtől elhangzott, hogy ez túlárazott, korrupciógyanús összeg. A sajtótájékoztatón ott volt a tervezőiroda részéről Gerencsér Judit tervező és Makovecz Benjámin ügyvezető, akik tételesen felsorolták, mi mibe fog kerülni, és elismételték, miért drágábbak a szokásosnál a Makovecz-stílusú épületek. Utóbbi méltatlannak is nevezte a korrupció sejtetését.
Ilyen lesz a makói fürdő - látványtervek - GALÉRIA

A beruházás 8,8 milliárdos összegéről egyébként többször elhangzott, hogy a tervezői kalkuláció az aktuális árak, költségek alapján. Kérdésünkre, hogy mi lesz, ha menet közben annyit drágulnak az építőanyagok, emelkednek a munkabérek, hogy ez kevés lesz, Makovecz Benjámin azt mondta: egyrészt igyekeztek mindent takarékosan tervezni, másrészt az összegben – az előírásoknak megfelelően – tartalék is van. Farkas Éva Erzsébet pedig azt mondta, hogy a pénzt egyébként is a beruházással párhuzamosan folyósítják majd Makónak, és ha szükséges, tudnak róla egyeztetni.

Zeitlert nem győzték meg

A jobbikos Zeitler Ádámot nem győzték meg az egyeztetéseken a beruházás részleteiről elhangzottak, fenntartja állítását, hogy túlárazott és ez már önmagában felveti a korrupció gyanúját – reagált a képviselő sajtótájékoztatóján. Ő 4 emeletes uszodakomplexum helyett egy hasonló méretű medencével ellátott, de kisebb, szerényebb sportuszodát szeretett volna. Nem csak az építkezés, hanem a későbbi fenntartás költségei miatt is aggódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos ritkaság a makói piros-fehér-zöld víztorony: az ünnepi fények titkai a város tetején

Országos ritkaság a makói piros-fehér-zöld víztorony: az ünnepi fények titkai a város tetején
Nemzeti ünnepeinken, így október 23-án is messziről piros-fehér-zöld fénnyel világít a makói víztorony üvegezett terasza. Ez mind a mai napig országos kuriózum. Tovább olvasom