Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Élelmiszerlavina Pitvaroson

Pitvaros - Az 1493 lakosú Pitvaros az egyik résztvevője a Magyar Élelmiszerbank és a Syngenta nemrégiben Élelmiszerlavina címmel meghirdetett programjának – tudtuk meg a civilszervezet elnökétől, Cseh Balázstól.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Idén 37 önkormányzatot és civilszervezetet támogatnak azzal, hogy a szántóföldi vetőmagok, zöldségek nemesítésében, előállításában és forgalmazásában piacvezető cég által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejes káposztát és paprikát termelhetnek, majd ezt odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, rászorulóknak, fogyatékkal élőknek vagy szociális intézményeknek.

A faluban 10 ezer négyzetméteres területen indul a program. A munkaerőt a helyi Önkéntes Pontot üzemeltető Provita Segítő Szolgálat szervezi, amely Pitvaros egyik legnagyobb múlttal rendelkező civilszervezete, a megművelt területet pedig az önkormányzat a saját tulajdonában lévő, szántóként használt területekből biztosítja. A falu segített a talaj előkészítésében, és fog az öntözésben is – mondta el Radó Tibor polgármester. Közel 600 kilogrammnyi szaporítóanyagot hozhattak el Budapestről, főként burgonyamagot, de más zöldségfélékét is – ezek már földbe kerültek, egy részük ki is hajtott. A terményeket a diákétkeztetésen keresztül juttatják el a gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek; a felajánlásból kapnak a kisnyugdíjasok és a létminimum közelében vagy az alatti jövedelemből élők is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a rákcsempész ellen

Tavaly novemberben 72 élő kecskerákot kísérelt meg Magyarországra csempészni. Tovább olvasom